Bye Homerus… het is voorbij!

odyssee coverIk ben klaar! Het project is voltooit. Ik moest nog zo’n 80 pagina’s en ik dacht: ik maak het af. Deze week wordt vrij druk voor mij, dus koos ik er bewust voor om vandaag het project te voltooien. Vier dagen eerder dan gepland en ik vind dat wel mooi dat het me dus ruim binnen de geplande tijd gelukt is eigenlijk.

Hoe is het boek geëindigd?! Dat is een beetje not done op een boekenblog, het einde vertellen… Vooral omdat ik graag wil dat lezers zelf ook nog wat kunnen ontdekken. Ik vond het tot de laatste pagina moeilijk te behappen.

Letterlijk op de laatste regels is er een happy end. Pallas Athene spreekt hem toe en eist dat hij een einde aan de vetes maakt. Tja, dat had ze wat mij betreft ook wel eerder kunnen doen… maar dat terzijde.

Homerus lezen zag ik als een soort bevalling. Op een gegeven moment ging ik ook denken: ‘nog even en ik kan dit en dat boek gaan lezen’. Ik ben ook echt blij dat ik erdoorheen ben. Om twee redenen blij! Ik ben ook blij dat ik dit bijzondere boek heb kunnen lezen. Onmogelijk is het niet, dat heb ik nu wel bewezen. Het was bijzonder om te lezen over de oude Grieken, de Griekse Goden en hun aanwezigheid in het verhaal.

Het boek las traag omdat er ook veel herhalingen zijn. Keer op keer wordt gezegd dat Athene blauwogig is. Dat weet je na een tijdje wel, maar zelfs op de laatste pagina komt het nog een keer voorbij. En zo wordt er bij meerdere mensen keer op keer dezelfde dingen vertelt. Het haalt de vaart uit een boek en ik vind het op een gegeven moment onnodig in het verhaal.

Ergens zou ik het boek nog een keer moeten lezen, omdat er zoveel personages/Goden voorbij komen dat het soms best verwarrend was. En soms leek het alsof iets op dat moment gebeurde, terwijl ik later doorkreeg dat Odysseus iets vertelde van eerder. Om het verhaal nog beter te begrijpen, zou herlezen een must zijn. Maar niet mijn favoriete voorkeur en dat ligt ook niet in mijn planning.

Het 30 dagen project is erg leuk. De hapklare stukjes maakte het boek meer toegankelijk. Het lukte me zelfs in 26 dagen en dat vind ik positief. Ik koos voor 30 dagen om zoveel mogelijk speelruimte te hebben. Want in 10 dagen zoiets lezen was me nooit gelukt. Een 25 dagen project had op zich dus ook haalbaar kunnen zijn als ik het zo bekijk. Dan had ik elke dag wat meer bladzijden kunnen lezen.

Ik raad deze manier wel aan als je echt een onmogelijk boek zou willen lezen. De stickers werkten erg motiverend. Het verhaal zelf… bijzonder om te mogen lezen, maar Griekse klassiekers zijn duidelijk niet mijn kop thee.

Ik hoop dat jullie genoten hebben van dit project. Zo niet… dan heb ik een verrassing: de normale blogposten zijn weer terug 😉

 

 

 


8 reacties

 • 26 augustus, 2014 om 14:51
  Mathilde (@ikvindlezenleuk) zegt:

  Wauw, wat goed van je! Gefeliciteerd en heel veel leesplezier met ‘gewone’ boeken

  Ikhartje(1) deze reactie

  Mathilde (@ikvindlezenleuk) Beantwoorden

 • 26 augustus, 2014 om 15:21
  Ingrid Verschelling zegt:

  Knap, dat je het helemaal uit gelezen hebt! En dat je er al die blogs over geschreven hebt! Ik heb er het geduld nog niet voor. Staat al wel in de kast. Dat was stap 1. Misschien van de winter eens!?

  Ikhartje(2) deze reactie

  Ingrid Verschelling Beantwoorden

  • 26 augustus, 2014 om 17:44
   Leesdame zegt:

   Het was een leuk project 🙂 In de toekomst nog wel een keer, maar dan met een toegankelijkere klassieker.

   Ikhartje(1) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

 • 26 augustus, 2014 om 16:26
  Linn zegt:

  Knap dat het je het boek uitgelezen hebt! En zelfs eerder dan je planning!

  Ikhartje(1) deze reactie

  Linn Beantwoorden

  • 26 augustus, 2014 om 17:43
   Leesdame zegt:

   Mwah… vier dagen eerder 🙂
   Ik vind het voor 400 pagina’s nog steeds lang hoor. Maar dit was geen normaal leesvoer tenslotte.

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

 • 26 augustus, 2014 om 19:12
  elmganneke zegt:

  Petje af! Ik vind het echt heel knap. 🙂

  Ikhartje(1) deze reactie

  elmganneke Beantwoorden

 • 26 augustus, 2014 om 21:06
  Annelies zegt:

  Gefeliciteerd!!

  Ikhartje(1) deze reactie

  Annelies Beantwoorden

Reageer op: Bye Homerus… het is voorbij!

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten