Dewey’s Readathon oktober 2017

lezen bij nacht Je hoorde mij er niet echt over, maar afgelopen weekend deed ik weer mee aan Dewey’s readathon. Een 24-uurs leesmarathon is dat. Ik had me al meteen ingeschreven, maar om eerlijk te zijn overviel het mij deze week toch wel toen ik me realiseerde dat het dít weekend was.

Ik koos ervoor om verder te gaan met mijn dikke pil van Stephen King: ‘De noodzaak’. Het is een boeiend verhaal en het heeft iets sinisters, maar het leest zo on-ge-loof-lijk langzaam! Ik zag er dus wel een uitdaging in voor dit weekend! Maar of dat ging lukken…? Tijd voor een terugblik!

Gefaald, maar toch ook weer niet
Ik zal meteen maar eerlijk bekennen: ik heb maar een kwart gelezen van ‘De Noodzaak’. Das nog redelijk wat voor een boek wat meer dan 600 pagina’s heeft, maar ik vind het magertjes voor een leesmarathonweekend. Waar ik iedereen enthousiast zag vermelden dat er weer een boek uit was, zag ik nauwelijks vooruitgang bij mezelf. Dus verkaste ik regelmatig naar de leukste plek tijdens de Dewey’s Readathon voor afleiding en lees-ontwijkend-gedrag: social media

Deze leesmarathon is vooral kenmerkend vanwege de zorgeloze sfeer die er hangt. Niks moet, alles mag en je ‘ontmoet’ online honderden lezers van over de gehele wereld! Het is heel leuk om erachter te komen dat er in andere landen ook wordt gezwoegd op Stephen King. Best fijn om te weten dat je dus niet de enigste bent. Kortom: er is saamhorigheid en dat vind ik zelf het mooiste stukje van deze leesmarathon.

Vannacht heb ik tot een uur of 3 gelezen en toen vond ik het wel genoeg. Dat mag ook, je hoeft niet een hele nacht op te blijven. Wel is het zo dat het ’s nachts wel heel gezellig online is tijdens deze Readathon en dat is ook wel iets om voor op te blijven. Daarbij vind ik ’s nachts lezen ook wel erg fijn. Nauwelijks afleidingen en op de achtergrond geluiden van een storm en regen. Love it!

Wel of niet meedoen
Elke keer twijfel ik of ik wél of niet mee ga doen. Maar het is juist die saamhorigheid en gezelligheid die mij dan weer over de streep trekt. De brakheid neem ik de andere dag dan maar voor lief. Het is het waard en ik ben verder gekomen dan waar ik begon, want ik heb toch maar mooi een kwart weggelezen in dat dikke en trage boek.

Ik zou het leuk vinden als er wat meer Nederlandse lezers mee zouden doen, misschien ook wat voor jou komend jaar april?

Foto is van Pixabay

Reageer op: Dewey’s Readathon oktober 2017

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten