Baby aan boord van Femmie Goudswaard

baby aan boord cover‘Baby aan boord’ is een combinatie van een columnbundel en reisboek. Het lezen van dit boek gaf op sommige momenten een feelgood-feeling, maar ook de nodige ergernis.

Femmie en haar man Erik houden van zeilen en besluiten een wereldreis te maken met hun zeilboot. Hun pasgeboren dochtertje Muriël vaart ook mee. Femmie houdt tijdens deze reis alles bij. Het onbevangen leven op zee, de hartelijkheid van de inwoners van plaatsjes waar ze aanmeren en natuurlijk de verraderlijke situaties op de oceaan.

Het leven op zee kabbelt rustig verder, geen regels, maar wel kakkerlakken aan boord en pech met de boot net voor het einde van de reis. Dan blijkt Femmie ook nog eens in verwachting te zijn van een tweede kindje.

Terug in Nederland valt het leven zwaar. Van het vrije leven op zee zijn ze weer terug in Nederland. Het land vol met regeltjes, wetten en een lading papierwerk. Want na drie jaar vrij leven, moeten ze weer helemaal integreren in de Nederlandse maatschappij. Femmie baalt duidelijk en klaagt dan ook stuk meer in dit gedeelte van het boek. Haar vrolijke en onbevangen columns veranderen  in een klaagzang.

Ik begon mij te ergeren en dacht: je wordt moeder van een tweede kindje, je hebt drie prachtige avontuurlijke jaren gehad, doe niet zo negatief! Maar ineens begreep ik Femmie. Het contrast is heel erg groot. Na drie jaar valt het gewoon zwaar om in het natte en koude Nederland aan te komen. En verwelkomt worden met een hele papierwinkel en regeltjes die je niet verder helpen, maar waarbij je steeds rondloopt in een cirkeltje.

Aan alles kon ik merken dat Femmie eigenlijk liever leeft op de oceaan, dan op het land. Maar voor haar kinderen koos ze het leven op het vaste land, vanwege school en voorzieningen. Een begrijpelijk keuze, maar ergens hoop ik dat ze in de toekomst opnieuw gaan reizen met de boot. ‘Baby aan boord’ leest lekker vlot en is een leuk boek voor tussendoor op zomerse dag.

 

 

 


Reageer op: Baby aan boord van Femmie Goudswaard

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten