Blog Hop, de vraag van de maand 02

bloghop-thumbDe tweede Blog Hop… een leuk initiatief van Joany van Craving Pages

Elke maand stelt Joany een creatieve boekenvraag op haar blog, waar co-bloggers op mogen reageren via hun eigen blog. Gewoon omdat het leuk is en omdat je met dit initiatief nieuwe blogs leert kennen en je nieuwe lezers op je eigen blog krijgt.

Natuurlijk doe ik deze maand ook weer mee en hieronder lees je mijn uitgebreide antwoord op haar vraag van de maand: Wat is de top tien van wijze lessen die je van fictieve personages hebt geleerd?

1. Nina Sankovitch uit Een boek per dag van Nina Sankovitch leerde me dat één boek per dag lezen echt mogelijk is als je maar goed kunt plannen. Tja, ze is niet helemaal fictief, maar ik heb van haar en haar boek toch wel veel geleerd!

2. Katniss Everdeen uit De Hongerspelen van Suzanne Collins leerde me dat je zelfs in de meest bloedstollende situaties je hoofd koel moet houden en je helder moet blijven denken.

3. Van Becky Bloomwood uit Shopaholic van Sophie Kinsella heb ik geleerd dat shoppen leuk is, maar dat je er vooral voor moet zorgen dat het leuk blijft. Becky leerde me duidelijk waar de grenzen liggen 😉

4. Esther uit Bruidsvlucht van Marieke van der Pol leerde mij dat je altijd je eigen gevoel moet volgen, ook al leidt dat gevoel je over onbekende paden en is iedereen erop tegen.

5. Emma uit Emma’s geluk van Claudia Schreiber liet zien dat het nooit te laat is voor ware liefde, zelfs niet op je laatste dagen.

6. Skeeter uit Een keukenmeidenroman van Kathryn Stockett liet zien dat je alles kan bereiken wat je wilt, als je maar durft. En Skeeter durfde!

7. Jane Hudson uit Het meer van de meisjes van Carol Goodman leerde mij dat Latijn een mysterieuze mooie taal is en daardoor ben ik zelfs enkele proeflessen Latijn gaan volgen.

8. Sabine uit De Reünie van Simone van der Vlugt heeft mij duidelijk gemaakt, dat wat je ook doet, het altijd een keer terug op je pad komt, ook al verdring je het nog zo hard!

9. Foxface uit De Hongerspelen van Suzanne Collins wist met intelligentie heel ver te komen in De Spelen. Ze was niet sterk, maar wel heel erg slim… En een loner. Soms kun je het ook gewoon heel goed alleen en dat liet Foxface zien.

10. Victoria uit de Mannentester van Heleen van Royen gaf ook nog een wijze les: stop met boeken van Heleen van Royen…


7 reacties

 • 3 maart, 2013 om 20:51
  Joany de Vries zegt:

  Leuk om te lezen 🙂 Ik had nog niet eens gedacht aan Becky Bloomwood. Goeie!

  Ikhartje(0) deze reactie

  Joany de Vries Beantwoorden

 • 3 maart, 2013 om 21:19
  Inge leest zegt:

  Wat leuk om te lezen. En om wijze les nummer 10 moest ik even gniffelen…

  Ikhartje(1) deze reactie

  Inge leest Beantwoorden

 • 3 maart, 2013 om 21:46
  Leesdame zegt:

  Ja… 😀

  Ikhartje(0) deze reactie

  Leesdame Beantwoorden

 • 3 maart, 2013 om 22:25
  claar zegt:

  Loenx, Wat leuk om te lezen hoe je personen uit je gelezen boeken mee draagt en tot leven wekt aan de hand van je eigen leefwereld.

  Ikhartje(0) deze reactie

  claar Beantwoorden

 • 5 maart, 2013 om 10:52
  Alma zegt:

  Leuk dat je ook weer mee doet en knap dat je 10 wijze lessen hebt kunnen bedenken. Ik ben iets afgedwaald van de vraag want ik kon er echt geen 10 bedenken 😉

  Ikhartje(0) deze reactie

  Alma Beantwoorden

 • 17 maart, 2013 om 20:12
  E Boek zegt:

  Leuk om te lezen dat je zelfs Latijn wilde gaan leren! Een taal die mij ook alijd geboeid heeft… jij zet mij nog aan deze taal te gaan leren!

  Ikhartje(1) deze reactie

  E Boek Beantwoorden

 • 17 maart, 2013 om 20:24
  Leesdame zegt:

  Wat leuk om te horen! Ik heb een paar online lessen gevolgd, maar zoals altijd verslapt je aandacht na een paar weken.. jammer… maar kon al werkwoorden vervoegen.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Leesdame Beantwoorden

Reageer op: Blog Hop, de vraag van de maand 02

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten