Boekbloggen en Pinterest

pinterestJe doet er iets mee, of niet… Pinterest heb ik in de beginjaren bezocht en ook weer verlaten omdat ik er niets van begreep. Maar toen begon ik mezelf er nog eens opnieuw in te verdiepen en werd ik weer lid. Dit keer bleef ik ook!

Pinterest kan aardig overweldigend zijn als je net lid bent. Ik ben absoluut géén expert, maar ik heb wel aardig mijn weg er in gevonden. Qua volgen en gevolgd worden is het matig (er zijn niet veel bekenden actief), maar op de een of andere manier komen er redelijk wat bezoekers via Pinterest op mijn blog uit.

Je kan mensen volgen, maar ook specifieke borden. Net zoals mensen ook jou kunnen volgen, of één van je borden. Je kan borden op verborgen zetten, of mensen uitnodigen om ook op jouw bord te pinnen. Net zoals je ook op andere borden kunt pinnen als je wordt uitgenodigd.

Waarom zou je beginnen met Pinterest?
Het is leuk om borden te maken, noem een onderwerp en je kunt er wel een bord voor aanmaken. Het is zeg maar de visuele vorm van lijstjes maken! Je doet het nu niet met woorden, maar met plaatjes of quotes. Je kunt zelf foto’s uploaden, maar ook via het internet iets pinnen op een bord van jou op Pinterest.

Ik heb bijvoorbeeld borden met lifehacks, beautytricks en een bord met je wat allemaal kunt doen met kokosvet. De ‘pins’ heb ik van Pinterest zelf, of ik heb een artikel ‘gepind’ wat ik ergens heb gelezen. Soms hebben sites (zoals Youtube) deelknoppen waardoor je gemakkelijk iets kunt ‘vastpinnen’ op je bord.

Je feed op Pinterest zelf is voornamelijk aangepast aan je interesses en dus niet alleen aan mensen en borden die je volgt. Als ik in mijn feed iets tegenkom wat ik handig vind, dan ‘pin’ ik dat meteen op één van mijn borden. In de feed doe ik eigenlijk de meeste inspiratie op.

Maar wat levert het voor mij op als boekblogger?
Ik heb een bord waarin ik de boeken ‘pin’ die ik heb gelezen. Tijdens het bewerken van de ‘pin’ voeg ik een link naar mijn blog toe. Deze pin verschijnt weer in feeds van andere leden. Van mensen die mij volgen, maar ook mensen die bijvoorbeeld naar dit boek zoeken. Zij ‘repinnen’ mijn pin weer op één van hun borden.

Wat ik ook doe is ‘mee pinnen’ op borden van andere Pinterest-gebruikers. Dit werkt met uitnodiging via je e-mailadres, wat je doorgeeft aan de eigenaar van het bord. Daarna krijg je toestemming en is het bord ook open voor jou.  Zo ‘pin’ ik gelezen prentenboeken mee op het bord “Een prentenboek per week“. En al mijn andere gelezen boeken op het bord “Een boek per week uitdaging“. Aan deze laatste doen heel veel mensen mee, dus je ‘pin’ komt weer in veel feeds terecht en als die mensen doorklikken komen die uiteindelijk weer op mijn blog uit.

Je kan ook zogenaamde ‘pin knoppen’ toevoegen in je browser en op je site. Dat kan handig zijn, maar mijn browser sloeg er regelmatig van op tilt en internetpagina’s werden tergend traag geladen. Dus die knop heb ik verwijderd. Ook was het zo dat mijn anti-virus programma die extensie vaak meenam als virus in de scan. Ik weet niet of dat nog zo is, maar ik mis de pinknop niet. Ik doe het liefst alles via Pinterest zelf.

Nieuwsgierig geworden?
Klik hier -> om naar mijn Pinterest-pagina te gaan
En voel je vrij om in de reacties jouw Pinterest-pagina te spammen!


Reageer op: Boekbloggen en Pinterest

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten