Bladertijd: Elle

elle coverVandaag weer een tijdschrift voor de rubriek Bladertijd. Dit keer fashion-tijdschrift Elle…

Ja, het is wel een tijdschrift wat past bij mijn interesses. Ik hou van dikke glossy magazines, ik hou van exclusieve producten en van make-up etc. De Elle staat voornamelijk vol met exclusieve mode. En vol met heel veel reclame. Paginagrote advertenties zijn eerder regel dan uitzondering. Het is een echt bladertijdschrift, ik koop het ook niet elke maand. Maar zo af en toe wil ik wel eens een Elle kopen. Voordat er in Nederland een Vogue was, zag ik de Elle altijd een beetje als de Vogue.

We gaan eens even bladeren door de Elle… Ik had de uitgave van € 2.99 (ja ja, ik dacht gelijk aan deze rubriek toen ik die aanbieding zag) En in dit nummer staat de tassen en schoenen special een giftcard, voor die webwinkel met die irritante reclamespotjes waarbij vrouwen hysterisch worden. Ik weiger daar reclame voor te maken…

Terwijl ik door de Elle blader valt gelijk op dat er veel advertenties in staan. Dat is meestal wel met maandbladen, maar goed, het zijn er wel heel veel. Verder kom je columns tegen en uitgebreide interviews. En artikelen/reportages over beauty, trends en uiteraard: mode. Halverwege kom je een sample tegen met een geurtje. Om eerlijk te zijn, ik blader echt door de Elle en blijf hangen op de pagina’s die ik interessant. Aan de andere kant: hoeveel zal ik onthouden van wat ik gelezen heb?!

De Elle is normaal €4.99 voor ongeveer 242 pagina’s en dat is een redelijk bedrag voor hetgeen wat je krijgt. Ik vind het nog meevallen in vergelijking met andere maandbladen. De Elle is leuk, maar ondanks de 242 pagina’s krijg je ook veel advertenties/reclame en talloze pagina’s met enkel foto’s van shoots. Dat is leuk als je daar van houdt en daar inspiratie uit kunt halen, maar anders zal het niet echt je ding zijn waarschijnlijk. Op zijn tijd vind ik dat wel leuk, dus ik denk dat ik de Elle nog wel een keer koop.


7 reacties

 • 20 september, 2012 om 19:03
  Annelies zegt:

  Ik koop de Elle 2 x per jaar: één keer in het voorjaar en één keer in het najaar. Dan ben ik weer op de hoogte van de nieuwe mode!

  Ikhartje(1) deze reactie

  Annelies Beantwoorden

 • 21 september, 2012 om 08:31
  eenlettermeergraag zegt:

  Ik heb nog nooit de Elle gelezen, het is geen tijdschrift voor mij. Ik hou niet van al die reclame en vaak vind ik de dingen die er wel instaan niet zo interessant.

  Ikhartje(1) deze reactie

  eenlettermeergraag Beantwoorden

 • 21 september, 2012 om 13:00
  Joany de Vries zegt:

  Ik koop de Elle eigenlijk alleen wanneer deze in zo’n zomervoordeelpakket zit. Anders trekt het me niet zo.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Joany de Vries Beantwoorden

 • 21 september, 2012 om 14:24
  Leesdame zegt:

  Daar heb je een goed punt Joany. Ik zelf heb de Elle nu gekocht omdat het een aanbieding was. Het trekt me ook niet om er bijvoorbeeld een abonnement op te nemen zeg maar.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Leesdame Beantwoorden

 • 21 september, 2012 om 17:15
  Jennn zegt:

  Ik ben niet zo weg van de Elle, geef mij maar een lekker afwisselend blad, zoals de viva of de flair, of de santé

  Ikhartje(1) deze reactie

  Jennn Beantwoorden

 • 21 september, 2012 om 17:34
  Leesdame zegt:

  De Flair lees ik ook…

  Hebben jullie misschien een verzoek voor deze rubriek? Een tijdschrift waarvan je denkt: dat lijkt me wel wat… Dan schrijf ik daar een review over. Input is altijd welkom!

  Ikhartje(0) deze reactie

  Leesdame Beantwoorden

Reageer op: Bladertijd: Elle

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten