De kleine Twitter voor dummies van Marloes Morshuis

De kleine twitter voor dummies coverIk had tot dit boek nog nooit een “…voor dummies” boek gelezen. Deze kwam ik per toeval tegen in de Bliyoo app en ik dacht: eens kijken of dit boekje mij na -bijna 7 jaar Twitter- nog wat nieuws kan leren.

Het boek is opgedeeld in hapklare hoofdstukjes over Twitter. Ben je dus helemaal onbekend met Twitter? Dan is dit boek een handige gebruiksaanwijzing, omdat het stap voor stap nieuwe Tweeps door Twitter leidt. Ben je al jarenlang fervent gebruiker? Ook dan is dit boekje nuttig! Je  komt her en der vast wel bruikbare tips tegen tijdens het lezen.

De schrijfster schrijft in begrijpelijke taal over Twitter. Hoe je jezelf registreert, hoe je netwerken kunt opzetten, maar ook hoe je Twitter kunt inschakelen als zakelijk account voor je bedrijf. De hoofdstukken over etiquette, wat je wel en vooral niet moet doen zijn handig. De kernboodschap is eigenlijk: wat jij vervelend vindt van iemand anders, plemp dat zelf ook niet op Twitter. Hou er rekening mee dat tweets jaren later nog op kunnen duiken. En hou een langdurig 1 op 1 gesprek gewoon privé.

Ze gaat in op het zogenaamde slotje en de nadelen daarvan. Over trending topics en discussie-avonden op Twitter. Sommige adviezen liggen zo voor de hand, maar sta je niet altijd bij stil… Zorg bijvoorbeeld voor een niet te lange nickname, oftewel: niet eentje die heel veel tekens in beslag neemt. Dat is bijvoorbeeld heel onhandig in een Twitter-discussie, waarin je ook nog eens hashtags kwijt moet en iemand anders op jou wilt reageren. Een te lange nickname slokt dan al veel tekens op van de maximale 140.

Het meeste wist ik al. Ik weet hoe Twitter werkt op de smartphone en op de laptop. Ik gebruik Twitter niet op de zakelijke manier en verder doe ik zo goed mogelijk wat de auteur al zei: mijn gezonde verstand gebruiken. Dat wil niet zeggen dat ik nooit stom heb gedaan op Twitter, want dat heb ik wel. Tuurlijk heb ik wel eens (vaak genoeg 😉 ) een stomme tweet geplaatst en ja, ik heb ook wel eens een langdurig 1 op 1 gesprek gevoerd in de open timeline. Foei Luna!

‘Twitter voor dummies’ is een leuk en informatief boekje vooral voor diegene die de wereld van Twitter nog niet (goed) kent. Maar ook prima te lezen als je al jarenlang fan bent hoor! Zo kwam ik door dit boekje erachter hoe je via de open timeline ook een DM kunt versturen door gewoon de juiste tekens in te voeren. En de nuttigheid en overzichtelijkheid van lijsten maken, daar had ik me eigenlijk nooit echt in verdiept, maar door dit boek zie ik er nu wel het nut van in.

 

 

 


Reageer op: De kleine Twitter voor dummies van Marloes Morshuis

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten