De uitdaging: Ik lees Nederlands!

ik lees nederlands cover Ik schreef al dat ik graag Nederlandse boeken lees en dat ik dat in 2014 ook wil blijven doen. Dus besloot ik op de valreep mezelf vandaag in te schrijven bij de uitdaging: ‘Ik lees Nederlands!‘ Waarom ook niet en met bloggers/lezers onder elkaar wat doen is en blijft altijd leuk!

Deze uitdaging is dit jaar georganiseerd door Judith en voor 2014 organiseert Inge van Inge Leest deze uitdaging. Het is de bedoeling dat je voor jezelf een doel kiest. Ik ga voor 40 Nederlandse boeken. Moet een eitje zijn denk ik, want ik lees toch grotendeels Nederlands. Iedereen kan en mag meedoen aan de challenge!

Je hoeft ook niet per se een blog te hebben. Het kan ook als je een account op Goodreads of Dizzie hebt bijvoorbeeld. Dat maakt niet zoveel uit. Maar het is natuurlijk wel leuk als mensen ergens kunnen lezen wat jij van het boek vond.

Op de site bij Inge worden alle Nederlandse boeken bijgehouden van alle deelnemers. Met deze uitdaging worden lezers gemotiveerd om vaker een Nederlandse schrijver te lezen. En ik ben sowieso al fan van Nederlands werk, dus ik sta daar ook helemaal achter.

Meer info over deze uitdaging kun je terugvinden op Inge leest en daar kun je ook jezelf inschrijven. Wie van jullie doet mee?


7 reacties

 • 30 december, 2013 om 21:01
  Inge zegt:

  Zo leuk dat jij ook meedoet Leesdame!

  Ikhartje(1) deze reactie

  Inge Beantwoorden

  • 30 december, 2013 om 21:18
   Leesdame zegt:

   Ik lees heel veel Nederlandse boeken, dus het is wel mijn ding 😉

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

 • 2 januari, 2014 om 22:39
  theonlymrsjo zegt:

  Ik heb in 2013 meegedaan via Judith en mijn doelstelling met gemak gehaald. En ik blijf heus wel Nederlands lezen, maar dit jaar “op eigen houtje”. Ben wel benieuwd naar alle blogs etc bij Inge. Veel plezier met deze uitdaging!

  Ikhartje(1) deze reactie

  theonlymrsjo Beantwoorden

 • 7 januari, 2014 om 22:43
  Sandra6719 zegt:

  Yes ik doe ook mee, heb mij gisteren opgegeven en vandaag wat boeken bij de bieb gehaald. ik ga voor 15 boeken van Nederlandse schrijvers dit jaar (zullen er wel meer worden). Leuk!!

  Ikhartje(1) deze reactie

  Sandra6719 Beantwoorden

 • 11 januari, 2014 om 19:02
  Mieke zegt:

  Mijn voorkeur gaat ook uit naar Nederlandse boeken, dus doe ik ook mee met de challenge Nederland leest…ik ga voor 40 boeken. Ik waardeer jou prachtige site met de mooie heldere kleur! Helemaal toppie! Ik kom in het vervolg wat vaker bij je neuzen…Ik wens je veel succes met de uitdaging!

  Ikhartje(1) deze reactie

  Mieke Beantwoorden

  • 11 januari, 2014 om 20:02
   Leesdame zegt:

   Dank je wel lieve Mieke. Ik ben blij om je hier tegen te komen!
   Die 40 boeken heb jij in een paar maanden we voor elkaar gok ik zo 😉

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

Reageer op: De uitdaging: Ik lees Nederlands!

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten