16 juni 2012

De ooggetuige van Simone van der Vlugt

de ooggetuige cover

Eindelijk mocht Simone van der Vlugt het geschenkboekje schrijven voor de maand van het spannende boek! De ooggetuige…

Manon is slechtziend en dat is haar redding tijdens een overval op de juwelier. Maar de overvallers weten Manon te vinden. Zij gingen er echter van uit dat Manon blind was en hun niet kon zien, maar vernomen via de media dat ze slechtziend was en dus wel degelijk herkenningstekens zou kunnen doorgeven aan de politie.   Manon wordt hierdoor bang. Ze ziet zo slecht dat ze niemand duidelijk kan herkennen, de overvallers kunnen overal wel zijn…

Het leest heel vlot door, na een middag had ik het uit. Tja, een kort verhaal, dus alles moest ook snel verteld worden. Dat ervaar ik wel vaker bij korte verhalen. Ik vond dit geschenkboekje leuker en spannender dan de voorgaande geschenkboekjes.

Ook moest ik er even over nadenken. Ik draag zelf contactlenzen en ben dankbaar dat ik daardoor heel scherp kan blijven zien. Het lijkt me vreselijk als ik op straat zou moeten lopen en bij elke voorbijganger zou denken: zou hij het geweest zijn? Ook laat dit boekje zien hoe het leven eruitziet van Manon… hoe zij door haar slechtziendheid heel vindingrijk is geworden. Ik kan merken dat Simone wat dat betreft zeer goede research heeft gedaan!

7 reacties

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: