De koffie & boeken tag

de koffie tag Je kon er op wachten :p Ik heb niets met thee, dekentjes, kaarsjes etc. Ik wil gewoon een bak koffie. Ik wil lezen in de tuin, zonder deken. Of binnen, ook zonder deken. Wel dan weer met een lekker kussen om tegenaan te zitten.

Ik weet dat er koffie-tags bestaan, maar die zijn niet altijd boekgericht, meestal puur koffie gericht en hoe je die drinkt etc. Ik heb dus zelf gesleuteld om een leuke “koffie & boeken” tag te maken. Dé tegenhanger voor al die thee-tags. Ik lust thee, maar drink het alleen als ik me niet lekker voel. Voor de rest: koffie! Let’s go…

Koffie met melk en suiker… Heb jij boeken in je kast staan met de woorden melk en suiker in de titel verwerkt?
1.’Wit als melk, rood als bloed’ van Alessandro D’Avenia (gelezen voor het blogtijdperk, maar was waanzinnig mooi!)
2.’Hoe duur was de suiker’ van Cynthia McLeod (staat nog steeds op mijn to-read-list)

Welk koffietafelboek ligt al te lang in de kast én juist niet op tafel?
‘Beauty’ van Lauren Conrad. Ik vind het een prachtig bladerboek, heb er in gekeken toen ik het net gekocht had en toen ben het boek een tijd vergeten. Laatst bladerde ik opnieuw erin, maar het verdween toch weer terug in de kast.

De darkside, oftewel: zwart graag! Zoek een zwarte kaft op in je boekenkast.
toen het donker werd dwarsliggerHet laatste fysieke boek wat ik kocht was ‘Toen het donker werd‘ van Simone van der Vlugt. En ik kocht toevallig de dwarsligger. Ik vind dit boek typerend voor deze vraag. Allereerst de titel en het onderwerp. Donker, maar ook blindheid en de darkside van mensen staat centraal in dit boek. Dus ik vond deze wel treffend.

Ik heb trouwens erg veel boeken met een zwarte kaft in mijn kast, voornamelijk een hele rij Anthos thrillers. Dat waren veelal zwarte omslagen in die tijd. Ik heb ook een andere plank geheel volstaan met zwarte kaften, dat oogt ook heel rustig in mijn kast.

Kletskop-koffie, over welk boek heb je lang nagepraat?
De mooie voedselmachine‘ van Giulia Enders. Ik vond het een heel interessant boek over het menselijk lichaam en over onze spijsvertering en het gaf ook heel veel gespreksstof als ik zei dat ik dit boek had gelezen. Ik vond het heel leuk om de wetenswaardigheden die ik had opgedaan te delen met geïnteresseerden.

Een ander boek waar ik vaak over gesproken heb was ‘Op gevoel’ van Alje Kamphuis. Dit was de biografie van Sylvia Millecam. Het was een heftig verhaal en ik vond het fijn dat ik er over kon praten met andere lezers.

Latte macchiato, welk boek had voor jou een dubbele laag?
‘Lieve Celine’ van Hanna Bervoets. Toevallig las ik laatst een reactie op een boekensite van iemand die de bedoeling van Hanna Bervoets duidelijk niet begrepen had. Ze noemde het een grappig boek. Ik vond dit boek helemaal niet grappig, ik vind het verhaal nog steeds venijnig en pijnlijk. Hoe oppervlakkig het verhaal ook lijkt en de Celine Dion lading flink aanwezig is, toch is dat nou net niet het verhaal wat Hanna Bervoets probeert vertellen. Het is die laag eronder, die pijnlijk tussen de regels door sijpelt. Ook de verfilming heeft die grauwe laag.

Koffie verkeerd… welk boek of welke auteur voelt toch een klein beetje verkeerd in je collectie?
Ik heb heel veel boeken van Jackie Collins, het is pulp en het gaat grotendeels over kakmensen in Hollywood (die niet vies zijn van seks), maar het was toentertijd een heerlijke guilty pleasure om te lezen tijdens warme zomers. En als ik ze nu zie staan in mijn kast, dan denk ik wel eens: ‘what was I thinking’…

Cafeïne vrije koffie, wat lees je nu voor het slapengaan?
Ik lees voor het slapengaan momenteel verhaaltjes uit de bundel ‘De olifant verdwijnt’ van Haruki Murakami. Ik heb ook nog twee andere boeken op mijn reader staan, maar die lees ik overdag en/of vroeg in de vooravond.

Overnemen deze tag? Sure, vind ik prima 🙂 Ik vind het wel leuk dat je dat hieronder doorgeeft en ook even mijn blog noemt als je de tag plaatst. Drink je geen koffie, maar thee? Er zijn ook thee-tags! Zoals die van Joany -> Boeken & thee tag


Reageer op: De koffie & boeken tag

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten