De longlist van de Libris Literatuur Prijs 2021

Vorig jaar volgde ik geïnteresseerd de inzendingen voor de Groslijst van Libris en ik haal daar momenteel nog steeds mijn inspiratie uit als ik op zoek ben naar literaire romans.

Maandag is de longlist bekend gemaakt. Achttien boeken zijn geselecteerd. Uiteindelijk wordt de longlist straks een shortlist, die wordt op 1 maart bekend gemaakt en op 10 mei wordt het gewonnen boek bekend gemaakt. De Libris Literatuur Prijs wordt dan toegekend aan het beste oorspronkelijke Nederlandstalige boek van het afgelopen jaar.

De longlist 2021

 1. Confrontaties van Simone Atangana Bekono
 2. Wij zijn licht van Gerda Blees
 3. Saamhorigheidsgroep van Merijn de Boer
 4. Cliënt E. Busken van Jeroen Brouwers
 5. Het lichtschip van Mathijs Deen
 6. Bezette gebieden van Arnon Grunberg
 7. Een week of vier van Laura van der Haar (klik)
 8. Condities van Thomas Heerma van Voss
 9. De opgang van Stefan Hertmans
 10. Min of meer opmerkelijke gebeurtenissen uit het leven van een treuzelaar van Cindy Hoetmer
 11. Jaguarman van Raoul de Jong
 12. Finse dagen van Herman Koch
 13. Bewaar de zomer van Alma Mathijsen
 14. De onbevlekte van Erwin Mortier
 15. Mijn lieve gunsteling van Marieke Lucas Rijneveld
 16. Ik ben er niet van Lize Spit
 17. Magma van Ernst Timmer
 18. Oogst van Sien Volders

Dat maakt me nieuwsgierig

Ik heb een paar titels uit deze lijst al een tijdje klaarstaan op mijn e-reader. Zo kocht ik laatst ‘Mijn lieve gunsteling’ van Marieke Lucas Rijneveld. Ik heb ook ‘Ik ben er niet’ van Lize Spit en ‘Condities’ van Thomas Heerma van Voss op mijn reader staan. ‘Een week of vier’ van Laura van der Haar heb ik vorig jaar gelezen.

Ik word door deze lijst nu heel nieuwsgierig naar ‘Oogst’ van de Vlaamse Sien Volders. Sowieso naar haar werk, want haar debuut ‘Noord’ werd toen ook enorm geprezen. Ook het boek ‘Wij zijn licht’ van Gerda Blees’ blijft mijn pad kruisen. Toch maar eens een keer oppakken.

Heb jij boeken van deze lijst gelezen?


Reageer op: De longlist van de Libris Literatuur Prijs 2021

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten