23 september 2013

De Liebster Award, voor de derde keer!

liebster awardVoor de derde keer werd ik dit jaar genomineerd voor de Liebster award. Ik kreeg een berichtje dat ik door Irene was genomineerd en toen ik ging natuurlijk ook even kijken op haar Engelstalige blog

Irene volgt heel veel internationale blogs en ze koos voor de Liebster award 10 bloggers uit alle uithoeken van de wereld. Zee omschreef mijn blog als volgt:
This blog keeps me connected with my Dutch Heritage, so to say, she blogs in Dutch and reads a lot of dutch authors. I like her reviews they are dynamic and honest.

Dat vond ik heel leuk om te lezen, ik werd er een beetje stil van… Irene had voor mij 10 leuker vragen bedacht.

What makes your blog unique?
Dat ik in mijn reviews vrij persoonlijk ben en dus ook subjectief recenseer. Dat zie je niet vaak. De meeste blijven objectief. De comfortzone noem ik dat wel eens. Je kan je altijd verdedigen onder het mom: ‘ja, maar dit was objectief gezien hé’. Ik kan dat dus niet meer. Als ik een boek echt niets vind, dan schrijf ik dat ook en dan valt er daarna weinig te verdedigen. ‘Yep, ik vond jouw boek inderdaad niet zo heel erg goed’. Dat is heel eng, maar het maakt mijn blog wel ‘eigen’.

Why do your blog and what’s your goal?
Omdat ik mijn ei kwijt wou over boeken en lezen en eigenlijk niemand in mijn omgeving echt leest. Ook wat ik hierboven al schreef. Er zijn zoveel objectieve recensies, dat ik dacht: ik ga dat eens anders doen. Met leeservaringen en andere luchtige stukjes over lezen en boeken tussendoor.
Mijn doel: als ik hoor dat iemand n.a.v. een leeservaring het boek meteen besteld heeft, dan doet me dat al goed. Ik heb niet echt grote doelen, wel een aantal kleine doelen. Momenteel is één van mijn doelen om te gaan bloggen op een eigen domein. Dat doel is al bijna gerealiseerd. Een ander doel: dagelijks bloggen. Momenteel nog niet haalbaar, maar wel iets waar ik naartoe wil werken.

Do you support literature from your country and what are some the authors from your country we would need to know about?Haha, ja dat was de reden dat ik voor deze Liebster Award werd genomineerd volgens mij. Ik lees heel veel Nederlandse auteurs. Laatst mailde iemand mij en ze vroeg: jij leest zo vaak Nederlandse auteurs, het lijkt wel of je nooit buitenlandse auteurs leest. En dat is ook wel een beetje zo. En ik probeer het af te wisselen, maar ja, ik heb een voorliefde voor boeken van Nederlandse bodem en datzelfde geldt ook voor films. Als ik een Nederlanse auteur zou aanraden, dan is het absoluut Hanna Bervoets! Zij is echt mijn favoriete schrijfster!

What book have you read, so many times that you lost count?
Ja, dat moet dan wel een kinderboek zijn, want ik herlees de laatste jaren niet zo heel vaak. Eens nadenken. Ik heb Pluk van de Petteflet echt helemaal out gelezen. En De heksen van Roald Dahl! Keer op keer. Uit de gewone bibliotheek, uit de schoolbibliotheek. Stiekem tijdens de les.  De Pitty serie van Enid Blyton heb ik ook helemaal stuk gelezen, ik zou niet weten hoe vaak. Maar Mallory Towers kon ik dromen!

Where do you like to read?
Buiten in de tuin en op de tweede plek: in bed voor het slapengaan. Op die plekken ben ik alleen en wordt ik het minst afgeleid.

Do you have any advise for new bloggers?
Vaar de koers die je zelf wil varen, durf vernieuwend te zijn en wees eerlijk. Kreeg je een boek niet uit? Of liep die ene challenge liep uit op een fiasco? Verbloem het niet, maar deel het. Die openheid wordt gewaardeerd. En nog een adviesje: wil je veel bezoekers? Gebruik de kracht van social media!

What is your favourite book-turn-into-movie and why?
Moeilijk. Ik kijk heel veel boekverfilmingen. Ik vond De gelukkige huisvrouw echt een hele goede verfilming. Voor ik doodga vond ik trouwens ook goed verfilmd, de film vond ik zelfs beter dan het boek! En Safe Haven… Allebei gaf ik 5 sterren. Safe Haven is mijn favoriete film van de laatste tijd.

You are sitting in a bar and your favourite author walks into the bar, what would you ask him/her?
Ik zou aan Hanna Bervoets willen vragen: wanneer komt je nieuwste boek uit en waar gaat het over? (Ja, ik ben fan)

Which genre do you prefer to review and why?
Literaire romans met een “chaotische structuur” en een dubbele laag. Omdat bij deze boeken vaak een onderliggend verhaal verstopt zit. Het venijn zit ‘m dan ook vaak tussen de regels. En als je dat doorhebt als lezer, dan is dat zo gaaf! En daarna vind ik het heerlijk om dat gevoel over te kunnen brengen met een leeservaring. Voorbeeldje: Lieve Celine van Hanna Bervoets. Op het oog een heel simpel verhaal, maar tegelijkertijd zo venijnig en beladen. Maar ook Turks Fruit van Jan Wolkers vond ik prachtig.

Have you ever travelled outside the country you are from? Which countries did you visit?
België, Luxemburg, Duitsland en Nederland. En dat was het dan wel qua reizen…

Dank je wel Irene voor deze mooie vragen!

4 reacties

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: