16 juni 2012

De ooggetuige van Simone van der Vlugt

de ooggetuige cover

Eindelijk mocht Simone van der Vlugt het geschenkboekje schrijven voor de maand van het spannende boek! De ooggetuige…

Manon is slechtziend en dat is haar redding tijdens een overval op de juwelier. Maar de overvallers weten Manon te vinden. Zij gingen er echter van uit dat Manon blind was en hun niet kon zien, maar vernomen via de media dat ze slechtziend was en dus wel degelijk herkenningstekens zou kunnen doorgeven aan de politie.   Manon wordt hierdoor bang. Ze ziet zo slecht dat ze niemand duidelijk kan herkennen, de overvallers kunnen overal wel zijn…

Het leest heel vlot door, na een middag had ik het uit. Tja, een kort verhaal, dus alles moest ook snel verteld worden. Dat ervaar ik wel vaker bij korte verhalen. Ik vond dit geschenkboekje leuker en spannender dan de voorgaande geschenkboekjes.

Ook moest ik er even over nadenken. Ik draag zelf contactlenzen en ben dankbaar dat ik daardoor heel scherp kan blijven zien. Het lijkt me vreselijk als ik op straat zou moeten lopen en bij elke voorbijganger zou denken: zou hij het geweest zijn? Ook laat dit boekje zien hoe het leven eruitziet van Manon… hoe zij door haar slechtziendheid heel vindingrijk is geworden. Ik kan merken dat Simone wat dat betreft zeer goede research heeft gedaan!

7 reacties

 • 16 juni, 2012 om 15:21
  boeklover zegt:

  Klinkt leuk! Jammer dat ik nu juist geen boeken koop, want ik zou het boekje ook wel eens willen lezen. Waarschijnlijk hebben ze het in de bieb ook wel.
  Proficiat met je eerste verjaardag!
  (Voltooid deelwoord van vertellen is verteld, met een D dus ;))
  Katrien


  boeklover
  Beantwoorden

 • 16 juni, 2012 om 15:31
  Leesdame zegt:

  Dank je wel Katrien 😉
  Ik zal het even aanpassen.


  Leesdame
  Beantwoorden

 • 16 juni, 2012 om 20:04
  Judith zegt:

  Het lijkt erop dat je dit boek leuker vond dan ik, Leesdame. Ik had er heel wat op aan te merken, maar er zaten ook wel leuke aspekten aan, natuurlijk (zie hier: http://boekblogger.wordpress.com/2012/06/04/boek-recensie-de-ooggetuige-van-simone-van-der-vlugt/)

  Katrien, in de Literary Blog Hop geeft ik dit boekje (twee keer) weg (binnen Europa), dus volgend weekend op mijn blog kijken!


  Judith
  Beantwoorden

 • 16 juni, 2012 om 21:14
  Leesdame zegt:

  Katrien… op de site van Plantage books mag je het boek downloaden als je een vouchercode hebt.


  Leesdame
  Beantwoorden

 • 19 juni, 2012 om 12:51
  L-nn zegt:

  Wat een toeval, mijn moeder had het afgelopen weekend nog over dit boek. Zij had er wel veel op aan te merken (waarschijnlijk omdat ze zelf blind is), veel dingen klopten niet echt. De meeste mensen hebben dat waarschijnlijk niet door maar zij heeft zich kapot geërgerd! Al moet ik toegeven dat ik nu wel zelf erg nieuwsgierig ben geworden 🙂


Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: