15 april 2017

Boekbloggen en Pinterest

pinterestJe doet er iets mee, of niet… Pinterest heb ik in de beginjaren bezocht en ook weer verlaten omdat ik er niets van begreep. Maar toen begon ik mezelf er nog eens opnieuw in te verdiepen en werd ik weer lid. Dit keer bleef ik ook!

Pinterest kan aardig overweldigend zijn als je net lid bent. Ik ben absoluut géén expert, maar ik heb wel aardig mijn weg er in gevonden. Qua volgen en gevolgd worden is het matig (er zijn niet veel bekenden actief), maar op de een of andere manier komen er redelijk wat bezoekers via Pinterest op mijn blog uit.

Je kan mensen volgen, maar ook specifieke borden. Net zoals mensen ook jou kunnen volgen, of één van je borden. Je kan borden op verborgen zetten, of mensen uitnodigen om ook op jouw bord te pinnen. Net zoals je ook op andere borden kunt pinnen als je wordt uitgenodigd.

Waarom zou je beginnen met Pinterest?
Het is leuk om borden te maken, noem een onderwerp en je kunt er wel een bord voor aanmaken. Het is zeg maar de visuele vorm van lijstjes maken! Je doet het nu niet met woorden, maar met plaatjes of quotes. Je kunt zelf foto’s uploaden, maar ook via het internet iets pinnen op een bord van jou op Pinterest.

Ik heb bijvoorbeeld borden met lifehacks, beautytricks en een bord met je wat allemaal kunt doen met kokosvet. De ‘pins’ heb ik van Pinterest zelf, of ik heb een artikel ‘gepind’ wat ik ergens heb gelezen. Soms hebben sites (zoals Youtube) deelknoppen waardoor je gemakkelijk iets kunt ‘vastpinnen’ op je bord.

Je feed op Pinterest zelf is voornamelijk aangepast aan je interesses en dus niet alleen aan mensen en borden die je volgt. Als ik in mijn feed iets tegenkom wat ik handig vind, dan ‘pin’ ik dat meteen op één van mijn borden. In de feed doe ik eigenlijk de meeste inspiratie op.

Maar wat levert het voor mij op als boekblogger?
Ik heb een bord waarin ik de boeken ‘pin’ die ik heb gelezen. Tijdens het bewerken van de ‘pin’ voeg ik een link naar mijn blog toe. Deze pin verschijnt weer in feeds van andere leden. Van mensen die mij volgen, maar ook mensen die bijvoorbeeld naar dit boek zoeken. Zij ‘repinnen’ mijn pin weer op één van hun borden.

Wat ik ook doe is ‘mee pinnen’ op borden van andere Pinterest-gebruikers. Dit werkt met uitnodiging via je e-mailadres, wat je doorgeeft aan de eigenaar van het bord. Daarna krijg je toestemming en is het bord ook open voor jou.  Zo ‘pin’ ik gelezen prentenboeken mee op het bord “Een prentenboek per week“. En al mijn andere gelezen boeken op het bord “Een boek per week uitdaging“. Aan deze laatste doen heel veel mensen mee, dus je ‘pin’ komt weer in veel feeds terecht en als die mensen doorklikken komen die uiteindelijk weer op mijn blog uit.

Je kan ook zogenaamde ‘pin knoppen’ toevoegen in je browser en op je site. Dat kan handig zijn, maar mijn browser sloeg er regelmatig van op tilt en internetpagina’s werden tergend traag geladen. Dus die knop heb ik verwijderd. Ook was het zo dat mijn anti-virus programma die extensie vaak meenam als virus in de scan. Ik weet niet of dat nog zo is, maar ik mis de pinknop niet. Ik doe het liefst alles via Pinterest zelf.

Nieuwsgierig geworden?
Klik hier -> om naar mijn Pinterest-pagina te gaan
En voel je vrij om in de reacties jouw Pinterest-pagina te spammen!

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: