18 februari 2018
De titel van deze bundel verklapt het al natuurlijk: dit is een bundel vol kattenversjes en kattenverhalen. Annie M.G. Schmidt was een groot kattenliefhebster!
In het begin van dit boek zijn verhalen opgenomen, die eerder al in de krant Het Parool stonden en te beluisteren waren als hoorspel. Ook staat er een hoofdstuk uit het boek Minoes tussen. Naast de losse verhalen staan er vooral veel versjes over katten in dit boek. Zoals Minetje, Ribbeltjeskat, de lapjeskat en de Genermuider kat. Vrijwel alle versjes stonden al eerder in het verzamelboek ‘Ziezo’.
Lees de hele blogpost …
23 december 2015
Begin deze maand kocht ik de dvd van ‘Wiplala’. Ik was erg benieuwd, maar had weinig verwachtingen. Het gelijknamige boek heb ik nooit gelezen, maar wist globaal wel waar het verhaal overging ondertussen. Dus kroop ik met de kat op de bank en keek ‘Wiplala’.
‘Wiplala’ is een hele leuke én gemoedelijke familiefilm, die ook prima past bij kerst! De film begint met een klein mannetje wat hard rent en uiteindelijk via de voorraadkast bij de familie Blom terechtkomt. Vader Blom is nog niet zo lang weduwnaar. Hij heeft twee kinderen, de wijsneus Nella Della en de olijke jongen Johannes.
Lees de hele blogpost …
13 november 2014
Ik ben al jaren fan van Annie M.G. Schmidt en kan er nog steeds van genieten om haar boeken te (her)lezen. Het zijn vaak heerlijke gemoedelijke verhalen. Zoals Minoes, Pluk van de Petteflet, Floddertje en Waaidorp. Maar er zijn nog een aantal boeken van haar die ik nog niet heb gelezen.
Zoals Wiplala. Jarenlang had ik het idee dat dit boek over een kraai zou gaan. Ja, ik weet het… hoe kom ik erbij?! Maar in een verzamelbundel van Annie las ik een stukje uit Wiplala. Wiplala bleek geen kraai te zijn, maar een kaboutermannetje.
Lees de hele blogpost …
19 februari 2014
Ik heb voor Kinderboekentijd dit keer een leeservaring! ‘Het grote voorleesboek’ van Annie M.G. Schmidt. En dit boek is nóg leuker dan ‘Een visje bij de thee’.
In dit voorleesboek komen vrijwel alle personages aan bod. Pluk, Jip en Janneke, Ibbeltje, Otje, Abeltje, Minoes, Floddertje, Wiplala en nog veel meer bekende personages komen voorbij. Naast de verhaaltjes zijn natuurlijk ook een groot aantal versjes van Annie opgenomen in deze kleurrijke bundel: Ik ben lekker stout, Juffrouw Scholten, Dikkertje Dap etc.
Lees de hele blogpost …
5 februari 2014
Op woensdag iets over kinderboeken. Ik denk trouwens nog steeds na over een pakkende rubrieknaam. Suggesties zijn welkom onderaan de post.
Maar goed, ik had afgelopen week geen tijd om een kinderboek voor vandaag te lezen, dus ik heb geen leeservaring vandaag, maar wel een ander soort blogpost rondom kinderboeken. En vandaag is ook de laatste dag van de Poëzieweek en daar had ik niets mee gedaan, dus vandaag combineer ik deze twee thema’s een beetje met elkaar. Als ik aan versjes denk én aan kinderboeken, dan denk ik aan Annie!
Lees de hele blogpost …
3 oktober 2012
De Kinderboekenweek begint vandaag en ik koos voor het kinderboek: Minoes. En dit keer koos ik voor de luisterboek-versie.
Mijn eerste reactie: ik heb er van genoten! Het verhaal van Minoes is een beetje raar, een poes wordt een mens nadat ze gegeten heeft van een chemisch goedje uit de deoderantfabriek. Meneer Ellemeet is de directeur van die fabriek en ook nog eens de grootste weldoener van het stadje Killendoorn. Minoes klopt aan bij Tibbe. Tibbe is journalist, maar veel te verlegen en dreigt daardoor zijn baan voorgoed kwijt te raken.
Lees de hele blogpost …