30 april 2017

Dewey’s readathon, the day after (april 2017)

nachtwerkDe halfjaarlijkse readathon is weer tot zijn eind gekomen. Zoals altijd ben ik weer brak, maar dit keer ook trots! Ik heb namelijk -ondanks herrie en externe omstandigheden- twee boeken uitgelezen. Gek genoeg heb ik dit keer ook veel pauzes genomen en heb ik ook gewoon geslapen tussendoor.

Ik heb dit keer mezelf meer geconcentreerd op het lezen dan op de interactie. Ik heb wel tweets en foto’s gedeeld, maar voor mijn gevoel was er dit keer niet zo’n interactieve sfeer dan voorgaande keren. Ik mis de teams en de cheerleaders van vroeger.

Het voelde anders…
Het voelde chaotisch en voor zover ik begreep waren de regels omtrent de verlotingen ook weer veranderd. Vroeger waren er teams en cheerleaders en nu is iedereen een cheerleader om elkaar te motiveren, maar dat vond ik dit jaar maar matig in de praktijk gebracht. Niet dat het stil was, er werd genoeg getweet, maar langs elkaar heen had ik het idee. Jammer, want juist die interactie bij zo’n internationale leesmarathon is toch het leukst.

Het lezen zelf…
Het lezen zelf ging lekker. Ik las de Nederlandse thriller ‘De dagen’ van Anita Larkens. Was een spannend verhaal, dus dat hielp ook! Daarna had ik een lange break en tegen middernacht begon ik aan ‘Miracle Morning’ van roeptoeter Hal Elrod. Ik snap de logica achter zijn miracle morning, maar deze man schrijft heel hyper, heel druk en erg vol van zichzelf. Ik kom er morgen nog uitgebreid op terug.

Ik heb ongeveer tot half in de nacht gelezen, daarna ben ik gaan slapen, mijn lichaam schreeuwde om slaap en mijn ogen waren moe van de letters. Vanmorgen ben ik rustig op gang gekomen, wat gegeten en mijn ding in de badkamer gedaan. Daarna ben ik in het zonnetje gaan lezen en heb ik het laatste stuk van Miracle Morning gelezen. Dat boek is nu ook uit. Voor vandaag heb ik wel even genoeg letters gezien haha. Maar goed, ik heb toch mooi twee boeken kunnen lezen van mijn leesstapel, dus heb lekker veel leestijd gehad.

Wie van jullie heeft ook meegedaan en hoe was jullie ervaring? 

Foto is van Pixabay

2 reacties

 • 30 april, 2017 om 17:20
  Michelle zegt:

  Ik vond het jammer da ik pas doorheen de dag te weten kwam dat het weer readathon was… Had anders graag meegedaan!

  hartje(1)


  Michelle
  Beantwoorden

  • 30 april, 2017 om 18:12
   Leesdame zegt:

   In oktober is ‘ie er weer, dus dan heb je een nieuwe kans. Maar over een week is er een weekmarathon van Bout of Books, die begint op 8 mei en duurt tot 14 mei. In het verleden heb ik er een paar keer aan meegedaan. http://boutofbooks.blogspot.nl/

   hartje(1)


   Leesdame
   Beantwoorden

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: