De ooggetuige van Simone van der Vlugt

de ooggetuige coverEindelijk mocht Simone van der Vlugt het geschenkboekje schrijven voor de maand van het spannende boek! De ooggetuige…

Manon is slechtziend en dat is haar redding tijdens een overval op de juwelier. Maar de overvallers weten Manon te vinden. Zij gingen er echter van uit dat Manon blind was en hun niet kon zien, maar vernomen via de media dat ze slechtziend was en dus wel degelijk herkenningstekens zou kunnen doorgeven aan de politie.   Manon wordt hierdoor bang. Ze ziet zo slecht dat ze niemand duidelijk kan herkennen, de overvallers kunnen overal wel zijn…

Het leest heel vlot door, na een middag had ik het uit. Tja, een kort verhaal, dus alles moest ook snel verteld worden. Dat ervaar ik wel vaker bij korte verhalen. Ik vond dit geschenkboekje leuker en spannender dan de voorgaande geschenkboekjes.

Ook moest ik er even over nadenken. Ik draag zelf contactlenzen en ben dankbaar dat ik daardoor heel scherp kan blijven zien. Het lijkt me vreselijk als ik op straat zou moeten lopen en bij elke voorbijganger zou denken: zou hij het geweest zijn? Ook laat dit boekje zien hoe het leven eruitziet van Manon… hoe zij door haar slechtziendheid heel vindingrijk is geworden. Ik kan merken dat Simone wat dat betreft zeer goede research heeft gedaan!


7 reacties

 • 16 juni, 2012 om 15:21
  boeklover zegt:

  Klinkt leuk! Jammer dat ik nu juist geen boeken koop, want ik zou het boekje ook wel eens willen lezen. Waarschijnlijk hebben ze het in de bieb ook wel.
  Proficiat met je eerste verjaardag!
  (Voltooid deelwoord van vertellen is verteld, met een D dus ;))
  Katrien

  Ikhartje(1) deze reactie

  boeklover Beantwoorden

 • 16 juni, 2012 om 15:31
  Leesdame zegt:

  Dank je wel Katrien 😉
  Ik zal het even aanpassen.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Leesdame Beantwoorden

 • 16 juni, 2012 om 20:04
  Judith zegt:

  Het lijkt erop dat je dit boek leuker vond dan ik, Leesdame. Ik had er heel wat op aan te merken, maar er zaten ook wel leuke aspekten aan, natuurlijk (zie hier: http://boekblogger.wordpress.com/2012/06/04/boek-recensie-de-ooggetuige-van-simone-van-der-vlugt/)

  Katrien, in de Literary Blog Hop geeft ik dit boekje (twee keer) weg (binnen Europa), dus volgend weekend op mijn blog kijken!

  Ikhartje(1) deze reactie

  Judith Beantwoorden

 • 16 juni, 2012 om 21:14
  Leesdame zegt:

  Katrien… op de site van Plantage books mag je het boek downloaden als je een vouchercode hebt.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Leesdame Beantwoorden

 • 19 juni, 2012 om 12:51
  L-nn zegt:

  Wat een toeval, mijn moeder had het afgelopen weekend nog over dit boek. Zij had er wel veel op aan te merken (waarschijnlijk omdat ze zelf blind is), veel dingen klopten niet echt. De meeste mensen hebben dat waarschijnlijk niet door maar zij heeft zich kapot geërgerd! Al moet ik toegeven dat ik nu wel zelf erg nieuwsgierig ben geworden 🙂

  Ikhartje(1) deze reactie

  L-nn Beantwoorden

Reageer op: De ooggetuige van Simone van der Vlugt

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten