8 september 2011

De gedichten van Ingrid

ik herhaal je coverLaatst zag ik de film Black Butterflies met Carice van Houten. Deze film vertelt het verhaal van dichteres Ingrid Jonker. Haar vader is een rechtse minister bij de Nationale Partij van Zuid-Afrika in de tijd van de apartheid. Hij is niet weg van zijn dochter en vooral niet vanwege haar bizarre liefdesleven. De film is erg ingetogen, donker en somber. Ingrid was depressief en haar leven was zeer chaotisch. Het kost moeite om het verhaal te volgen, maar Carice speelt het erg goed. De film geeft zo’n chaotisch beeld dat ik goed mijn best moest doen om het leven van Ingrid te begrijpen.

Maar het mooiste van deze film vond ik de poëtische dialogen en de voice overs met gedichten van Ingrid Jonker. Dankzij deze film ga ik dan ook op zoek naar het boek Ik herhaal me van deze dichteres. Ik verheug me echt om haar gedichten nu zelf te gaan lezen. Voorheen heb ik eerlijk gezegd nog nooit poëzie gelezen, maar eens moet de eerste keer zijn.

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: