De blog top drie tag

tagIk ben genomineerd voor de nieuwste ketting-blogpost: “De blog top drie tag”. Deze is oorspronkelijk bedacht door Sylvia Kuijsten. En eigenlijk doe ik geen tags meer, maar vooruit, er zijn uitzonderingen!

Ik werd genomineerd door chicklit-schrijfster Eline Stiekema en dat is eigenlijk best wel cool. En de vragen zijn ook niet onzinnig te noemen, zoals wel eens bij de Liebster Awards. Deze keer gaan ze over bloggen zelf en daar klets ik altijd wel graag over. Maar goed, ik ga deze tag één keer doen en ik nomineer niemand in het bijzonder. Wie graag wil mag deze tag gewoon overnemen.

Regels:

 1. Link naar deze blogpost (Ik natuurlijk naar die van Eline en jij naar die van mij)
 2. Gebruik als illustratie je favo plaatje dat iets te maken heeft met het getal drie (dat is de gehele lay-out van mijn blog, want ik blog nu 3 1/2 jaar. Ja, ik hou het makkelijk 😉 )
 3. Beantwoord de elf vragen op jouw manier (doe ik)
 4. Nomineer twaalf andere bloggers en laat hen weten dat je ze genomineerd hebt (dat doe ik dus niet)

Welke drie dingen zijn voor jou onmisbaar bij het bloggen?
Mijn laptop, mijn inspiratie en tijd. Om te bloggen heb ik tijd nodig, ik kan niet tien keer op een dag vijf minuutjes aan een post werken. Ik werk het liefst een lange tijd achter elkaar. Inspiratie heb ik vaak, maar soms net niet op het moment dat ik wil gaan bloggen. Mijn laptop is onmisbaar, ik kan veel met mijn telefoon en tablet, maar het bloggen zelf werkt voor mij het fijnst met mijn laptop.

Welke drie dingen mogen niet op een blog ontbreken?
Persoonlijkheid, eigenzinnigheid en liefde. Zonder deze dingen zou ik een heel saai, algemeen en levenloos blog hebben. Ik heb een duidelijke grens wat betreft persoonlijk zijn. Sommige dingen uit mijn privéleven zou ik hier nooit vertellen, maar ik wil wel af en toe een beetje van Luna te laten zien. En liefde vind ik belangrijk omdat het anders niet zou werken. Stel je voor dat ik elke dag liefdeloos blogposten uit zit te tikken, zonder gevoel of interesse. Dat kan niet.

Over welke drie onderwerpen schrijf je het liefste?
Ik schrijf het allerliefst leeservaringen, want ik hou echt van lezen en ik vind het heerlijk om er daarna over te schrijven en dat te delen. Daarnaast geniet ik van de column die ik op zondag schrijf. En een bespreking van een boekverfilming vind ik ook altijd leuk om te schrijven.

Wat zijn de drie populairste posts op je blog?
De leeservaring van Wreed van Mel Wallis de Vries. Mijn dagelijkse rondje boekenblogs en de winactie waar je een boek naar keuze kon winnen. Ik ben eigenlijk heel erg verrast door deze informatie. Want lange tijd was de blogpost met de 100 tips over boekbloggen populair. Maar gek genoeg hebben heel veel mensen geklikt op de leeservaring van Wreed. En ja, dat dagelijkse rondje boekenblogs, dat is toch een post uit 2012. Dus heel interessant dat mensen dat nog steeds graag teruglezen.

Welke drie dingen wil jij uitstralen/bereiken met je blog?
Dat lezen een verrijking is, dat voor iedereen wel een boek te vinden is en vooral dat er heel veel goeie en leuke Nederlandse boeken zijn. Want dat is wel een beetje mijn ‘niche’ geworden, boeken van Nederlandse auteurs.

Via welke drie social media is jouw blog te volgen?
Twitter, Facebook en Bloglovin zijn toch wel de bekendste en je kunt ze vinden rechtsboven in de hoek. Ik gebruik mijn social media dagelijks. Maar mijn favoriet is en blijft Twitter.

Wat zijn drie voor- of nadelen van bloggen?
Een nadeel is soms de druk. Ik moet lezen, er liggen altijd wel wat recensie-boeken te wachten, de mensen die deze boeken sturen wachten, mijn lezers wachten en dan kan ik niet zomaar twee weken niet lezen.  Zelfs als ik een week niet lees, dan merk ik dat al met bloggen. Een voordeel is dat ik dankzij mijn blog vaak allerlei dingen mag uitproberen. Dat kan een nieuwe boekensite zijn, maar soms ook een app, of een interactief ebook. Een voor- en nadeel is dat ik als blogger een lage drempel heb. Het voordeel is dat mensen mij heel makkelijk kunnen benaderen en andersom kan ik andere mensen ook makkelijker benaderen. Maar het nadeel daarvan is dat ook vervelende mensen mij makkelijker kunnen benaderen. Denk aan een auteur die niet happy is met mijn mening, of een fan die boos is omdat ik haar favoriete boek kritisch beoordeel.

Welke drie lezers laten de meeste reacties achter?
Oh… ik ben altijd zo slecht in namen haha… Mieke, Jantine en  Miranda volgens mij. Het is even een pure gok. Wat er schieten heel veel bekende namen nu door mijn hoofd. Als ik ze nou allemaal op mag noemen, maar ja, het mogen er maar drie zijn.

Wat zijn jouw drie favoriete blogs van andere bloggers?
Miss Lipgloss, want zij is toch ook wel een soort voorbeeld als blogger voor mij. Haar doorzettingsvermogen, openheid en beautyliefde is de reden dat ik haar zo leuk vind. Ik hou van beautyblogs, ik volg er redelijk veel via Bloglovin. Ik ben ook dol op de vlogs van Mascha, meestal kijk ik er een paar achter elkaar op de tablet als ik niet kan slapen. En als derde kies ik voor de boekenblogs van mijn collega-boekbloggers met wie ik een fijne klik heb ook buiten bloggen om en ik wil niemand tekort doen, dus doe ik het even zo.

Over welke drie onderwerpen lees je het liefste bij andere blogs?
Ik lees graag recensies van mijn collega-boekbloggers, altijd interessant om te weten wat andere lezers van een boek vinden. Ik bekijk graag foto’s, zoals in de plogs van Miss Lipgloss. En ik lees graag eerlijke beauty-reviews. En ja, dat is ook vaak bij Miss Lipgloss en bij Mascha van Beautygloss.

Welke drie blogtips heb jij voor andere bloggers?
Durf eigenzinnig te zijn en de dingen net wat anders te doen. Gebruik Wunderlist.com om orde te krijgen in de georganiseerde chaos. Doe een ketting-blogpost maar één keer 😉


6 reacties

 • 19 december, 2014 om 18:24
  Annelies zegt:

  Leuk om zo een kijkje achter de schermen van je blog te krijgen! Ik neem hem misschien ook wel over als dat goed is.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Annelies Beantwoorden

 • 20 december, 2014 om 09:59
  Eline (@ElineStiekema) zegt:

  Wat leuk dat je de tag hebt overgenomen! Je geeft een leuk kijkje in het boekbloggen 🙂 En Wunderlist kende ik nog niet, maar dat ziet er wel heel handig uit!

  Ikhartje(1) deze reactie

  Eline (@ElineStiekema) Beantwoorden

  • 22 december, 2014 om 00:20
   Leesdame zegt:

   Wunderlist is heerlijk! Het synchroniseert met de app op mijn telefoon. Het onthoudt alles en de mogelijkheden zijn legio.

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

 • 2 januari, 2015 om 11:27
  Sylvia Kuijsten zegt:

  Altijd leuk om m’n tag terug te vinden op andere blogs! 🙂 Gelukkig zijn de vragen niet onzinnig te noemen 😉 Link alleen nog even hiernaar, dan krijg ik een melding en kan ik iedereen aan het eind van de maand gemakkelijk opnemen in m’n blogoverzicht van mensen die de tag hebben ingevuld: http://sylviakuijsten.com/2014/12/08/de-blog-top-drie-tag/

  Ikhartje(1) deze reactie

  Sylvia Kuijsten Beantwoorden

  • 2 januari, 2015 om 14:36
   Leesdame zegt:

   Hoi Sylvia, nee het was zeker geen onzinnige tag 🙂 Ik doelde meer op die tags van die zogenaamde awards waar je 11 feitjes over jezelf moet invullen etc. Ik zal een link toevoegen. Komt goed 🙂 Beste wensen voor 2015 trouwens!

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

Reageer op: De blog top drie tag

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten