Over de Boekenweek en zo…

een mooie jonge vrouw coverIk heb in mijn hele leven nog maar één keer een Boekenweekgeschenk echt gelezen. Dat was ‘Een tafel vol vlinders’ van Tim Krabbé. Ook heb ik ooit een stukje gelezen in ‘Zomerhitte’ van Jan Wolkers, maar verder nooit uitgelezen. Toch ben ik fervent verzamelaar van deze speciale boekjes. Ook ‘Een mooie jonge vrouw’ van Tommy Wieringa heb ik al in huis.

Ik vind ze mooi vormgegeven, het is een soort luxe cadeautje wat je krijgt tijdens de Boekenweek. Mooi gebonden boekjes. Eigenlijk prachtig om naast elkaar te zetten in de boekenkast.

O wacht even. Ze _zouden_ inderdaad prachtig staan naast elkaar, maar helaas moet ik jullie toch teleurstellen. Ik heb van de afgelopen 13 jaar alle boekenweekgeschenken in huis, maar ze liggen werkelijk overal verspreidt. In de tijdschriften bak, in het nachtkastje, een stapeltje Boekenweekgeschenken in de boekenkast in een hoek bij de pockets. Een boekje tussen twee boeken in waar nog plek was.

Het enige wat ik jammer vind is de overvloed aan mannelijke auteurs van dit geschenkboekje. Waar zijn alle vrouwelijke schrijfsters? En wie zou die taak op zich kunnen nemen? Het maakt me niet uit wie, maar een vrouwelijke auteur voor het Boekenweekgeschenk zou een welkome afwisseling zijn. Ik zou er zeker meer aandacht aan besteden op mijn blog. Overigens nog een leuk dingetje: Op de site van de Boekenweek heb ik meegedaan aan De Boekentipper. Daar krijg je een aantal vragen voorgeschoteld (met als thema reizen) en n.a.v. jouw antwoorden krijg je dan een leesadvies op maat. Gewoon leuk om een keer tussendoor te doen.


3 reacties

 • 18 maart, 2014 om 22:51
  Sandraschrijftenleest zegt:

  Foei, ze horen uiteraard netjes naast elkaar in je boekenkast te staan 😉 Jij hebt ze tenminste nog, ik heb een vorig jaar alle boekenweekgeschenken naar de Kringloopwinkel gebracht, iets met vlaag, verstandsverbijstering en dom?
  Maar dan al die toilettasjes van Douglas die je krijgt omdat je een bepaald bedrag besteedt aan een bepaald merk, ja hoor, die heb ik allemaal nog, netjes opgeborgen in een schoenendoos, ik gebruik ze nooit en ze waren een stuk duurder dan deze boekenweekgeschenken…. tsja 😉

  Ikhartje(1) deze reactie

  Sandraschrijftenleest Beantwoorden

  • 18 maart, 2014 om 22:53
   Leesdame zegt:

   Die toilettasjes gebruik ik wel 🙂 Zit mijn make-up in opgeborgen!

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

 • 19 maart, 2014 om 12:00
  Inge zegt:

  Ik heb ook een hoop (oude) Boekenweekgeschenken, maar bij mij staan ze ook verspreid.

  Mijn moeder heeft tijdens een verhuizing ‘Oeroeg’ van Hella S. Haasse (haar prozadebuut uit 1948!!) weggedaan, daar kan ik nog steeds boos om worden, haha.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Inge Beantwoorden

Reageer op: Over de Boekenweek en zo…

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten