12 juli 2015

De nummers van Chantal van Mierlo

De nummers coverDe omslagtekst van ‘De nummers’ maakte mij nieuwsgierig. Niet vies van technothrillers en vergezochte thema’s begon ik monter aan deze thriller.

Sara is bij een vriendin langs geweest en rijdt door de Ardennen terug naar huis, daar krijgt ze pech midden in het bos. Ze wordt gevonden door Chris, hij neemt haar mee naar een hutje en bekommerd zich om haar. Chris doet raar, Sara voelt zich er niet goed bij. Ze voelt aan dat Chris veel te verbergen heeft en op de vlucht is. Eenmaal terug in haar woonplaats Utrecht voelt Sara zich in de gaten gehouden.

Twee zogenaamde politiemannen willen bij Sara informatie losmaken over Chris en zijn kameraad David en het meisje Tessa. Chris redt Sara op tijd en neemt haar mee op de vlucht naar Duitsland. Waar vluchten David, Tessa en Chris eigenlijk voor? Wie zit achter hun aan? Waarom is de kleine Tessa zo stil? Waarom wil Chris Sara beschermen?

Klinkt best als een gave thriller hé? Dat dacht ik ook toen ik over dit boek las. Sterker nog: ik verheugde me hierop! Voor mij was dit boek helaas een enorme tegenvaller! Ik heb me door dit boek gezwoegd, net zoals Sara zich door het bos zwoegde. Na de eerste helft kreeg ik een naar gevoel in mijn buik. Vooral toen ik de eerste lyrische recensies voorbij zag komen. Had ik wel hetzelfde boek in handen? Ik was namelijk totaal niet enthousiast.

Ik vond het vooral jammer dat ik geen binding kreeg met Sara. Ik vond haar niet goed uitgewerkt als personage. Ook zat er -voor mijn gevoel- geen vaart in het verhaal. Het hield me niet vast, langdradige stukken zorgden ervoor dat mijn aandacht verslapte. Het boek ging steeds vaker aan de kant en de opluchting was groot toen ik de laatste pagina had gelezen. Ik vind het oprecht jammer, want gezien het thema had hier heel wat goeds uit kunnen ontstaan. Met een paar sprankelende personages bijvoorbeeld en flinke spanningsbogen had hier een steengoede thriller uit kunnen komen.

Over smaak valt niet te twisten, dat is een feit! Tussen ‘De nummers’ en mij als lezer zat totaal geen klik. Het verhaal stond er wel, maar leek verder niet te leven voor mij. Er waren genoeg bloggers lyrisch over dit boek,  dus er zal vast wel iets in zitten wat lezers kan triggeren. Ga daarom gewoon lekker af op je eigen gevoel en mening 🙂

5 reacties

 • 12 juli, 2015 om 15:53
  Gerrianne zegt:

  Goede, eerlijke recensie. Ik ben nu wel benieuwd naar wat ik van het boek zal vinden :-).

  Ikhartje(1) deze reactie

  Gerrianne
  Beantwoorden

 • 13 juli, 2015 om 11:20
  rthomsonamstelveen zegt:

  Ik heb het besteld en ik zal je laten weten wat ik ervan vond Luna. Vooral omdat er wisselende reacties op het boek zijn wil ik het nu gewoon zelf kunnen beoordelen. Dank voor je altijd eerlijke recensies, waar ik overigens zeer veel waarde aan hecht, maar dat wist je al. Groetjes Robert.

  Ikhartje(1) deze reactie

  rthomsonamstelveen
  Beantwoorden

  • 13 juli, 2015 om 14:44
   Leesdame zegt:

   Bedankt voor de lieve woorden! Ik ben blij te lezen dat je het boek ook zelf gaat lezen. Ieder denkt immers anders over een boek 🙂

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame
   Beantwoorden

 • 27 juli, 2015 om 23:06
  Rowan zegt:

  Mwah, de cover ziet er inderdaad veelbelovend uit, maar het verhaal valt me eigenlijk een beetje tegen. Al is dat natuurlijk een mening zo op het eerste gezicht!

  Ikhartje(0) deze reactie

  Rowan
  Beantwoorden

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: