De Goodreads-app

de goodreads appEen tijdje terug wees iemand mij op speciale app van Goodreads. Maar ik wil dat een app wel iets toevoegt en ik stop liever niet mijn geheugen vol met onzinnige dingen. In het kader van mijn blog besloot ik toch de Goodreads-app eens te downloaden en uit te proberen. Conclusie: dat had ik eerder moeten doen!

Zodra je de app opstart zie je gelijk of je notificaties/verzoeken hebt. De verzoeken kun je via de app ook behandelen. Je kan de laatste updates van je vrienden in de gaten houden en de betreffende boeken snel toevoegen aan je eigen wishlist.

Natuurlijk kun je ook je eigen vorderingen bijhouden van het boek wat je leest. Is het boek uit? Via de app kun je gelijk op dat moment het aantal sterren aangeven, het boek op een boekenplank zetten en uit je “to read” lijst een nieuw boek kiezen.

Midden in een boekhandel en geen idee hoe de schrijver heet van dat ene boek op je wishlist? Je schuift even door je wishlist en je weet weer meteen hoe de auteur heet en welke boeken nog meer op je wishlist staan. Of je kijkt op de boekenplank van een vriend op Goodreads en je doet zo inspiratie op. Dat kan allemaal in een paar tellen. De app is overzichtelijk en werkt snel.

Verder kun je ook een snelle blik werpen op de groepen waarvan je lid bent en lezen waar een boek over gaat en wat anderen van dat boek vonden. De Barcode scanner werkt op zich ook wel, mits het boek natuurlijk (juist) in de database staat. Een Nederlandse thriller herkende de scanner (nog) niet. Maar De Honger Spelen wel. Dus ik weet dat hij het doet.

De Goodreads app is erg leuk en de mogelijkheden zijn legio. En het is gratis! Het is wel handig om een Goodreads account te hebben, anders mis je een hoop leuke functies.


6 reacties

Reageer op: De Goodreads-app

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten