Cyberkletsen met Evelien van Steenis

cyberkletsenEen tijdje terug las ik het debuut van Evelien van Steenis: Desiderio. Omdat ik een leuk contact heb met Evelien leek het ons ook leuk om samen te werken aan een interview en dit is het resultaat daarvan:

1.
Wat is het geheim van de schrijfster? Wat zijn jouw rituelen, gewoontes etc…?
Geheimen… Ik heb altijd een klein notitieboekje in mijn tas. Overal om je heen, waar je ook bent, kun je inspiratie opdoen en dan is het handig als je deze direct op papier kunt schrijven.

Niets is zo ergerlijk als uren en uren nadenken over de vraag: ‘wat was het ook al weer!?’Rituelen, gewoontes…Ik schrijf meestal ’s avonds. Dan is er minder lawaai om me heen en wordt ik minder snel afgeleid. Met een warme kop koffie (liefst een cappuccino) start ik mijn pc, lees het hoofdstuk welke ik de dag ervoor heb geschreven, schrap en herschrijf deze vervolgens en dan pas kan ik verder met het verhaal.

2.
Desiderio zit vol Italiaanse invloeden, hoe ging de research in zijn werk?

De research heeft meer tijd in beslag genomen dat het schrijven van mijn manuscript. Maar je zult versteld staan hoeveel informatie je van internet kunt afhalen. Ik ben al jaren enthousiast over Italië en dat nam zeker zijn vruchten af. Natuurlijk zijn er altijd de puntjes op de i die je 100% zeker wilt weten en daarvoor ga je research doen. Veel boeken gelezen en films gezien over de maffia. Van fictie tot waargebeurde verhalen. Google was zeker blij met me! Heel veel informatie opgezocht over mooie plaatsen in Italië. Gelukkig kan ik, nu ik een rondreis Italië achter de rug heb, voldoende schrijven.

3.
Is Vincenzo stiekem een afspiegeling van jouw droom man?

Vincenzo is een zeer bijzondere man. Een afspiegeling van mijn droom man? Eens even kijken… Hij is oogverblindend knap, hij heeft veel respect voor Gianna, hij is een echte gentleman, vol passie en hartstocht, beschermend, hij doet geen dingen die je niet wilt doen… tsja… wie wilt zo’n man nu niet!? Je kunt wel zeggen dat Vincenzo veel kwaliteiten van een droom man heeft en ik mag van geluk spreken als ik iemand tegen kom die half zo goed is als Vincenzo.

4.
In Desiderio staat kunst centraal, heb jij zelf ook iets met kunst?

Ik heb zeker fascinatie voor kunst. De beelden die ik vernoem in Desiderio heb ik op mijn dressoir staan en vind ik zeer inspirerend. Het is fascinerend om de gedachten van de maker te ervaren toen hij of zij dat kunstwerk met zoveel liefde maakte. De tijden van toen waren zo romantisch. Dat kun je van het heden niet zeggen. Toen besteedde ze zo veel tijd en liefde in het ontwerpen van kunst, het schrijven van liefdesbrieven en het najagen van de ware liefde. Tegenwoordig is alles zo gehaast.

5.
Jouw aandacht ligt al bij een tweede roman, wordt Desiderio een serie?

Desiderio zal vermoedelijk een trilogie worden. Misschien zelfs wel een tetralogie. Ligt een beetje aan de inspiratie die de personages me geven. In ieder geval is het verhaal van Gianna en Vincenzo nog lang niet afgelopen.

6.
Wie zijn jouw voorbeelden in de literaire wereld?

Mario Puzo, William Shakespeare, Karin Slaughter, John Dickie, Stephenie Meyer, Kelley Armstrong, Jill Mansell, J.K. Rowling, Heleen van Royen, Sophie Kinsella en nog vele andere.

7.
Wat doet kritiek met je?

Je kunt er alleen maar van leren. Het maakt je een betere schrijver, een beter mens. Het maakt de ‘toekomstige’ verhalen nog beter.

8.
Welke boeken lees je zelf graag?

Zelf lees ik graag romans en chicklits. Lekker zwijmelen bij een romantisch verhaal of lachen bij de herkenbare blunders die vrouwen maken wanneer ze een mooie man tegen komen of aan het shoppen zijn. Maar een goede thriller of misdaad kan ik ook niet laten liggen.

9.
Hoe voelt het dat een boek van jouw hand gewoon door iedereen gekocht en gelezen kan worden?

Dat is een onbeschrijflijk geweldig gevoel! In de eerste instantie wilde ik een boek uitbrengen voor mezelf. Deze droom heeft zich uitgebreid door Desiderio op de markt uit te brengen en voor iedereen beschikbaar te stellen. Het is een streling over mijn ziel als ik positieve recensies lees, maar het brengt me meer genot dat de lezer geniet van het verhaal. Dat de lezer eventjes meegenomen wordt naar het prachtige land Italië, de hartstocht tussen Gianna en Vincenzo voelt en kippenvel van de gevreesde maffia krijgt.

10.
Evelien, pak je moment en maak de zin af: Desiderio is vast iets voor jou omdat…

Desiderio is vast iets voor jou omdat dit adembenemende liefdesverhaal tussen Gianna en Vincenzo vele mensen in zijn ban houdt.


2 reacties

 • 14 september, 2011 om 17:41
  Cor zegt:

  Verdient een herhaling, maar dan uiteraard met een andere schrijver/ster.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Cor Beantwoorden

 • 14 september, 2011 om 18:12
  Leesdame zegt:

  Ik wil ook weer eens iets leuks doen met Daan “my sister in crime” 🙂

  Ikhartje(0) deze reactie

  Leesdame Beantwoorden

Reageer op: Cyberkletsen met Evelien van Steenis

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten