Column op zondag: een nieuwe boekhandel zoeken

persoonlijkIk noemde het altijd ‘mijn boekhandel’, alsof ik er woonde. Het was al jaren mijn vaste stek als het ging om boeken kopen, bestellen en snuffelen in de kasten. Maar er kwam een andere eigenaar. Een nieuwe naam, een grondige renovatie en een herindeling van het assortiment. Ook het vaste personeel moest eraan geloven.

De boekhandel leek steeds meer op een kiosk en de jonge meisjes achter de kassa keken glazig als je een boek wou bestellen. Treurig… maar het was zoals het was. Op zoek dus naar een nieuwe stek. Een boekhandel waar ik me thuis zou gaan voelen.

Ik had een heel eisenpakket. De boekhandel moest een echte boekhandel zijn, geen kantoorboekhandel, met hele rekken vol printpapier en inkt en dergelijke. Er moest een klik zijn met het personeel. Ik zou ze namelijk vaak lastig gaan vallen met bestellingen. Ik zocht een boekhandel waar ik rustig een uur mocht rondsnuffelen zonder gestoord te worden, maar waar het personeel mij ook op allerlei interessante boeken zou wijzen.

De nieuwe boekhandel in de stad zag er veelbelovend uit. Als een kat sloop ik binnen. Eerst maar eens sfeer proeven en een indruk opdoen. Er waren heel veel boeken, meer dan bij mijn oude boekhandel viel me op. Er waren vooral veel boeken van minder bekende auteurs. Iets wat je tegenwoordig niet vaak ziet in een boekhandel.  Overal lagen folders en brochures. Er stond een grote leestafel, waar allerlei vouchers op lagen voor lezingen en leesfeestjes.

Het personeel was druk bezig. Achter de kassa en een jonge vrouw hielp een klant ijverig mee bij het zoeken naar een geschikt kinderboek. Toen ik voorbijkwam keek ze om en glimlachte naar mij. Ik maakte mijn jas los en dwaalde langs de rekken. Hier zou ik weinig hoeven te bestellen, want ze hadden veel boeken op voorraad.

Ik bekeek mijn Goodreads-app en vond een aantal boeken van mijn wishlist. Gaaf om de eerste pagina’s te lezen. Ik keek bij de esoterie, de kookboeken, las een column uit een columnbundel. En nog altijd werd ik met rust gelaten. Of niet… een hand tikte zacht op mijn schouder. Ik schrok even. ‘Wilt u misschien ook een kop koffie?’ vroeg de vriendelijke bedrijfsleidster. Ik wist meteen dat dit ‘mijn nieuwe boekhandel’ zou worden!

 

 

 


13 reacties

Reageer op: Column op zondag: een nieuwe boekhandel zoeken

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten