De kleine theetuin in de duinen van Anne West

De kleine theetuin in de duinen cover

Momenteel zijn feelgood-series erg populair en Anne West is er ook weer een begonnen en deze trilogie draait om een bakkerij en theetuin op Texel.

Nichtjes Rosa en Fleur runnen samen drie succesvolle patisserieën in Amsterdam, maar hun relatie met elkaar is allesbehalve goed. Fleur besluit de patisserieën te verkopen en terug naar haar geboorteplek Texel te gaan. De bakkerij van haar opa staat op omvallen, hij heeft dringend hulp nodig, maar eenmaal terug op het eiland blijkt Fleur niet de enigste te zijn die terug is…

Negatieve sfeer

Al snel krijg je door wat er speelt tussen de nichtjes. Fleur was met Cas, maar Cas en Rosa werden verliefd op elkaar en nu is Cas met Rosa. Dit geeft heel veel frictie onderling. Hierdoor hangt er zeker 2/3 van het boek een negatieve vibe in het verhaal. Vrijwel alle personages zijn nors, bot, geprikkeld, snel geïrriteerd, hautain, minachtend, opnaaiend, zielig en boos. Daar hebben ze zo hun redenen voor, maar het werd een herhaaldelijk patroon en op een gegeven moment wist ik het wel. Alleen vriendin Kyra vond ik het meest sympathiek.

Jammer is ook dat er in de eerste helft heel veel aandacht naar de vete tussen de nichtjes gaat en niet naar het daadwerkelijk opknappen van de bakkerij en theetuin. Dit komt pas later echt op gang. In de laatste hoofdstukken draait de sfeer gelukkig wel om en wordt het verhaal interessanter en zijn de personages wat milder en positiever gestemd.

Op het eiland Texel

Erg leuk zijn de beschrijvingen van het eiland Texel, je krijgt er een goed beeld van. Ik was nieuwsgierig naar wat er gebeurd was met de bakkerij van opa Leen en waarom Rosa’s moeder Elze zo’n hekel heeft aan het eiland en aan haar schoonvader. Opa Leen is nors, maar kan soms ook heel droog uit de hoek komen. Zo vond ik het stukje over de mosselbank erg leuk om te lezen.

Anne West heeft een vlotte en verzorgde schrijfstijl, maar legde -naar mijn mening- iets te veel de nadruk op de negatieve emoties van de personages. Ondanks dat ben ik toch benieuwd naar de verwikkelingen in het tweede deel rondom de bakkerij en theetuin.Reageer op: De kleine theetuin in de duinen van Anne West

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten