2 september 2012

Bladertijd: Boek

boekVoor Bladertijd bespreek ik als eerste het literaire magazine Boek… Wel toepasselijk… Vroeger las ik Boek heel graag, kocht ik elk nummer, maar gaandeweg werd dat minder. Dat kwam omdat er minder recensies in kwamen te staan, de sterren werden achterwege gelaten en de artikelen vond ik ook minder boeiend worden. De flow was er een beetje uit vond ik. Vorige week heb ik weer eens een exemplaar gekocht.

Mijn eerste indruk is dat ik Boek een stuk serieuzer vind overkomen dan vroeger.

En dat vind ik eerlijk gezegd niet echt een vooruitgang. Ik vond dat speelse en kleurrijke in het begin veel leuker en toegankelijker. Het is nu meer strakker en meer literair. Ik mis ook het artikel van een willekeurige leesclub. Vond ik altijd erg leuk om te lezen. De column van Susan Smit staat er wel nog in. Leest nog steeds lekker weg.

Dit nummer stond duidelijk in het thema van eilanden. Welke boeken worden meegenomen naar een onbewoond eiland, boeken die zich afspelen op de Wadden en Ibiza. Dat spreekt mij dan weer wel aan. De recensies vind ik wat kariger dan vroeger. En de lay-out is wat betreft die pagina’s vrij storend. Zo staat de middelste recensie dan ook exact in het midden over de knik van het magazine en dat leest niet prettig, want je moet het tijdschrift dan echt plat weg leggen. En ik vind het juist lekker om tijdschriften dubbel te vouwen. Kwam trouwens ook nog een fout tegen in het blad. Zo stond er ergens dat Stuk het debuut van Judith Visser was. Sorry, maar haar debuut was toch echt Tegengif.

Boek kost € 6.95 voor 66 pagina’s en staat vrijwel bij elke boekhandel wel tussen de tijdschriften. Voorlopig koop ik geen Boek meer. Vond het net wat te veel geld voor een tijdschrift waar ik echt de ‘flow’ mis.

1 reactie

  • 3 september, 2012 om 07:47
    Joany De Vries zegt:

    Ik lees Boek zo af en toe bij de bibliotheek, als ik daar toch een middagje aan het rondlummelen ben 🙂 Ik vind de prijs ook nogal aan de hoge kant.


    Joany De Vries
    Beantwoorden

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: