Uitslag boekraadsel en uitslag winactie Zes seconden

vraagteken raadselVorige week stond op mijn blog het laatste raadsel voor dit jaar. Maar volgend jaar komt het vanzelf weer voorbij hoor! Natuurlijk heb ik de uitslag van vorige week en dat was een sprookjesraadsel 🙂

We zochten tien sprookjes vanwege de Sprookjesmaand. Sommige waren makkelijk, bij sommige moest ik een hint geven. Maar via diverse wegen ontving ik de juiste antwoorden. Op de juiste volgorde: Prinses op de erwt, Sneeuwwitje, Hans en Grietje, Vrouw Holle, Zwaan kleef aan, Rode schoentjes, Duimeliesje, Sneeuwkoningin, De nieuwe kleren van de keizer en Meisje met de zwavelstokjes.

Lees meer …


Sprookjesmaand: boekraadsel #6

vraagteken raadselVanwege de Sprookjesmaand heb ik een gepast boekraadsel verzonnen! Maar eerst natuurlijk de oplossing van vorige week.

Het waren anagrammen en het was blijkbaar niet zo moeilijk, want het werd makkelijk en snel geraden. We zochten: Dorsvoer vol confetti, Schuilplaats en Het marktplaatsmeisje. Deze week is er niet zozeer een boekraadsel, eerder een sprookjesraadsel. Tien cryptische omschrijving leiden naar 10 sprookjes. Ik zal het niet te ingewikkeld maken. Je antwoorden kan je kwijt in de comments en wil je niet beïnvloedt worden, scroll dan niet gelijk naar beneden. Succes!

Lees meer …


Boekraadsel #5

vraagteken raadselWat gaat het snel, vandaag alweer boekraadsel #5! Het is langzaam een vaste prik op dinsdag aan het worden. Maar eerst de oplossing van raadsel #4 natuurlijk 🙂 De cryptische omschrijving ging over het boek ‘Het meisje met de negen pruiken’ van Sophie van der Stap!

Vandaag heb ik voor jullie een puzzelraadsel. Namelijk een anagram. En je kan even door met puzzelen, want ik zoek drie boektitels. Bij een anagram staan de letters flink door elkaar gehusseld. Het zal even puzzelen zijn, maar ik zal alvast verklappen dat het drie boeken zijn van Nederlandse auteurs die op mijn blog terug te vinden zijn.

  1. Cede fils or von volt ort
  2. Ach als list up
  3. Aai ah melkt st met sjerp

Boekraadsel #4

vraagteken raadselHet raadsel van vorige week was wel heel erg simpel. ‘Wat als’ van Danielle Bakhuis werd erg snel geraden. Want ja, de quote was makkelijk op te zoeken… En die was ook terug te vinden op mijn blog. Aardig oplettende lezers dus!

Voor deze week heb ik weer een nieuw boekraadsel bedacht. Ik probeer van alles uit en dit keer een cryptogram. Of nou ja, misschien is het uiteindelijk toch makkelijk, dat weten we tenslotte nooit. We zoeken de titel van een boek en die mag je achterlaten in de reacties onder deze post. Succes allemaal!

Ze keek in de spiegel, wikkelde de vlechten om haar vingers. Het stond haar niet, maar  ze had nog genoeg ander mogelijkheden voor een leuk kapsel. 

 

 

 

 


Boekraadsel #3

vraagteken raadselHet boekraadsel van vorige week was blijkbaar iets makkelijker!  Het raden van kaften blijkt nog altijd bij iedereen populair te zijn. Al gauw werd het boek ‘De wilden’ van Marion Pauw geraden. Ook ‘Tegenlicht’ van Esther Verhoef was te herkennen.

Een nieuwe week en een ander soort raadsel. Dit keer heb ik een quote voor jullie opgezocht. Een quote uit een boek wat ik dit jaar las en waar ik uiteraard ook een leeservaring over heb geschreven. De oplossing mag je achterlaten bij de reacties. Wil je eerst raden zonder de oplossing te zien? Scrol dan niet gelijk naar beneden 😉

Lees meer …


Boekraadsel #2

vraagteken raadselEr kwam veel respons op mijn raadsel van vorige week. Op Twitter  en Facebook werd er enthousiast gereageerd. Heel leuk, maar het zou leuker zijn als jullie gewoon gaan raden hieronder 😉

Voordat we verder gaan met een nieuw raadsel, eerst natuurlijk de oplossing van Boekraadsel #1 Dat was een cryptisch verhaaltje, waarin vijf Nederlandse thrillers verstopt zaten. ‘De reünie’ van Simone van der Vlugt, ‘Terug naar de kust’ van Saskia Noort, ‘Vreemden in de nacht’ van Judith Visser,  ‘Het gerecht’ van Inge Ipenburg en ‘Vraag niet waarom’ van Simone van der Vlugt.

Lees meer …


Boekraadsel #1

vraagteken raadselVroeger op Dizzie hadden we ‘m al: het boekraadsel. Je moest kaften raden, openingszinnen, crypto’s en andere raadsels omtrent boeken en auteurs oplossen. Het was leuk, het was soms hard nadenken en gewoon heel erg gezellig. Waarom niet op mijn blog, dacht ik zo…

Je kan er niets mee winnen! Het is enkel voor de fun en de gezelligheid. Als er veel reacties komen, dan ga ik dit zeker vaker doen. En wie weet, misschien mag een die-hard meespeler wel een keer zelf een raadsel bedenken voor mijn blog. De oplossing van het boekraadsel geef ik over een weekje hier op mijn blog. 🙂

Lees meer …


Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten