7 augustus 2011

Buiten bereik netwerk

persoonlijkIk vind het best wel gezellig om even met iemand bij te kletsen over de telefoon, maar nu tijdens dit leesproject is het niet handig als ik ’s avonds gebeld wordt.

Als ik gebeld wordt dan neem ik vrijwel altijd op (uit nieuwsgierigheid) en dan is er zo een uur omgevlogen omdat de beller zijn of haar verhaal kwijt wil, of omdat het gewoon ontzettend gezellig is. Maar ik wil me ook graag inzetten bij dit leesproject,dus heb ik aangegeven dat ik in de avond nu niet gebeld wil worden op mijn gsm en als er echt iets is dan moeten ze op de vaste lijn bellen.

Maar goed, er zijn altijd mensen die dat ergens niet helemaal snappen en als ik dan lekker aan de gang ben in mijn boek en een beller blijft aanhoudend bellen, dan wordt ik wat geïrriteerd. Vooral als ik aangeef dat ik nu even niet gestoord wil worden. En dat aanhoudende belgedrag maakt mij geïrriteerd.

Ik weet het niet, maar aanhoudend blijven bellen, dat voelt zo opdringerig… Dan klik ik af en er komt even later een bericht binnen dat ik een voicemailbericht heb. Het voicemailbericht is niets anders dan het geluid van de klik waarmee de beller de verbinding verbreekt. Ooit zal ik eens mijn voicemail opnieuw inspreken en zeggen dat de beller op moet hangen vóór de piep als hij of zij niets weet te zeggen… Maar dit terzijde… Aan het eind van het liedje heb ik nog steeds niks gelezen omdat ik met een schuldgevoel zit. Schuldig omdat ik niet heb opgenomen.

Nu pak ik het anders aan, mijn mobiele telefoon gaat helemaal af en dan ben ik dus even ‘buiten bereik netwerk’ en om heel eerlijk te zijn: dat voelt best lekker!
En ik voel me ook niet schuldig, want als er echt iets aan de hand is, dan zijn er nog genoeg andere wegen om mij daarvan om de hoogte te stellen.

2 reacties

 • 7 augustus, 2011 om 21:55
  claar zegt:

  mmmm, blijf je dan niet even goed nieuwsgierig naar Wie er belde en Waarom????


 • 7 augustus, 2011 om 22:08
  Leesdame zegt:

  Nee, want als mijn mobiel afstaat, dan merk ik niks van het bellen en dan zie ik dat de andere ochtend pas bij de gemiste oproepen. Meestal is het ook niet dringend en als dat wel zo is: er zijn nog genoeg andere manieren om contact te zoeken. Familie belt sowieso op de vaste lijn als er iets is gebeurd.


  Leesdame
  Beantwoorden

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: