De nummers van Chantal van Mierlo

De nummers coverDe omslagtekst van ‘De nummers’ maakte mij nieuwsgierig. Niet vies van technothrillers en vergezochte thema’s begon ik monter aan deze thriller.

Sara is bij een vriendin langs geweest en rijdt door de Ardennen terug naar huis, daar krijgt ze pech midden in het bos. Ze wordt gevonden door Chris, hij neemt haar mee naar een hutje en bekommerd zich om haar. Chris doet raar, Sara voelt zich er niet goed bij. Ze voelt aan dat Chris veel te verbergen heeft en op de vlucht is. Eenmaal terug in haar woonplaats Utrecht voelt Sara zich in de gaten gehouden.

Twee zogenaamde politiemannen willen bij Sara informatie losmaken over Chris en zijn kameraad David en het meisje Tessa. Chris redt Sara op tijd en neemt haar mee op de vlucht naar Duitsland. Waar vluchten David, Tessa en Chris eigenlijk voor? Wie zit achter hun aan? Waarom is de kleine Tessa zo stil? Waarom wil Chris Sara beschermen?

Klinkt best als een gave thriller hé? Dat dacht ik ook toen ik over dit boek las. Sterker nog: ik verheugde me hierop! Voor mij was dit boek helaas een enorme tegenvaller! Ik heb me door dit boek gezwoegd, net zoals Sara zich door het bos zwoegde. Na de eerste helft kreeg ik een naar gevoel in mijn buik. Vooral toen ik de eerste lyrische recensies voorbij zag komen. Had ik wel hetzelfde boek in handen? Ik was namelijk totaal niet enthousiast.

Ik vond het vooral jammer dat ik geen binding kreeg met Sara. Ik vond haar niet goed uitgewerkt als personage. Ook zat er -voor mijn gevoel- geen vaart in het verhaal. Het hield me niet vast, langdradige stukken zorgden ervoor dat mijn aandacht verslapte. Het boek ging steeds vaker aan de kant en de opluchting was groot toen ik de laatste pagina had gelezen. Ik vind het oprecht jammer, want gezien het thema had hier heel wat goeds uit kunnen ontstaan. Met een paar sprankelende personages bijvoorbeeld en flinke spanningsbogen had hier een steengoede thriller uit kunnen komen.

Over smaak valt niet te twisten, dat is een feit! Tussen ‘De nummers’ en mij als lezer zat totaal geen klik. Het verhaal stond er wel, maar leek verder niet te leven voor mij. Er waren genoeg bloggers lyrisch over dit boek,  dus er zal vast wel iets in zitten wat lezers kan triggeren. Ga daarom gewoon lekker af op je eigen gevoel en mening 🙂


5 reacties

 • 12 juli, 2015 om 15:53
  Gerrianne zegt:

  Goede, eerlijke recensie. Ik ben nu wel benieuwd naar wat ik van het boek zal vinden :-).

  Ikhartje(1) deze reactie

  Gerrianne Beantwoorden

 • 13 juli, 2015 om 11:20
  rthomsonamstelveen zegt:

  Ik heb het besteld en ik zal je laten weten wat ik ervan vond Luna. Vooral omdat er wisselende reacties op het boek zijn wil ik het nu gewoon zelf kunnen beoordelen. Dank voor je altijd eerlijke recensies, waar ik overigens zeer veel waarde aan hecht, maar dat wist je al. Groetjes Robert.

  Ikhartje(1) deze reactie

  rthomsonamstelveen Beantwoorden

  • 13 juli, 2015 om 14:44
   Leesdame zegt:

   Bedankt voor de lieve woorden! Ik ben blij te lezen dat je het boek ook zelf gaat lezen. Ieder denkt immers anders over een boek 🙂

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

 • 27 juli, 2015 om 23:06
  Rowan zegt:

  Mwah, de cover ziet er inderdaad veelbelovend uit, maar het verhaal valt me eigenlijk een beetje tegen. Al is dat natuurlijk een mening zo op het eerste gezicht!

  Ikhartje(0) deze reactie

  Rowan Beantwoorden

Reageer op: De nummers van Chantal van Mierlo

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten