28 november 2012

Bizarre prijs: voorgelezen worden

bizarre prijsOoit (in 2007) won ik een hele bizarre prijs, namelijk: een verhaal voor het slapengaan…

Toen ik meedeed aan deze prijsvraag moest ik unieke datum geven en een uniek tijdstip. Dat was vijf minuten voor middernacht weet ik nog. En ja, ik moest ook mijn telefoonnummer geven, want het was natuurlijk niet de bedoeling dat de voorlezer op de rand van mijn bed zou gaan zitten. Er zijn grenzen…

Maar het voorlezen ging gelukkig gewoon per telefoon hoor… 😉

Er ging wat tijd overeen en ik vergat mijn deelname aan de prijsvraag, totdat ik dus daadwerkelijk op die betreffende datum gebeld werd en ja, vijf minuten voor middernacht… ‘U hebt gewonnen en ik ga u voorlezen’ zei een mannenstem. Hij stelde zich ook nog netjes voor trouwens, hij was een dichter en bleek nog eens verrassend dichtbij mij in de buurt te wonen. Hij somde een aantal gedichten en korte verhalen op waaruit ik mocht kiezen. Omdat ik de dichter totaal niet kende en dus ook niet zijn werk, koos ik maar op de gok een verhaal uit.

Hij begon voor te lezen en ik ging liggen op bed. Het was na vijf minuten al afgelopen en de dichter wenste mij een fijne nacht toe en vertelde dat er nog iemand had gewonnen en dat hij nog iemand moest voorlezen. Ik wenste hem ook een fijne nacht toe en we zeiden elkaar gedag.

Het verhaal zelf weet ik niks meer van, het was nogal saai. En daarbij. ik was zo overvallen door het feit dat ik deze prijs had gewonnen dat ik mezelf niet had geconcentreerd op het voorlezen zelf. Toch was het een hele leuke ervaring. Een bizarre ervaring, dat ook…

Hebben jullie ook wel eens iets bijzonders gewonnen?

4 reacties

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: