31 oktober 2023

De bloedzomer van 1997 van Daniëlle Bakhuis

Dit is het derde deel in de serie rondom het fictieve plaatsje Westerdam. Dit is een boek dat prima past bij Halloween en het zit vol verwijzingen naar films uit 1997!

Wie het Dirtbag-spelletje verliest gaat dood, dat is een urban legend. Jason, Laura, Alice, Denise, Monica, Edward en Joyce geloven er niet zo in en zien het vooral als een grappig spelletje. Maar dat wordt anders wanneer er daadwerkelijk doden vallen. In Westerdam is Dirtbag actief en misschien heeft hij/zij het wel op jou voorzien…

Lees de hele blogpost …

24 oktober 2023

Het huis zonder einde van Daniëlle Bakhuis

‘Het huis zonder einde’ is een vervolg op ‘Clowsnacht’, maar je kunt het ook los daarvan lezen. Het is een kort horrorverhaal, gebaseerd op urban legends.

In Westerdam geldt een duidelijk regel: blijf weg uit het Woud van Westerdam zodra het donker is. Er gebeuren namelijk onverklaarbare dingen daar. Met Halloween krijgt Samira, samen met haar vrienden Karlijn en Mart, de kans om het verlaten landhuis te bezoeken. Eenmaal daar aangekomen blijkt het landhuis een soort spookhuis te zijn.

Lees de hele blogpost …

18 november 2021

De executie van Daniëlle Bakhuis

‘De executie’ is een verhaal wat zich afspeelt in 2048. Het stond al een tijdje op mijn “wil-ik-lezen-lijst”. Afgelopen week begon ik hierin!

In Nederland is het Collectief aan de macht. Alle mensen zijn gelijk, religie en eigen voorkeuren bestaan niet meer. Iedereen doet wat het Collectief opdraagt. Ze wonen, eten en kleden zich allemaal hetzelfde. Wie tegen het Collectief is, is een dader en vaak volgt daarop een executie. Deze executies zijn ook een bron voor entertainment…

Lees de hele blogpost …

11 juni 2021

Clownsnacht van Daniëlle Bakhuis

Ik was eigenlijk op zoek naar wat anders in Kobo Plus, maar toen kwam ik dit boek tegen bij de suggesties en de omschrijving sprak mij aan, dus besloot ik die middag ‘Clownsnacht’ te lezen.

Fara gaat een avond oppassen in het grote landhuis van huisarts Zuiderduin. Hij en zijn vrouw gaan een avondje weg en Fara blijft bij Marnix en Suzie. Ze vermaken zich prima met pizza en schminken. De kinderen zijn lief, maar eenmaal in bed wordt het onrustig in het huis. De stroom valt uit, Suzie is bang en Fara heeft steeds het gevoel dat iemand naar haar kijkt…

Lees de hele blogpost …

28 november 2014

Zes seconden van Danielle Bakhuis + winactie

Zes seconden zijn voorbij voordat je het beseft… In zes seconden kan veel gebeuren. Het lijkt niets, maar dat is schijn… want in zes seconden kan je leven in een hel terecht komen.

De zestienjarige Jasmijn en haar drie vriendinnen Jacky, Olivia en Hanna spelen graag  “Zes seconden” een soort variant van  truth or dare en gebaseerd op een gevaarlijk en agressief spel. Om de beurt geven ze elkaar ludieke, gemene en vernederende opdrachtjes die zes seconden duren. Één iemand uit het vriendengroepje neemt het dan op met de camera.

Lees de hele blogpost …

20 januari 2014

Wat als van Danielle Bakhuis

wat als cover

Ik had ‘Wat als’ al een tijdje op mijn wishlist staan. Maar het kwam er steeds niet van. Via Twitter werd mij met klem aangeraden dit boek niet te lang te laten liggen op de stapel. En omdat ik overal positieve recensies en ervaringen las besloot ik overstag te gaan. Nou… iedereen had dus gelijk! ‘Wat als’ is ijzersterk!

Jade heeft jaren geleden met een groepje vriendinnen het meisje Zoë gruwelijk gepest. Daarna ging Zoë van school. Ook de andere vriendinnen van Jade gingen weg en het verleden dreef naar de achtergrond.

Lees de hele blogpost …