20 oktober 2016

Deze zaterdag weer Dewey’s Readathon!

read-a-thonHij is er weer! De leukste leesmarathon die er bestaat: Dewey’s Readathon. Alles draait 24 uur lang om lezen én vooral om te genieten van het lezen. Niet het aantal boeken is belangrijk, maar simpelweg gewoon extra tijd maken om te genieten van het lezen!

De vorige keer was ik cheerleader en dat was leuk, maar voornamelijk chaotisch. Leuk voor één keer, om ook die kant eens te beleven, maar het kostte teveel tijd en het was vrij onoverzichtelijk. Dit keer doe ik dus gewoon mee als lezer. De saamhorigheid met lezers over de gehele wereld is er toch wel.

Hij is dus aanstaande zaterdag en in Nederland begint de Readathon om 14u ’s middags. Elke tijdzone heeft haar eigen starttijd, zodat we allemaal in de wereld op hetzelfde moment beginnen en op hetzelfde moment stoppen. Dat levert leuke gesprekken op in de social media met andere deelnemers. Sommige komen net uit bed, andere lezers gaan naar bed. Sommige blijven trouwens de hele nacht op om te lezen, dat is me nog nooit gelukt eigenlijk. Dat beetje slaap is toch wel zo fijn!

De avond en het beging van de nacht vind ik het het gezelligs, juist de saamhorigheid maakt het zo leuk. Er is altijd aanspraak, er is altijd iemand die aanmoedigt om nog een uurtje lekker door te lezen. Ik vind het nog steeds heel leuk om mee te doen. En daag mezelf nooit uit qua aantal boeken etc. Ik lees gewoon en ik kijk hoe ver ik kom.

Het is voor mij juist een dag om zoveel mogelijk tijd te reserveren voor mijn boeken. En nogmaals, het is dat gevoel dat je met honderden andere lezers aan het lezen bent en daar allemaal van geniet, daar krijg je echt zoveel energie en motivatie van. Dat moet je eigenlijk gewoon eens meemaken 🙂

Maar goed… Zaterdag… Dewey’s Readathon…
Ook zin om mee te doen? Je kan je nog steeds opgeven -> klik hier 

2 reacties

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: