Die gele boeken… met dat kaboutertje in de hoofdrol.

pinkeltje en het grote huis coverKinderboeken met kabouters in de hoofdrol… Je zult misschien vast aan sprookjesboeken denken, maar ik heb het over die opvallende gele boeken! Die gele boeken die zijn geschreven door Dick Laan: Pinkeltje…

Op school werd ik al voorgelezen uit een kleurrijk voorleesboek van Pinkeltje. Ik geloof dat het Pinkeltje en het grote huis heette. Pinkeltje woonde in een muizenholletje van een groot huis. Hij woonde samen met de muisjes. Er waren ook boeken van Pinkeltje die zich afspeelde in het zogenaamde Pinkeltjesland. Een land ergens diep in Afrika achter een waterval.

Grote mensen konden daar niet komen. In Pinkeltjesland was koning Pinkelpracht koning. Andere bekende bewoners waren: Pinkelotje, hofdame Akkeleitje, Pinkelbaron Krikhaar en Poortwachter Ponkel. Pinkelotje is de vrouw van Pinkeltje Witbaard. Samen beleven zij diverse avonturen. Meneer Dick Laan speelt zelf ook vaak een rol in de boeken. Later werd er ook een film gemaakt met Aart Staartjes en Wieteke van Dort als Pinkeltje en Pinkelotje.

Van die film is ook een boek: Pinkeltje en het verhaal van de film. Als kind wou ik dat boek erg graag lezen, maar nergens was dit boek toen verkrijgbaar. Bedenk dat twintig jaar geleden internet nog geen rol speelde in mijn leven en dat de dichtsbijzijnde boekhandel verderop in de stad lag.

Tegenwoordig zijn de meeste boeken uit de Pinkeltje-serie ook verkrijgbaar als ebook. Dus heb ik gisteren voor € 4.99 het boek Pinkeltje en het verhaal van de film gekocht. Na twintig jaar kon ik het eindelijk lezen en als volwassene is dat toch net even wat anders. Niet dat het tegenvalt, maar ik merk gewoon dat het echt voorleesboeken voor kinderen zijn. Je leest het zelf als ‘lezer’, kritisch en snel. Ik las het boek dan ook in een dik uur uit.

Het was in ieder geval erg leuk om even weg te duiken in die gemoedelijke fantasiewereld. Sommige dingen blijven tijdloos!


4 reacties

Reageer op: Die gele boeken… met dat kaboutertje in de hoofdrol.

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten