De boek blogger enquête over 2013

Boek Blogger EnqueteWelkom in het nieuwe jaar lieve lezers van mijn blog! Allereerst allemaal de beste wensen voor 2014! Dat we allemaal lekker veel mooie boeken mogen lezen en uiteraard gezond en gelukkig mogen blijven! 🙂

En ik begin de eerste dag van het jaar met de uitgebreide boekblogger enquête. Die door Joany van Craving Pages jaarlijks wordt georganiseerd. Ik heb alle titels die ik noem verbonden met linkjes naar de betreffende leeservaring. Zodat je lekker snel kunt checken wat ik over het betreffende boek heb geschreven. Enjoy it!

Wat was het beste boek dat je het afgelopen jaar hebt gelezen?
Dat was de literaire roman: De drie levens van Tomomi Ishikawa van Benjamin Constable. Ik vond dit boek zo mooi geschreven, ook wat filosoferend en het verhaal was bizar, chaotisch, maar ook heel erg meeslepend en mysterieus.

Welk boek heeft je het meest teleurgesteld het afgelopen jaar?
Weinig boeken ware teleurstellend in 2013. Maar Verborgen spel van Laura Wiggers viel mij het meest tegen. Het was een erotische roman en heel irritant geschreven. Het zat ook vol met clichés en bracht ook weinig nieuws.

Door welk boek ben je het afgelopen jaar aangenaam verrast?
Het klinkt raar, maar Hartsvriendin van Heleen van Royen verraste me wel. Ik had weer dezelfde pulp verwacht als altijd bij haar en dat viel allemaal reuze mee eigenlijk. Het was een lekker wegleesboek.

Als je van alle boeken die je het afgelopen jaar hebt gelezen slechts één titel aan mocht raden.., welk boek zou je dan kiezen?
De dag dat ik doodging van Tania Bongers. Simpelweg omdat ik zoveel bewondering heb voor haar kracht, positiviteit en haar doorzettingsvermogen om haar eigen gevoel trouw te blijven. Het is een somber verhaal, maar gaf mij uiteindelijk een feelgood-feeling. Echt een aanrader!

Wat is de beste boekenreeks die je het afgelopen jaar hebt ontdekt?
Haha, geen…

Welke nieuwe, veelbelovende auteurs heb je het afgelopen jaar ontdekt?
Benjamin Constable, Anita Larkens, Liselotte Stavorinus en Tania Bongers

Heb je dit jaar nog andere genres verkend?
Ja, urban-horror, daar viel het boek: De plaza van S.L. Grey onder.

Wat was het meest meeslepende, niet-neer-te-leggen boek dat je het afgelopen jaar hebt gelezen?
Alles wat er was van Hanna Bervoets! Een heerlijk typisch Bervoets verhaal. Lekker bizar, luguber en chaotisch. Over een groep mensen die opgesloten zitten in een verlaten schoolgebouw als er buiten een ramp uitbreekt en niemand meer naar buiten mag. En wat er dan dus verder gebeurd…

Welk van de boeken die je dit jaar hebt gelezen heeft de aller mooiste cover?
De sleutel tot het familiegeheim van van Luize Valente

Wie is je favoriete personage uit alle boeken die je het afgelopen jaar hebt gelezen?
Lone Telander uit Drift van Peter van Beek.

Welk boek heeft de grootste indruk op je gemaakt in 2013?
Toen ik je zag van Isa Hoes. Ik heb bewondering voor Isa Hoes en hoe ze omging met Antonie en zijn depressies.

Welk boek had een scène die je zo enthousiast maakte, dat je niet kon wachten om er iemand over te vertellen? (Pas op dat je geen spoilers gebruikt!)
Haha… Dat is een goede. Ik heb veel over Alles wat er was van Hanna Bervoets vertelt aan iedereen die het maar horen wou. Maar dat is niet specifiek een scène uit een boek.

Wat is je favoriete relatie (romantisch, vriendschappelijk, familie, enz) uit de boeken die je het afgelopen jaar hebt gelezen?
Ruben en Isa uit Zwaar Verguld. Beatrice en Ben uit Drie levens van Tomomi Ishikawa.

Wat is het beste boek dat je hebt gelezen op basis van een recensie?
Safe Haven… daar had ik al veel over gelezen en ik was al helemaal weg van de film. Toen zeiden ze tegen me dat het boek beter en nog mooier was. Dus na wat lezen en kennis vergaren, ben ik toen ook het boek gaan lezen.

Welk boek zou je het aller liefst terug willen zin in de bios, en met welke acteurs in de hoofdrollen?
Alles wat er was van Hanna Bervoets. Met Anna Drijver als Nathalie, Isis Cabolet als Merel, Cees Geel als Barry etc.

Boeken en Bloggen:

Wat is je favoriete boekenblog van 2013?
Ik heb meerdere favorieten boekenblogs die ik via Bloglovin op de voet volg.

Welke review, die je het afgelopen jaar hebt geschreven, is je favoriet?
Komt ze weer hoor: Alles wat er was van Hanna Bervoets natuurlijk 🙂

Wat is je favoriete boek-gerelateerde ontdekking van het afgelopen jaar? (website, winkel, wat dan ook zolang het maar met boeken te maken heeft.)
Mijn nieuwe e-reader: Bebook Pure. Ultradun, weegt niks, en handige knopjes aan de zijkant waarmee je snel kunt bladeren.

Wat is jouw mooiste boekenblog moment van 2013?
9 december 2013 natuurlijk! Toen ging ik online op dit nieuwe domein 🙂 Was echt met stip het mooiste boekenblog moment van afgelopen jaar!

Heb je meegedaan aan challenges dit jaar? Zo ja; hoe is dat voor je uitgepakt?
Yep, de Goodreads-challenge. Ik las 81 boeken, van de 80 die ik moest halen. Meer dan goed gelukt dus! En verder probeerde ik de abc challenge, maar dan ben ik afgehaakt, omdat het vastliep.

Vooruitblik:

Aan welk boek ben je dit jaar niet toegekomen en staat nu boven aan je nog-te-lezen-lijstje voor volgend jaar.
Debet van Saskia Noort. De bundel van Nescio. En Wreed van Mel Wallis de Vries

Naar welk boek, wat uitkomt in 2014, kijk je het meest uit?
Laten we dat kind in vredesnaam Klaver noemen van Sanne Vogel. Daar kijk ik al heel lang naar uit, maar de datum van uitgave wordt steeds uitgesteld.

Naar welke boeken-evenementen van 2014 kijk je het meest uit?
Geen in het bijzonder eigenlijk.

Doe je dit jaar mee aan een lees-challenge? Zo ja; welke?
Yep! 90 boeken bij de Goodreads-challenge halen. En ik doe mee met Ik lees Nederlands.


8 reacties

Reageer op: De boek blogger enquête over 2013

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten