Bladertijd: Boek

boekVoor Bladertijd bespreek ik als eerste het literaire magazine Boek… Wel toepasselijk… Vroeger las ik Boek heel graag, kocht ik elk nummer, maar gaandeweg werd dat minder. Dat kwam omdat er minder recensies in kwamen te staan, de sterren werden achterwege gelaten en de artikelen vond ik ook minder boeiend worden. De flow was er een beetje uit vond ik. Vorige week heb ik weer eens een exemplaar gekocht.

Mijn eerste indruk is dat ik Boek een stuk serieuzer vind overkomen dan vroeger.

En dat vind ik eerlijk gezegd niet echt een vooruitgang. Ik vond dat speelse en kleurrijke in het begin veel leuker en toegankelijker. Het is nu meer strakker en meer literair. Ik mis ook het artikel van een willekeurige leesclub. Vond ik altijd erg leuk om te lezen. De column van Susan Smit staat er wel nog in. Leest nog steeds lekker weg.

Dit nummer stond duidelijk in het thema van eilanden. Welke boeken worden meegenomen naar een onbewoond eiland, boeken die zich afspelen op de Wadden en Ibiza. Dat spreekt mij dan weer wel aan. De recensies vind ik wat kariger dan vroeger. En de lay-out is wat betreft die pagina’s vrij storend. Zo staat de middelste recensie dan ook exact in het midden over de knik van het magazine en dat leest niet prettig, want je moet het tijdschrift dan echt plat weg leggen. En ik vind het juist lekker om tijdschriften dubbel te vouwen. Kwam trouwens ook nog een fout tegen in het blad. Zo stond er ergens dat Stuk het debuut van Judith Visser was. Sorry, maar haar debuut was toch echt Tegengif.

Boek kost € 6.95 voor 66 pagina’s en staat vrijwel bij elke boekhandel wel tussen de tijdschriften. Voorlopig koop ik geen Boek meer. Vond het net wat te veel geld voor een tijdschrift waar ik echt de ‘flow’ mis.


1 reactie

  • 3 september, 2012 om 07:47
    Joany De Vries zegt:

    Ik lees Boek zo af en toe bij de bibliotheek, als ik daar toch een middagje aan het rondlummelen ben 🙂 Ik vind de prijs ook nogal aan de hoge kant.

    Ikhartje(1) deze reactie

    Joany De Vries Beantwoorden

Reageer op: Bladertijd: Boek

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten