Column van zondag: ingetogen fan

filmposter mockingjayKen je dat, dat jezelf eigenlijk ergens te oud voor voelt? Fan zijn bijvoorbeeld. Ik denk dan altijd aan tieners die snerpend gillend, een posterbehang en hysterische verzamelwoede. Ik mag dat zo rustig beschrijven, want in mijn tienertijd was ik zelf zo’n fan namelijk. Behalve dan dat snerpend gillen. Dat deed ik dan weer niet.

Fan zijn noemde ik een tijdlang simpelweg ‘een bepaalde voorkeur hebben voor iets of iemand’. Ik heb bijvoorbeeld een voorkeur voor films met Carice van Houten, maar ik verzamel niks van haar, ik hou het bij enkele films van haar kijken. Ik noem mezelf niet echt een fan.

Zo dacht ik dus een tijdlang over fan zijn, maar toen kwam ik in aanraking met The Hunger Games… En ik werd fan. Stel je daar niet al teveel van voor, want het is niet zo dat ik gesigneerde posters heb, of mijn koffie uit een Hunger Games mok drink. Maar speciale uitgaves van de films en fotoboeken heb ik wel in mijn bezit. Daar blijft het dan ook bij. Ik ben ook niet naar de marathon geweest. Je kan dus zeggen dat ik een ingetogen fan ben. Mooie benaming vond ik dat en dat vind ik nog steeds.

Mockingjay, part 1 moest ik als ingetogen fan natuurlijk wel zien. Ook ingetogen fans krijgen kriebels in hun buik. Ik was zo verheugd dat ik al een kwartier te vroeg was. Maar goed, ik kon nu een fijn plekje uitzoeken. Het was de middagvoorstelling en heel luxe: met zo’n tien andere kijkers mocht ik de grote zaal delen. Dat was dus extreem rustig en op een paar jonge jongens na, waren ze allemaal rond mijn leeftijd. Allemaal ingetogen fans dus 🙂

Omdat het logo van Lionsgate na twee trailers nog niet kwam vroeg ik me af of ik wel in de juiste zaal zat. Het zou typisch iets voor mij zijn, maar gelukkig het logo kwam, ik had rust en de film begon. Ik kroop meteen in het verhaal en vergat waar ik zat. Het was redelijk lang geleden dat ik het boek had gelezen, maar gaandeweg herinnerde ik me steeds meer.

Het was weer een heerlijke kijkervaring. En ik werd ook meegezogen met het verhaal.  Maar weet je, daar schrijf ik nog wel een review over komende week. Dan ga ik er wat dieper op in, want als fan wil ik er natuurlijk uitgebreider over bloggen 😉

Toch als ik naar mezelf kijk, vraag ik me  dus af of ik niet te oud ben wat betreft fan zijn. Maar als ik programma’s zie op tv over zogenaamde superfans, dan denk ik: laat mij maar lekker die ingetogen fan zijn. En een mok van The Hunger Games voor koffie, dat zie ik eigenlijk best wel zitten, want ik ben namelijk ook een ingetogen fan van koffie!

 

 

 

 


1 reactie

  • 23 november, 2014 om 10:36
    Mies Huibers zegt:

    Leuk stukje. Films gaan mij helaas vaak voorbij maar het boek moest ik onderhand maar eens gaan lezen. Ik weet dat ik het in bezit heb. 😉

    Ikhartje(1) deze reactie

    Mies Huibers Beantwoorden

Reageer op: Column van zondag: ingetogen fan

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten