De Liebster Award, voor de derde keer!

liebster awardVoor de derde keer werd ik dit jaar genomineerd voor de Liebster award. Ik kreeg een berichtje dat ik door Irene was genomineerd en toen ik ging natuurlijk ook even kijken op haar Engelstalige blog

Irene volgt heel veel internationale blogs en ze koos voor de Liebster award 10 bloggers uit alle uithoeken van de wereld. Zee omschreef mijn blog als volgt:
This blog keeps me connected with my Dutch Heritage, so to say, she blogs in Dutch and reads a lot of dutch authors. I like her reviews they are dynamic and honest.

Dat vond ik heel leuk om te lezen, ik werd er een beetje stil van… Irene had voor mij 10 leuker vragen bedacht.

What makes your blog unique?
Dat ik in mijn reviews vrij persoonlijk ben en dus ook subjectief recenseer. Dat zie je niet vaak. De meeste blijven objectief. De comfortzone noem ik dat wel eens. Je kan je altijd verdedigen onder het mom: ‘ja, maar dit was objectief gezien hé’. Ik kan dat dus niet meer. Als ik een boek echt niets vind, dan schrijf ik dat ook en dan valt er daarna weinig te verdedigen. ‘Yep, ik vond jouw boek inderdaad niet zo heel erg goed’. Dat is heel eng, maar het maakt mijn blog wel ‘eigen’.

Why do your blog and what’s your goal?
Omdat ik mijn ei kwijt wou over boeken en lezen en eigenlijk niemand in mijn omgeving echt leest. Ook wat ik hierboven al schreef. Er zijn zoveel objectieve recensies, dat ik dacht: ik ga dat eens anders doen. Met leeservaringen en andere luchtige stukjes over lezen en boeken tussendoor.
Mijn doel: als ik hoor dat iemand n.a.v. een leeservaring het boek meteen besteld heeft, dan doet me dat al goed. Ik heb niet echt grote doelen, wel een aantal kleine doelen. Momenteel is één van mijn doelen om te gaan bloggen op een eigen domein. Dat doel is al bijna gerealiseerd. Een ander doel: dagelijks bloggen. Momenteel nog niet haalbaar, maar wel iets waar ik naartoe wil werken.

Do you support literature from your country and what are some the authors from your country we would need to know about?Haha, ja dat was de reden dat ik voor deze Liebster Award werd genomineerd volgens mij. Ik lees heel veel Nederlandse auteurs. Laatst mailde iemand mij en ze vroeg: jij leest zo vaak Nederlandse auteurs, het lijkt wel of je nooit buitenlandse auteurs leest. En dat is ook wel een beetje zo. En ik probeer het af te wisselen, maar ja, ik heb een voorliefde voor boeken van Nederlandse bodem en datzelfde geldt ook voor films. Als ik een Nederlanse auteur zou aanraden, dan is het absoluut Hanna Bervoets! Zij is echt mijn favoriete schrijfster!

What book have you read, so many times that you lost count?
Ja, dat moet dan wel een kinderboek zijn, want ik herlees de laatste jaren niet zo heel vaak. Eens nadenken. Ik heb Pluk van de Petteflet echt helemaal out gelezen. En De heksen van Roald Dahl! Keer op keer. Uit de gewone bibliotheek, uit de schoolbibliotheek. Stiekem tijdens de les.  De Pitty serie van Enid Blyton heb ik ook helemaal stuk gelezen, ik zou niet weten hoe vaak. Maar Mallory Towers kon ik dromen!

Where do you like to read?
Buiten in de tuin en op de tweede plek: in bed voor het slapengaan. Op die plekken ben ik alleen en wordt ik het minst afgeleid.

Do you have any advise for new bloggers?
Vaar de koers die je zelf wil varen, durf vernieuwend te zijn en wees eerlijk. Kreeg je een boek niet uit? Of liep die ene challenge liep uit op een fiasco? Verbloem het niet, maar deel het. Die openheid wordt gewaardeerd. En nog een adviesje: wil je veel bezoekers? Gebruik de kracht van social media!

What is your favourite book-turn-into-movie and why?
Moeilijk. Ik kijk heel veel boekverfilmingen. Ik vond De gelukkige huisvrouw echt een hele goede verfilming. Voor ik doodga vond ik trouwens ook goed verfilmd, de film vond ik zelfs beter dan het boek! En Safe Haven… Allebei gaf ik 5 sterren. Safe Haven is mijn favoriete film van de laatste tijd.

You are sitting in a bar and your favourite author walks into the bar, what would you ask him/her?
Ik zou aan Hanna Bervoets willen vragen: wanneer komt je nieuwste boek uit en waar gaat het over? (Ja, ik ben fan)

Which genre do you prefer to review and why?
Literaire romans met een “chaotische structuur” en een dubbele laag. Omdat bij deze boeken vaak een onderliggend verhaal verstopt zit. Het venijn zit ‘m dan ook vaak tussen de regels. En als je dat doorhebt als lezer, dan is dat zo gaaf! En daarna vind ik het heerlijk om dat gevoel over te kunnen brengen met een leeservaring. Voorbeeldje: Lieve Celine van Hanna Bervoets. Op het oog een heel simpel verhaal, maar tegelijkertijd zo venijnig en beladen. Maar ook Turks Fruit van Jan Wolkers vond ik prachtig.

Have you ever travelled outside the country you are from? Which countries did you visit?
België, Luxemburg, Duitsland en Nederland. En dat was het dan wel qua reizen…

Dank je wel Irene voor deze mooie vragen!


4 reacties

Reageer op: De Liebster Award, voor de derde keer!

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten