De Veluwse verdwijning van Bertina Mulder

De Veluwse verdwijning cover

‘De Veluwse verdwijning’ is het derde boek van Bertina Mulder. Dit keer speelt het zich in Nederland af, namelijk in de omgeving van Epe en natuurgebied ’t Harde.

Als Teus thuiskomt van vakantie leest hij in een oude krant een rouwadvertentie van zijn oom en tante. Hij schrikt enorm. Voor hij wegging waren ze nog springlevend en niemand heeft hem hierover geïnformeerd. Teus is vastbesloten uit te zoeken wat er gebeurd is. Maar als hij gaat informeren bij de huisarts krijgt hij te horen dat nergens bekend staat dat zijn oom en tante zijn overleden.

Heden en verleden

Samen met zijn nieuwe vriendin Babs probeert Teus vat te krijgen op de bizarre situatie. Daarom rijden ze naar de villa van zijn oom en tante. Ze woonden heel riant en hadden het financieel goed. Teus zag zijn tante als een tweede moeder. Zijn eigen moeder is namelijk overleden. De tante van Teus was haar tweelingzus. Babs steunt Teus, maar is zelf nogal terughoudend over haar privéleven. Ondertussen doet de politie ook onderzoek naar de raadselachtige verdwijning en de sporen leiden al snel naar Teus…

Bertina Mulder geeft mij ook een kort kijkje in het verleden en dan met name in het huwelijk van de oom en tante. Je merkt al gauw dat tante Almina op haar tenen loopt bij oom Elias. Hoewel ze het goed hebben, moet Almina alles wat ze koopt en doet verantwoorden. In het geniep solliciteert ze bij een bibliotheek. Tante Almina was ook dol op haar katten, Elias moest daar weer niks van hebben.

Een verkeerd been

Wat ik knap vond was hoe Bertina Mulder mij op een verkeerd been wist te zetten. Halverwege het boek dacht ik namelijk te weten hoe het één en ander in elkaar stak, maar wat had ik het mis! Ook weet ze mijn aandacht goed vast te houden met beklemmende stukjes over het leven van Almina en de mysterieuze achtergrond van Babs. Daarnaast speelt cybercrime en identiteitsfraude ook een grote rol in ‘De Veluwse verdwijning’. Met cybercrime kun je werkelijk alles voor elkaar krijgen en dat is een gevaarlijk gegeven. Zo raakt Teus dan ook diep in de problemen hierdoor.

Het valt me op dat Bertina Mulder blijft groeien als schrijfster en dat ze voor verrassende invalshoeken durft te kiezen. Ze verweeft drie goede elementen naadloos in elkaar: herkenbare omgeving, mysterieuze situatie en sympathieke personages. Daarbij verstopt ze ook paaseitjes in haar verhaal, oftewel: opvallende verrassingen, waardoor het verhaal verfrissend blijft. Zoals bijvoorbeeld een kleine bijrol voor de wolf. Aan het eind vallen alle puzzelstukjes in elkaar en wordt het verhaal rustig afgesloten. Dat was prettig lezen!

Een rouwadvertentie

‘De Veluwse verdwijning’ is geïnspireerd op een rouwadvertentie die in De Stentor stond. De man van Bertina vond deze advertentie, waarbij een vrouw haar eigen dood deelt in een krant. Iedereen kan een rouwadvertentie plaatsen, de krant controleert niet of het waar is of niet. Dat gaf Bertina Mulder inspiratie tot het schrijven van deze thriller.


Reageer op: De Veluwse verdwijning van Bertina Mulder

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten