De verborgen taal van bloemen van Vanessa Diffenbaugh

De verborgen taal van bloemen coverZo’n zes jaar lang lag dit boek ongelezen in mijn kast. Ooit gekocht vol enthousiasme, ook omdat ik een beetje verliefd was op de kaft. Daarna was ik dit boek blijkbaar vergeten, maar met het bijwerken van mijn Goodreads-lijst kwam ik dit boek weer tegen en besloot ik het op te zoeken in mijn kast. Opnieuw voelde ik weer mijn enthousiasme van toen en werd ik weer een beetje verliefd op die mooie kaft.

In dit mooie verhaal volgen we het meisje Victoria in San Francisco in twee verhaallijnen. Victoria heeft een leven achter de rug van pleeggezinnen en tehuizen.

Op eigen benen
Als Victoria 18 is geworden besluit ze voor zichzelf te kiezen en keert ze haar maatschappelijk werkster de rug toe. Na wat omzwervingen in de stad komt ze terecht bij bloemist Renata, daar mag ze komen helpen met het maken van boeketten en ander werk. Victoria heeft veel kennis van de Victoriaanse taal van bloemen. Deze achterliggende symboliek heeft ze ooit geleerd van Elizabeth.

Dan komen we bij de verhaallijn terecht die zich afspeelt in het verleden. Een jonge Victoria komt terecht bij pleegmoeder Elizabeth. Zij is streng, maar ook heel lief en moederlijk. Elizabeth heeft een grote wijngaard. Victoria voelt zich eindelijk ergens thuis en ook Elizabeth voelt zich gelukkig met Victoria. Hoe kan het dan toch dat Victoria uiteindelijk toch weer in een tehuis terechtkomt. En waarom ontloopt Victoria in de verhaallijn van het heden zo goed als ze kan Elizabeth?

Een roman vol symboliek
De Victoriaanse symboliek van de bloemen is een rode draad in dit meeslepende verhaal. Ik had niet verwacht dat de schrijfster mij zo in het verhaal zou zuigen. Elke keer verheugde ik mezelf weer op dit boek, weer verder met het verhaal van Victoria. Hoe zou het nu met haar gaan? Wat gebeurde er ooit op de wijngaard? Vooral de tweede helft is erg meeslepend en ontroerend!

Vanessa Diffenbaugh heeft een fijne schrijfstijl, ze schrijft meeslepend en onderhoudend. Door de wisseling van het heden en verleden kom je in een rustig tempo steeds meer te weten over het leven van Victoria. Ondanks alle drama geeft de auteur ook een feelgood-laagje aan het verhaal.

De auteur heeft ook een zelf samengestelde lijst bijgevoegd met de symboliek van bloemen. Een erg interessante lijst, met betekenissen die erg treffend zijn. Maar ook verrassingen. Zo zijn gele rozen en lavendel qua symboliek niet zo positief als we denken.

Lastig verkrijgbaar
Tja, omdat dit boek al wat jaartjes oud is, is dit boek wat minder makkelijk verkrijgbaar momenteel. Je kan het proberen in de bibliotheek en via tweedehands winkeltjes of markten. Ik hoopte ook dat er een boekverfilming was, maar tot op heden kan ik hier niets over terugvinden. Weet jij daar toevallig wel iets van, dan hoor ik dat graag hieronder in de reacties!


Reageer op: De verborgen taal van bloemen van Vanessa Diffenbaugh

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten