De eerste dag van het jaar buiten lezen

buiten lezenGisteren wat het eindelijk dé dag! De eerste dag van het jaar dat ik weer buiten kon lezen! Ik ben een echte buitenlezer en ben dan ook dolgelukkig als de zon schijnt en het buiten lekker genoeg is om mijn jas aan de kapstok te laten hangen.

Ik kan binnen ook lezen, ik lees voor het slapengaan in bed immers ook. Maar als ik buiten kan zitten, dan verkies ik dat boven binnen. In de zomer lees ik ook veel meer dan in de winter.Laat ik even eerlijk zijn, mijn leesritme kwam dit jaar langzaam op gang. Nu kon ik gisteren buiten zitten en haalde 100 bladzijden met gemak.

Buiten is geen afleiding, mijn tablet en laptop liggen binnen. Alleen mijn telefoon heb ik bij me. Het voelt lekker fris en open, de zon kriebelt op mijn neus, ik hoor vogels. Buiten zit ik ook veel lekkerder in de tuinbank of in de tuinschommel. Ik zit achter in de tuin, dus niemand ziet mij snel zitten. Lekker beschut, schaduw als ik het nodig heb, zon als ik behoefte heb aan zon. Vroeger was het een crime, met mijn hooikoorts, maar gek genoeg is dat met de jaren een stuk minder geworden bij mij.

Wat nu precies het geheim en de kracht is van buiten lezen weet ik niet. Maar dat is ook niet belangrijk. De lente is begonnen en ik geniet!

Heb jij ook al buiten gezeten met een boek?

 


3 reacties

 • 18 maart, 2015 om 19:31
  Gerrianne zegt:

  Lekker hoor! Ik heb vandaag bijna de hele dag gewerkt, maar toen ik om vier uur thuis kwam was het in de tuin nog lekker en heb ik ook nog héél even zitten lezen.

  Ikhartje(2) deze reactie

  Gerrianne Beantwoorden

 • 19 maart, 2015 om 12:37
  Nynke-Boudien zegt:

  Het is er bij mij nog niet van gekomen, ik heb namelijk geen tuin of balkon, waardoor het lastig is om buiten te lezen. Ik lees vaak pas echt boeken buiten in het park of op het strand. Ik droom echter van een nieuw huis met een mooie, grote tuin.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Nynke-Boudien Beantwoorden

 • 19 maart, 2015 om 13:12
  Jantine zegt:

  Oh, ik ben ook een echte buitenlezer! Vorige week zondag heb ik al op de galerij gezeten (redelijk beschut en op het zuiden, ik moest na een tijd gewoon naar binnen want warm!), en eergisteren op zat ik buiten bij scouting omdat de internetkabel-aanleggers iemand met een sleutel nodig hadden. Heerlijk vind ik het. <3

  Ikhartje(1) deze reactie

  Jantine Beantwoorden

Reageer op: De eerste dag van het jaar buiten lezen

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten