28 maart 2023

Het beest van Carmen Mola

het beest cover

Eindelijk kon ik beginnen in het boek dat de prestigieuze Premio Planeta gewonnen heeft: ‘Het beest’ van Carmen Mola. Mijn verwachtingen waren dus hoog gespannen…

In het Madrid van de 19e eeuw is het leven zwaar. De stad is overvol, smerig en gaat gebukt aan een cholera-epidemie. Maar door de straten sluipt iets veel ergers, iets wat veel mensen vrezen: het Beest. Hij heeft het vooral voorzien op jonge meisjes. Op een dag loopt de 14-jarige Lucía hem tegen het lijf.

Lees de hele blogpost …

21 maart 2023

Carmen Mola, hoe zit dat nou?

Je hebt de naam waarschijnlijk al vaak voorbij zien komen: Carmen Mola. Een Spaanse auteur van -best wel- gruwelijke thrillers. Bekend van de Elena Blanco-serie.

Carmen Mola kwam ooit per toeval op mijn pad. Iemand was op Hebban op zoek naar een specifieke thriller en Guy Doms dacht dat ze ‘Het duistere net’ bedoelde. Dat bleek niet zo te zijn, maar ik had het boek ondertussen al op Kobo Plus gevonden en was al begonnen. Ik had op dat moment zin in een gruwelijke thriller. Die kreeg ik ook!

Lees de hele blogpost …

16 februari 2022

Het jaar van het varken van Carmen Mola

het jaar van het varken cover

Ik keek ernaar uit: de nieuwste thriller van Carmen Mola en ik hoopte dat dit deel ‘Het duistere net’ zou overtreffen.

In dit derde deel van de Elena Blanco serie wordt de focus gelegd op haar collega’s / vrienden Zárate en Chesca. Elena Blanco zelf heeft even afstand genomen van haar werk als inspecteur, maar als Chesca spoorloos verdwijnt besluit zichzelf actief met de zaak te bemoeien. Het team hoopt vervolgens dat ze definitief terugkomt.

Lees de hele blogpost …

1 juni 2021

Het duistere net van Carmen Mola

Dit duistere en gruwelijke boek kwam per toeval op mijn pad via Hebban. Ik las een topic waar iemand op zoek was naar een specifiek boek en toen vroeg iemand of ze dit boek bedoelde. Dat was niet zo, maar ik had het al opgezocht via Kobo Plus omdat de omschrijving mij nogal aansprak.

Hoofdpersoon is de botte inspecteur Elena Blanco, ze probeert een netwerk op te rollen wat actief is op het darkweb. Dit netwerk houdt zich bezig met snuff movies, kooigevechten en lugubere weddenschappen.

Lees de hele blogpost …