De nachtmerrie van elke boekblogger

de nachtmerrie van elke boekbloggerDaar ben ik weer 🙂 Met heel veel inspiratie en weer lekker veel zin om te lezen. Yeah, allemaal weer blij, maar ik zelf wel het meest denk ik haha… 😉

Het is misschien wel dé nachtmerrie van elke boekblogger: een leesdip.  Dan kun je twee dingen doen: de boel forceren en stug door blijven gaan in het boek waar je niet doorheen komt, of even de boel de boel te laten en daarna weer terug in je leesritme komen. Ik koos het laatste en ondertussen heb ik lekker wat ander schrijfwerk gedaan, dingen die ook af moesten enzo…

Een andere moeilijk punt is eerlijk vertellen dat je een boek niet uit wilt lezen. Vooral als het een recensie-boek is. Ook dan kun je twee dingen doen: stug doorlezen, of stoppen en vertellen waarom het niet lukt. Model in New York van Cheryl Diamond is niets voor mij. Elke keer als ik vijf pagina’s had gelezen, schoof ik het boek weer aan de kant, dit ging zo anderhalve week en op een gegeven moment liet ik mijn e-reader maar uit.

De tijd tikte door, mijn zin in lezen was weg en een stapeltje recensie-boeken stapelde zich op. Alles lag stil door dat ene boek. De reden dat ik het niet uit krijg? Ik vind het heel moeilijk om te zeggen, maar eerlijkheid duurt het langst: de vertaling… de vertaling is (sorry) slecht. Het is technisch vertaald, niet met emotionele lading. Daardoor is het een staccato verhaal geworden, eentonig, waarbij de emoties en het gevoel er niet uit springt. Ook is het verhaal vrij langdradig, want elke keer dacht ik: pfff, schiet toch eens op!

Ik schrijf dus geen leeservaring, ik geef geen sterren en het boek komt ook niet op de lijst van gelezen boeken. Eigenlijk komt dit 1 a 2 keer per jaar voor, dat een boek gewoon echt tegenvalt, dat ik de beslissing moet maken om gewoon te stoppen met het boek Mijn advies aan andere bloggers is dan ook: doe dat ook gewoon! Het is zonde van je tijd en energie om anderhalve week met tegenzin in een boek te lezen, als er nog drie op je wachten die wél in je straatje liggen! De tip van de week dus 😉

Ondertussen ben ik al een heel eind in de thriller: Het reservaat van Liselotte Stavorinus. Beter, veel beter! Beetje mengeling van De eetclub en Gooische vrouwen. Mijn leesdip is weg en ik ben weer terug 🙂


9 reacties

 • 5 oktober, 2013 om 18:44
  Annelies zegt:

  Welkom terug! Veel leesplezier!

  Ikhartje(0) deze reactie

  Annelies Beantwoorden

 • 5 oktober, 2013 om 19:51
  Danique V zegt:

  Zonde dat het zo tegenviel! Maar een boek dat niet emotioneel is vertaald is ook niet goed eigenlijk..

  Ikhartje(0) deze reactie

  Danique V Beantwoorden

 • 6 oktober, 2013 om 06:44
  boekblogger zegt:

  Jezelf dwingen om toch maar door te lezen is zo’n goede manier om helemaal geen zin meer in lezen te krijgen! Ik leg wel vaker een boek weg. Als het echt niet wil,,, tenslotte lezen we voor ons plezier!

  Ikhartje(0) deze reactie

  boekblogger Beantwoorden

 • 6 oktober, 2013 om 09:31
  Limoentje zegt:

  Als het niet gaat, dan gaat het niet.
  En toevallig, ik heb net het Reservaat uitgelezen, daar komt de volgende zondag een recensie van online.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Limoentje Beantwoorden

 • 6 oktober, 2013 om 10:10
  Anneke zegt:

  Hier ben ik altijd bang voor wanneer ik een recensie-exemplaar ontvang. Tot nu toe heb ik het gelukkig nog niet meegemaakt. Ik vind het wel goed van je dat je er open en eerlijk voor uit komt. 🙂

  Ikhartje(0) deze reactie

  Anneke Beantwoorden

 • 6 oktober, 2013 om 14:36
  Leesdame zegt:

  Wat een lieve reacties 🙂 Dank jullie wel. En ik sliep bijna vannacht niet, want ik dacht: morgen krijg ik een zee aan kritiek haha

  Ikhartje(0) deze reactie

  Leesdame Beantwoorden

 • 6 oktober, 2013 om 22:36
  Inge zegt:

  Wat fijn dat de dip voorbij is! En als een boek echt niet aantrekkelijk is, lees ik er ook niet in verder. Zonde van mijn tijd!

  Ikhartje(0) deze reactie

  Inge Beantwoorden

 • 8 oktober, 2013 om 22:19
  theonlymrsJo zegt:

  Ah fijn! Je bent er weer bovenop! Ik had paar dagen slechte tot geen internetverbinding, dus had je bericht nog niet gelezen. Veel plezier weer met al je leeswerk. 🙂

  Ikhartje(0) deze reactie

  theonlymrsJo Beantwoorden

 • 10 oktober, 2013 om 14:02
  Tante Til zegt:

  Ik ken dat gevoel. Ik had het laatst met “Hart van inkt” van Cornelia Funke. Een jeugdboek dat al jaren op mijn lijstje stond. En ik vond het gewoon niet boeiend genoeg om uit te lezen. Toch heb ik er voor mijn blog wel een recensie over geschreven, omdat ook negatieve ervaringen andere mensen kunnen helpen met het kiezen van leuke leesboeken.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Tante Til Beantwoorden

Reageer op: De nachtmerrie van elke boekblogger

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten