Column op zondag: kaviaar op je nagels

persoonlijkIk hou niet alleen van boeken, maar ook van beauty-gedoe. Ook van nagellak dus. En een tijd terug kocht ik voor mezelf een setje om ‘Caviar Nails’ te maken. Mijn nagels zelf waren er nog niet helemaal klaar voor, dus die moesten even groeien en er vooral wat fatsoenlijker uitzien.

Met kerstavond was het zover, mijn nagels zagen er fatsoenlijk uit en ik kon voor het eerst dit setje aanbreken. Ik ging er dus goed voor zitten… Ik heb dat  nu één keer gedaan en het was een duidelijke miskoop! Geniet van dit stukje, want zo off topic als nu zal het hier nooit meer worden. 😉

De omschrijving die erbij zat gaf vooral uitleg hoe ik de minuscule kraaltjes op kon ruimen na afloop. Hoe ik het papier moest vouwen en met behulp van een mini-trechter die er ook bij zat alles terug kon laten glijden. Allemaal heel handig, maar dat had ik zelf ook wel kunnen bedenken. Ik begon met de grondlaag. Dat was een spierwitte nagellak. Dat deed me vooral denken aan correctievloeistof. Zo zag het eruit, zo voelde het aan en misschien was het dat ook wel…

De kraaltjes moest ik zo snel mogelijk na het lakken over mijn nagels gieten. Door de natte nagellak bleven ze plakken, de overige kraaltjes vielen op het papier eronder. Nou ja, daarna lagen ze ook buiten het papier, maar dat even terzijde. Ik moest de kraaltjes goed aandrukken.

Vervolgens deed ik mijn andere hand en toen lag alles vol kraaltjes, maar  mijn nagels waren klaar. Ik kan niet zeggen dat ik het heel erg prachtig vond, maar het was apart. Een soort 3D-effect, alsof er sneeuwvlokjes op mijn nagels waren gevallen. De kraaltjes daarna terug in het flesje gedaan en de andere kraaltjes opgezogen met de stofzuiger.

Een uur later vond ik nog overal kraaltjes. Niet omdat ik niet goed had gezogen, maar omdat ze loslieten van mijn nagels. Uiteindelijk kwam de grootste beproeving: naar bed gaan. “Caviar Nails” zijn apart, maar niet geschikt als je nog naar bed moet, je haren wilt borstelen, je nachtjapon aan wilt trekken en een hele nacht slapen met je armen onder een kussen overleven ze al helemaal niet. “Caviar Nails” werken alleen als je de hele dag stil zit en je handen voor je op tafel laat liggen.

Kerstochtend. Mijn nagels lijken een slagveld. Minuscule gaatjes in de lak waar de kraaltjes zaten en her en der kraaltjes die ik niet meer los kreeg zonder wrikken. Na goed schoonwrijven met remover en een laag zilveren nagellak later waren mijn nagels zoals ze weer moesten: normaal!

Heb jij ook wel eens zo’n miskoop gedaan?

 


Reageer op: Column op zondag: kaviaar op je nagels

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten