Bladeren door de VN thrillergids

VN thrillergidsHij ligt nu eindelijk voor me: de VN Thrillergids 2012. Er is al een hoop over gezegd, er zouden veel (onterechte) zure recensies in staan. Ik zelf neem de recensies uit deze gids niet zo heel serieus. Ik zie deze gids eigenlijk als een soort naslagwerk.

Ik blader erdoorheen, laat me triggeren door de mooie kaften en lees her en der waar een thriller over gaat. Maar okay, ik geef toe: ik vind het best interessant om te lezen wat er staat bij de thrillers die ik zelf heb gelezen en heb beoordeeld. Een paar vergelijkingen zal ik hier even delen.

Tweestrijd van Linda Jansma
Leesdame gaf: *****
VN gaf: *
Ja, groot verschil. Ik vind de recensie vrij zuur in de thrillergids. Ik vond Tweestrijd een aangrijpend goede thriller.

Waarheen je ook vlucht van Elizabeth Haynes
Leesdame gaf: *****
VN gaf: ***
Drie sterren betekent in de thrillergids gewoon goed. Volgens de recensie heeft het boek te weinig vaart en te weinig plot. Die ervaring had ik dus niet tijdens lezen. Want er zat wel degelijk vaart in het verhaal.

Botsing van Ingrid Oonincx
Leesdame gaf: ****
VN gaf: ***
Niet zo’n groot verschil. Wat wel opvalt is dat de recensent het boek uiterst voorspelbaar vond. Terwijl ik het juist helemaal niet voorspelbaar vond…

Medelijden met de duivel van Violet Leroy
Leesdame gaf: *****
VN gaf: **
Hey, weer een duidelijk verschil! Volgens de recensent is het verhaal nogal onwaarschijnlijk en ontbreekt er hoogspanning. Ik vond het een intelligent geschreven thriller met veel onderhuidse spanning!

Kwamen jullie ook nog opvallende verschillen tegen qua recensies en jouw eigen mening?


Reageer op: Bladeren door de VN thrillergids

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten