7 juni 2012

Bladeren door de VN thrillergids

VN thrillergidsHij ligt nu eindelijk voor me: de VN Thrillergids 2012. Er is al een hoop over gezegd, er zouden veel (onterechte) zure recensies in staan. Ik zelf neem de recensies uit deze gids niet zo heel serieus. Ik zie deze gids eigenlijk als een soort naslagwerk.

Ik blader erdoorheen, laat me triggeren door de mooie kaften en lees her en der waar een thriller over gaat. Maar okay, ik geef toe: ik vind het best interessant om te lezen wat er staat bij de thrillers die ik zelf heb gelezen en heb beoordeeld. Een paar vergelijkingen zal ik hier even delen.

Tweestrijd van Linda Jansma
Leesdame gaf: *****
VN gaf: *
Ja, groot verschil. Ik vind de recensie vrij zuur in de thrillergids. Ik vond Tweestrijd een aangrijpend goede thriller.

Waarheen je ook vlucht van Elizabeth Haynes
Leesdame gaf: *****
VN gaf: ***
Drie sterren betekent in de thrillergids gewoon goed. Volgens de recensie heeft het boek te weinig vaart en te weinig plot. Die ervaring had ik dus niet tijdens lezen. Want er zat wel degelijk vaart in het verhaal.

Botsing van Ingrid Oonincx
Leesdame gaf: ****
VN gaf: ***
Niet zo’n groot verschil. Wat wel opvalt is dat de recensent het boek uiterst voorspelbaar vond. Terwijl ik het juist helemaal niet voorspelbaar vond…

Medelijden met de duivel van Violet Leroy
Leesdame gaf: *****
VN gaf: **
Hey, weer een duidelijk verschil! Volgens de recensent is het verhaal nogal onwaarschijnlijk en ontbreekt er hoogspanning. Ik vond het een intelligent geschreven thriller met veel onderhuidse spanning!

Kwamen jullie ook nog opvallende verschillen tegen qua recensies en jouw eigen mening?

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: