Blog hop #5

bloghop-thumbBloghop, deel 5 alweer. Want het vierde deel is langs me heen gegaan. Tja, dat kan gebeuren, ik vergeet nog wel eens wat met mijn chaotische geheugen haha…

Blog Hop is bedacht door Joany van Craving Pages en het is een blogartikel waardoor je hopt van het ene na het andere boekenblog. Hoe dat allemaal werkt en Joany’s eigen artikel, vind je door hier te klikken.

Goed, de vraag van deze maand is: Welke genres spreken je het minst aan en waarom?

Eens kijken, om te beginnen de “supermarktromannetjes”, of “pompromannetjes”… whatever hoe je ze noemt. Het zijn die boekjes van bijvoorbeeld Lidy van de Poel en Dr. Anne Maas. Ik vind ze zo tuttig en voorspelbaar. Een paar mensen uit mijn familie zijn verslaafd geweest aan Lidy van de Poel. Die hadden er honderden! Daarvan heb ik er een paar gelezen. Want ik was zo nieuwsgierig om te weten waarom ze dan zo fan waren. Maar voor mij zijn het flutromannetjes. Het sprak me echt totaal niet aan!

Kasteelromans spreken mij ook niet aan. Gouverneurs, baronnen, debutantenbal, adel etc. Het is een wereld waar ik niks mee heb en wat me ook niet aantrekt om over te lezen. Boeken met (een opdringerige) religieuze ondertoon trekken mij ook niet. Je weet wel, van die boeken waarop bijna elke pagina het geloof erbij gehaald wordt. Ik kan me daar op den duur aan gaan storen en dat verpest mijn leeservaring.

Ik loop ook voorbij de comics/stripboeken. Ik begrijp dat het voor sommige liefhebbers een waanzinnig leuke hobby kan zijn. Het verzamelen van albums, beurzen aflopen etc. Maar mij doet het helemaal niets. Westernverhalen met schietpartijen, saloons en cowboy laat ik ook altijd liggen. En ik heb ook niks met de dikke pillen over elfjes, trollen, draken en andere wezentjes. De die-hard fantasy dus. Ik heb dat wel eens geprobeerd, maar ik kwam in een leesdip terecht. Ik kon me er niet in vinden, niet in verplaatsen.


7 reacties

Reageer op: Blog hop #5

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten