7 augustus 2023

De zorgen zijn voor morgen van Daphne Deckers

de zorgen zijn voor morgen cover

Om weer terug in mijn leesritme te komen begon ik aan ‘De zorgen zijn voor morgen’ van Daphne Deckers. Een luchtige columnbundel zoals je van haar gewend bent.

In deze columnbundel blikt Daphne Deckers regelmatig terug op het overlijden van haar vader. Een aantal mooie herinneringen aan hem passeren de revue. Sowieso is er veel ruimte voor nostalgie en melancholie in deze bundel. Daphne beseft dat ze zelf ook ouder wordt en dat haar kinderen nu volwassen zijn.

Lees de hele blogpost …

3 februari 2022

Uitwaaien van Daphne Deckers

Lekker uitwaaien en daarna even niksen! ‘Uitwaaien’ is het antwoord op het Deense hygge, maar dan van onze eigen Hollandse bodem!

Midden in de coronatijd schreef Daphne Deckers dit feelgood-boek over al het leuks wat Nedeland te bieden heeft. Ook belicht ze zaken die ze nergens anders in de wereld kennen. Zoals lekker uitwaaien aan het strand, of gewoon een beetje niksen op een zondagmiddag. Maar ze neemt ons ook mee naar drie bekende steden en een reis door de Hollandse seizoenen.

Lees de hele blogpost …

31 januari 2021

Alles is zoals het zou moeten zijn (verfilming)

Op de late avond besloot ik op Pathé Thuis deze film te huren. Vorig jaar had deze film -ondanks de coronacrisis- redelijk veel succes.

‘Alles is zoals het zou moeten zijn’ is de verfilming van het gelijknamige boek van Daphne Deckers. Dat boek heb ik ooit halverwege aan de kant gelegd, want ik vond de schrijfstijl irritant en de personages aanstellerig. Maar goed, soms kan een verfilming anders uitpakken… Actrice Barbara Sloesen vond ik in ‘Zwaar verliefd’ erg goed en verder doen er ook andere bekende namen mee, zoals Renée Fokker en Jan Kooijman.

Lees de hele blogpost …

4 juli 2019

Dubbel zes van Daphne Deckers

Ik begon met dit boek als luisterboek, maar dat ging zo langzaam dat ik besloot het ebook te lezen. Dat ging gemakkelijk, want het staat sinds een tijdje ook in Kobo Plus. Het is een dik boek, maar het leest lekker vlot door!

Annebel Brinkmeester had een mooi appartement, een goede spaarrekening en kocht alles wat ze maar wou, totdat ze in één klap alles verliest én opgepakt wordt vanwege identiteitsfraude. Dierenarts Jan Roet komt haar ophalen op het bureau. Annebel gaat als schoonmaakster aan de slag in zijn kliniek.

Lees de hele blogpost …

22 december 2013

111x Daphne van Daphne Deckers

111x daphne cover

Ik ben weer lekker thrillers aan het lezen, maar voor het slapengaan lees ik het liefst een paar columns. De laatste tijd had ik dus altijd wel een columnbundel naast mijn bed liggen. En de laatste bundel die ik heb gelezen is er weer een van Daphne Deckers. Dit keer een vrij dikke bundel van haar. 

Het is de bundel ‘111x Daphne’. En het bevat helaas nogal veel herhaling… Eerlijk gezegd vond ik het hierdoor ook de minste leuke van alle bundels die ik van haar gelezen heb. 

Lees de hele blogpost …

27 november 2013

Typisch Nederlands van Daphne Deckers

typisch nederlands cover

Zoals jullie weten lees ik voor het slapengaan graag columnbundels of iets anders wat luchtig is. Hanna Bervoets, Claudia de Breij, maar ook Daphne Deckers! Ik heb de afgelopen tijd een aantal bundels van haar gelezen. En vorige week las ik elke avond wat columns uit Typisch Nederlands, haar laatste bundel.

In Typisch Nederlands schrijft Daphne op boeiende wijze over haar leven als moeder, tv-persoonlijkheid en schrijfster. Haar kinderen zijn al wat ouder en gaan naar de middelbare school. De onderwerpen waarover ze schrijft zijn uit haar leven gegrepen.

Lees de hele blogpost …

13 november 2013

Pedagoochelen van Daphne Deckers

pedagoochelen cover

De grote verhuizing naar een eigen domein is ondertussen  in volle gang, maar tussen de virtuele verhuisdozen gaat het lezen en bloggen natuurlijk gewoon door!

Sinds een tijdje heb ik er bewust voor gekozen om voor het slapengaan iets luchtigs en makkelijks te lezen. Het maakt mijn hoofd lekker leeg en van een luchtig verhaal of column lig ik ook geen uur wakker. Ik koos daarom voor de luchtige bundels van Daphne Deckers over haar gezinsleven. Ik bespreek drie van haar boeken kort in drie losse blogposten.

Lees de hele blogpost …

13 november 2013

Schudden voor gebruik van Daphne Deckers

schudden voor gebruik cover

Dit is dus weer een columnbundel, waar ik overigens ook stukjes tekst in tegenkwam die ik ook al in Pedagoochelen had gelezen. In de columns mogen we dus ook weer binnenkijken in Daphnes gezinsleven, maar ze schrijft ook over dingen die in de media gebeuren.

De columns zijn over het algemeen lekker luchtig en vermakelijk, maar tussendoor vind je ook serieuze overpeinzingen over maatschappelijke problemen en bijvoorbeeld gedachtes over vervuiling van de oceanen.


13 november 2013

Decksels van Daphne Deckers

Decksels cover

In principe gewoon dezelfde strekking als Schudden voor gebruik: luchtige en vermakelijke columns, met af en toe serieuze overpeinzingen. Weer kwam ik anekdotes en een aantal passages tegen die ik al eerder in Pedagoochelen heb gelezen. Dat vind ik ergens jammer, je denkt toch dat je iets totaal nieuws in handen hebt. Dus ja, ik heb een paar columns overgeslagen, omdat ik zoiets had van: ik heb dit een paar weken terug al gelezen.

Daphne Deckers heeft een vlotte pen, de verhaaltjes/columns zijn ideaal om te lezen voor het slapengaan.

Lees de hele blogpost …

27 mei 2012

Drie bundels in één blog gebundeld

dingen die fijn zijn cover

De afgelopen dagen heb ik een stapeltje columnbundels gelezen. Heerlijk met dit zomerse weer en de korte verhaaltjes lezen lekker door.

Eerst had ik Dingen die fijn zijn van Claudia de Breij.
Ik ben een fan van het werk van Claudia! Ik hou van haar shows, ik hou van haar liedjes en dus ook van deze verhalenbundel. Het is een hele leuke bundel vol met feelgood-columns.
Claudia schrijft over de kleine dingen in het leven die gewoon heel fijn zijn en verder over alledaagse en herkenbare situaties.

Lees de hele blogpost …