20 september 2012

Bladertijd: Elle

elle coverVandaag weer een tijdschrift voor de rubriek Bladertijd. Dit keer fashion-tijdschrift Elle…

Ja, het is wel een tijdschrift wat past bij mijn interesses. Ik hou van dikke glossy magazines, ik hou van exclusieve producten en van make-up etc. De Elle staat voornamelijk vol met exclusieve mode. En vol met heel veel reclame. Paginagrote advertenties zijn eerder regel dan uitzondering. Het is een echt bladertijdschrift, ik koop het ook niet elke maand. Maar zo af en toe wil ik wel eens een Elle kopen. Voordat er in Nederland een Vogue was, zag ik de Elle altijd een beetje als de Vogue.

We gaan eens even bladeren door de Elle… Ik had de uitgave van € 2.99 (ja ja, ik dacht gelijk aan deze rubriek toen ik die aanbieding zag) En in dit nummer staat de tassen en schoenen special een giftcard, voor die webwinkel met die irritante reclamespotjes waarbij vrouwen hysterisch worden. Ik weiger daar reclame voor te maken…

Terwijl ik door de Elle blader valt gelijk op dat er veel advertenties in staan. Dat is meestal wel met maandbladen, maar goed, het zijn er wel heel veel. Verder kom je columns tegen en uitgebreide interviews. En artikelen/reportages over beauty, trends en uiteraard: mode. Halverwege kom je een sample tegen met een geurtje. Om eerlijk te zijn, ik blader echt door de Elle en blijf hangen op de pagina’s die ik interessant. Aan de andere kant: hoeveel zal ik onthouden van wat ik gelezen heb?!

De Elle is normaal €4.99 voor ongeveer 242 pagina’s en dat is een redelijk bedrag voor hetgeen wat je krijgt. Ik vind het nog meevallen in vergelijking met andere maandbladen. De Elle is leuk, maar ondanks de 242 pagina’s krijg je ook veel advertenties/reclame en talloze pagina’s met enkel foto’s van shoots. Dat is leuk als je daar van houdt en daar inspiratie uit kunt halen, maar anders zal het niet echt je ding zijn waarschijnlijk. Op zijn tijd vind ik dat wel leuk, dus ik denk dat ik de Elle nog wel een keer koop.

7 reacties

 • 20 september, 2012 om 19:03
  Annelies zegt:

  Ik koop de Elle 2 x per jaar: één keer in het voorjaar en één keer in het najaar. Dan ben ik weer op de hoogte van de nieuwe mode!


  Annelies
  Beantwoorden

 • 21 september, 2012 om 08:31
  eenlettermeergraag zegt:

  Ik heb nog nooit de Elle gelezen, het is geen tijdschrift voor mij. Ik hou niet van al die reclame en vaak vind ik de dingen die er wel instaan niet zo interessant.


  eenlettermeergraag
  Beantwoorden

 • 21 september, 2012 om 13:00
  Joany de Vries zegt:

  Ik koop de Elle eigenlijk alleen wanneer deze in zo’n zomervoordeelpakket zit. Anders trekt het me niet zo.


  Joany de Vries
  Beantwoorden

 • 21 september, 2012 om 14:24
  Leesdame zegt:

  Daar heb je een goed punt Joany. Ik zelf heb de Elle nu gekocht omdat het een aanbieding was. Het trekt me ook niet om er bijvoorbeeld een abonnement op te nemen zeg maar.


  Leesdame
  Beantwoorden

 • 21 september, 2012 om 17:15
  Jennn zegt:

  Ik ben niet zo weg van de Elle, geef mij maar een lekker afwisselend blad, zoals de viva of de flair, of de santé


 • 21 september, 2012 om 17:34
  Leesdame zegt:

  De Flair lees ik ook…

  Hebben jullie misschien een verzoek voor deze rubriek? Een tijdschrift waarvan je denkt: dat lijkt me wel wat… Dan schrijf ik daar een review over. Input is altijd welkom!


  Leesdame
  Beantwoorden

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: