Crazy challenges

Crazy challengesVandaag ga ik wat schrijven over ‘crazy challenges’… In gewoon Nederlands: gekke leesuitdagingen.

Op Goodreads ben ik lid geworden van een groep die allerlei rare, grappige en leuke challenges verzint. Een hele leuke groep, maar waarom zou je lezen met een uitdaging? Één van de voordelen is wat mij betreft het verbreden van je literaire horizon! Met een challenge lees je immers boeken die je voorheen niet zou lezen. Over het algemeen is lezen natuurlijk erg leuk en ontspannend, maar met een leesuitdaging wordt lezen voor mij nog leuker.

Ooit deed ik een challenge waarbij ik boeken las die in Amsterdam afspeelde. Of nog moeilijker: boeken waarin het hoofdpersonage Isabella heet. Tja, hoe verzin je het? 🙂 Maar het maakt het lezen wel leuker. Challenge na challenge doe ik niet. Ik doe het bij vlagen.

Je hebt allerlei challenges, een paar zal ik hier delen met jullie:

12-12-12 challenge
12 categorieën (die je zelf verzint) in 12 maanden in 2012 lezen. Je kan per categorie zelf bepalen hoeveel boeken je wilt lezen. Ik zelf heb de 10-10 challenge gedaan in 2010. Maar kreeg hem net niet afgerond.

100 boeken in één jaar
Deze challenge kom ik vaak tegen. Ik doe deze ook altijd, maar ik haal het nooit. Toch blijft het traditie om elk jaar met deze challenge te beginnen en why not?

Regenboog-lezen
Deze kwam ik tegen op Goodreads. Je leest een bepaalde periode boeken met een kleur in de titel. Bijvoorbeeld: Wit als melk, rood als bloed. Met zo’n challenge lees je dus ook boeken die je normaal niet zou lezen.

Een boek per dag
Heb ik gedaan in een korte periode en Nina Sankovitch een heel jaar lang. Bij drukte wil ik nog wel eens een “een boek per dag” inlassen. Voor mij is het een soort “retraite”…

Spoor-lezen
Dit is een moeilijke… of niet natuurlijk 😉 Je leest een boek wat op de een of andere manier iets te maken heeft met het vorige boek wat je las. Dat kan echt van alles zijn. Het is heel interessant om dan na een tijdje te kijken waar je zelf bedachte spoor naartoe leidt.

Alfabet lezen:
Lijkt simpel, maar probeer maar het maar eens op te vullen bij de Y en de Q 🙂
Voorbeeldje:
Aardkinderen
Botsing
Chimaera
Door het vuur

O ja en nog een tip:
Begin met een challenge niet volgende week of morgen, maar begin vandaag! Anders komt het er nooit van 😉


2 reacties

Reageer op: Crazy challenges

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten