18 maart 2015

De eerste dag van het jaar buiten lezen

buiten lezenGisteren wat het eindelijk dé dag! De eerste dag van het jaar dat ik weer buiten kon lezen! Ik ben een echte buitenlezer en ben dan ook dolgelukkig als de zon schijnt en het buiten lekker genoeg is om mijn jas aan de kapstok te laten hangen.

Ik kan binnen ook lezen, ik lees voor het slapengaan in bed immers ook. Maar als ik buiten kan zitten, dan verkies ik dat boven binnen. In de zomer lees ik ook veel meer dan in de winter.Laat ik even eerlijk zijn, mijn leesritme kwam dit jaar langzaam op gang. Nu kon ik gisteren buiten zitten en haalde 100 bladzijden met gemak.

Buiten is geen afleiding, mijn tablet en laptop liggen binnen. Alleen mijn telefoon heb ik bij me. Het voelt lekker fris en open, de zon kriebelt op mijn neus, ik hoor vogels. Buiten zit ik ook veel lekkerder in de tuinbank of in de tuinschommel. Ik zit achter in de tuin, dus niemand ziet mij snel zitten. Lekker beschut, schaduw als ik het nodig heb, zon als ik behoefte heb aan zon. Vroeger was het een crime, met mijn hooikoorts, maar gek genoeg is dat met de jaren een stuk minder geworden bij mij.

Wat nu precies het geheim en de kracht is van buiten lezen weet ik niet. Maar dat is ook niet belangrijk. De lente is begonnen en ik geniet!

Heb jij ook al buiten gezeten met een boek?

 

3 reacties

 • 18 maart, 2015 om 19:31
  Gerrianne zegt:

  Lekker hoor! Ik heb vandaag bijna de hele dag gewerkt, maar toen ik om vier uur thuis kwam was het in de tuin nog lekker en heb ik ook nog héél even zitten lezen.


  Gerrianne
  Beantwoorden

 • 19 maart, 2015 om 12:37
  Nynke-Boudien zegt:

  Het is er bij mij nog niet van gekomen, ik heb namelijk geen tuin of balkon, waardoor het lastig is om buiten te lezen. Ik lees vaak pas echt boeken buiten in het park of op het strand. Ik droom echter van een nieuw huis met een mooie, grote tuin.


  Nynke-Boudien
  Beantwoorden

 • 19 maart, 2015 om 13:12
  Jantine zegt:

  Oh, ik ben ook een echte buitenlezer! Vorige week zondag heb ik al op de galerij gezeten (redelijk beschut en op het zuiden, ik moest na een tijd gewoon naar binnen want warm!), en eergisteren op zat ik buiten bij scouting omdat de internetkabel-aanleggers iemand met een sleutel nodig hadden. Heerlijk vind ik het. <3


  Jantine
  Beantwoorden

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: