Dewey’s readathon

readathon 2016In het weekend van 23 en 24 april is er weer een Dewey’s 24 Readathon. Ik doe al een paar jaar mee en het allerleukste is toch wel het internationale karakter. Met lezers over de gehele wereld samen lezen en daarover kletsen op social media.

En nee, ik heb niet het verkeerde plaatje 😉 Want ik ben dit keer naast lezer, ook cheerleader! Ingedeeld in Team Raven zal ik lezers/bloggers dat weekend gaan motiveren en toejuichen op Twitter. Ik ben altijd heel blij met de cheerleaders tijdens het marathonweekend en het leek me heel leuk om nu ook eens aan die kant te staan.

Lijkt het je ook leuk om eens mee te doen met deze halfjaarlijkse leesmarathon? Dat zou heel leuk zijn, want vorig jaar was het best karig qua Nederlandse en Vlaamse deelnemers. Op de officiële site ( klik hier) kun je jezelf opgeven als deelnemer, maar ook als cheerleader.

Veelgestelde vragen… oftewel, de vragen die ik elk half jaar krijg…

Moet ik echt een hele nacht opblijven?
Nee hoor, ik lees zelf tot ik niet meer wakker kan blijven, dan ga ik slapen en lees ik weer verder als ik wakker ben. Er zijn die-hard lezers die wél voor die 24 uur gaan, dat is gewoon aan jezelf, jij kent jezelf het beste. Niets is verplicht.

Lees je echt 24 uur non stop?
Dat kan, maar dat loopt in de praktijk toch net even anders. Je eet tussendoor, douchen, misschien krijg je onverwachts visite, een paar uur slaap, je bivakkeert tussendoor ook wat op internet om te kletsen met de andere deelnemers op Twitter. Non stop lezen is ook niet echt vol te houden, sowieso neem ik na elk uur een korte pauze. In de avonduren neem ik sowieso een lange pauze van ongeveer een uur, waarin ik even totaal andere dingen doe. Dan komen mijn ogen en mijn gedachtes wat tot rust.  Ook heb ik meegemaakt dat ik op zondagochtend er nogal doorheen zat en dat laatste stuk gewoon geskipt heb. Het is eigenlijk nooit voorspelbaar en ik bekijk gewoon per moment wat het fijnste voelt.

Wat kan ik lezen?
Wat jij wil! 24 uur lang jeugdsentiment met kinderboeken? Gewoon doen! Favoriete boeken herlezen? Why not! Een extra uitdaging koppelen aan de leesmarathon kan natuurlijk ook. Een dikke pil, die je in 24 uur uit wilt hebben bijvoorbeeld. Verhalenbundels, boekenweekgeschenken, een luisterboek, een doodenge thriller zodat je wel wakker moet blijven…etc. etc. Alles wat leesbaar is en jij fijn vindt, dat mag gewoon. Er zijn challenges op de officiële site, maar ik doe daar zelf niet aan mee. Ik vind het lezen en het cheerleader gebeuren al leuk en druk genoeg.

Boeken lezen is genieten, het is toch niet zo dat je per se een x aantal boeken in een bepaald tijdstip wilt lezen?

Nou nee… het is juist dat je in dat weekend zoveel mogelijk extra leestijd creëert voor je zelf. En meer leestijd zorgt er vanzelf voor dat je meer leest, dus sneller een boek uit hebt die dag. Het is een soort gun-momentje voor jezelf, een dag die in het teken staat van lezen en al die andere lezers die ook lezen, motiveren je enorm! De gezelligheid met alle lezers vanuit de hele wereld is ook een reden dat ik meedoe, dat zou ik absoluut niet willen missen!

 


5 reacties

 • 13 april, 2016 om 08:56
  Jantine zegt:

  Alleen al om de gezelligheid vind ik readathons fijn 😀 Ik doe mee dit jaar, en heb er zin in! Het valt wel in een weekend met extra veel scouting, kwam ik achter, maar voor mij is het dan meteen ook een goede reden om de zaterdagmiddag niet ook nog op scouting te helpen opruimen of zo: ik wil in ieder geval meedoen met de eerste paar uur readathon 😉

  Ikhartje(1) deze reactie

  Jantine Beantwoorden

  • 13 april, 2016 om 23:02
   Leesdame zegt:

   Precies, de gezelligheid van deze Readathon is zo leuk 🙂 het heeft wel iets, allemaal tegelijk lezen en uit de hele wereld berichtjes krijgen 🙂

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

 • 13 april, 2016 om 17:39
  Judith zegt:

  Ik doe ook weer mee. Ik vind het altijd leuk en mijn gezin is er al helemaal aan gewend. Het Readathon weekend is voor mij!

  Ikhartje(0) deze reactie

  Judith Beantwoorden

  • 13 april, 2016 om 23:01
   Leesdame zegt:

   Ja van jou wist ik het al 🙂 Jij hebt mij er ooit op gewezen zelfs 🙂

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

 • 15 april, 2016 om 23:29
  theonlymrsjo zegt:

  Mooie reactie op de veelgehoorde opmerking dat veel lezen geen doel op zich mag zijn. Niet alleen tijdens zo’n marathon, maar eigenlijk altijd is het een kwestie van keuzes maken: tijd vrijmaken om te kunnen lezen. En meer tijd betekent dan inderdaad meer lezen. Veel plezier alvast!

  Ikhartje(0) deze reactie

  theonlymrsjo Beantwoorden

Reageer op: Dewey’s readathon

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten