De urenfabriek van Fleur Brockhus

de urenfabriek coverIn een paar dagen tijd las ik De urenfabriek van Fleur Brockhus uit. Een chicklit en dat vind ik tijdens zomerdagen wel lekker weglezen.

Felice Jansen is aankomend advocate en krijgt een stageplek bij Blick & Bleecker advocaten. Een kantoor waar iedereen dag en nacht lijkt te werken, weekend nooit wordt gevierd en iedereen graag zijn werkende uren opschrijft. Felice gaat eerst werken voor patroon Ria. Ria is een bitch, snauwerig en deed me denken aan Miranda uit De duivel draagt Prada. Felice voelt zich helemaal niet gelukkig bij Ria. Ze doet nooit iets goed en wordt gekleineerd door Ria.

Daarna mag Felice gaan werken voor patroon Jolanda. Die is heel aardig, maar een extreme workaholic en eist dit ook van Felice. Vrije weekenden heeft Felice nog maar zelden, aan haar vriendinnen komt ze nauwelijks toe, op tijd thuis komt zelden voor. Alles draait om haar opleiding tot advocaat en haar aanwezigheid op kantoor en daar baalt Felice steeds meer van.

Ik begon wat sceptisch aan deze advocaten-chicklit, maar het beviel mij toch wel! Luchtig en vlot geschreven. Het verhaal blijft luchtig en leest lekker snel weg. Maar verder vind ik het geen uitschieter of hoogstaand verhaal. Ik vond het ook wel boeiend dat het zich afspeelt in de advocatenwereld, wel weer eens wat anders dan “het naïeve meisje bij een redactie”, want daar zijn al genoeg chicklits van… In ieder geval een leuk boek voor tussendoor!


6 reacties

 • 31 juli, 2012 om 15:56
  Judith zegt:

  Ik vind de cover zo leuk, dat spreekt meteen aan.

  Het leek me inderdaad ook een leuke verandering van plaats van handeling. Het klinkt echter alsof het toch een beetje gewoontjes is, een chick-lit waar we er al zoveel van hebben. Ik zal nog eens zien of ik het lees.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Judith Beantwoorden

 • 31 juli, 2012 om 16:25
  Leesdame zegt:

  Ja, je hebt op zich wel gelijk, het blijft gewoontjes ja. De setting van het verhaal is dan wel origineel. Maar de karakters en hun acties passen zo in elke andere chicklit.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Leesdame Beantwoorden

 • 31 juli, 2012 om 18:19
  Annelies zegt:

  Lijkt me inderdaad een beetje dertien-in-een-dozijn-verhaal. Ik ga hem toch maar niet lezen denk ik.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Annelies Beantwoorden

 • 31 juli, 2012 om 19:43
  Leesdame zegt:

  Nou ja, ik ben gewoon eerlijk. Het is best een leuk boek, maar ook niet meer dan dat.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Leesdame Beantwoorden

 • 31 juli, 2012 om 23:40
  Joany De Vries zegt:

  Wellicht dat ik hem deze zomer nog ga lezen tussendoor. Eén luchtig boek op zijn tijd vind ik helemaal niet verkeerd, en dat het verhaal misschien een beetje gewoontjes of cliché is maakt me dan niet zo uit. Ik ben toch wel benieuwd. 🙂

  Ikhartje(0) deze reactie

  Joany De Vries Beantwoorden

 • 5 augustus, 2012 om 12:26
  kimmie zegt:

  Ik vond het wel een leuk boek. Weer eens een ander soort chicklit.

  Ikhartje(0) deze reactie

  kimmie Beantwoorden

Reageer op: De urenfabriek van Fleur Brockhus

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten