Boekverfilming: het meisje met de negen pruiken

het meisje met de negen pruiken filmEen Nederlands boek, maar toch een Duitse verfilming. Het kan allemaal. Net zoals Amerikanen ook boeken uit de gehele wereld verfilmen.

Het meisje met de negen pruiken van Sophie van der Stap is dus verfilmd en vandaag gaat deze film ook draaien in Nederland. Ik heb voor jullie de trailer opgezocht 🙂 Ik heb het boek niet gelezen, maar nu ben ik wel heel benieuwd geworden en natuurlijk ook naar de (Duitse) verfilming. Jullie ook?

 


4 reacties

 • 5 september, 2013 om 09:47
  Inge zegt:

  Ik heb het boek ook niet gelezen. Ik denk dat er heel wat traantjes weggepinkt zullen worden in de filmzalen…
  Overigens vind ik de Duitse vertaling van de titel (‘Heute bin ich blond’) beter dan de Nederlandse titel.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Inge Beantwoorden

 • 6 september, 2013 om 13:03
  Joany de Vries zegt:

  Ik heb het boek nog niet gelezen, maar nu de film is gemaakt kriebelt het wel. Het lijkt me een erg aangrijpend verhaal. De film kijk ik pas als ik het boek heb gelezen.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Joany de Vries Beantwoorden

 • 6 september, 2013 om 22:43
  dobbinga zegt:

  Ik heb het boek wel gelezen en dat in een periode dat in mijn heel nabije omgeving een jeugdig iemand met kanker te maken had. Het boek is voor mij belangrijk geweest om een aantal reacties en gedrag beter te kunnen begrijpen. Geen makkelijk thema, maar zeker een aanrader. Ben altijd wel benieuwd of een film diezelfde intensiteit kan overbrengen.

  Ikhartje(0) deze reactie

  dobbinga Beantwoorden

 • 20 september, 2013 om 03:11
  Limoentje zegt:

  Heb het boek jaren geleden gelezen en vond het toen erg aangrijpend. Zou de film ook wel willen zien nu.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Limoentje Beantwoorden

Reageer op: Boekverfilming: het meisje met de negen pruiken

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten