29 september 2011

Dit lees ik vaker…

dit lees ik vakerVandaag 5 (heerlijke en voorspelbare) cliché’s die je vaak tegenkomt in romans en thrillers, wedden dat jij ze ook kent? Laten we gauw beginnen 🙂

1.
Verloren liefdes die elkaar eindelijk weer terugvinden. Dit thema komt vaak terug in romans, maar laten we eerlijk zijn: het is toch ook heerlijk om te lezen dat twee mensen na een moeilijk leven elkaar eindelijk weer in de armen sluiten?! Geeft vaak een goed gevoel na afloop, het is wel voorspelbaar, maar ach, het is ook teleurstellend als het niet zo is.

2.
Het slachtoffer in de thriller sluipt door het huis en haar belager is ook binnen en ze gaat uiteraard de verkeerde richting op. Lekker cliché, maar o zo spannend, want uitgerekend op dat moment hoor je in je eigen huis ook enge geluiden.

3.
Regen… Staat een stalker door een raam te gluren, dan deert het hem niet dat hij nat wordt van de regen. Ook de moordenaar schuilt in zijn auto voor een regenbui en een bange vrouw luistert in bed naar het getik van de regen.

4.
Blaffende honden. Er is altijd wel een hond aanwezig en meestal hoor je die in de verte blaffen. Ik ken iemand die heeft eens bijgehouden in hoeveel boeken blaffende honden aanwezig zijn. En dat was een flink aantal. Let er zelf maar eens op en je zult merken dat waarschijnlijk ook in jouw boek een blaffende hond meedoet.

5.
In een thriller nemen vrouwen rustig ’s nachts de telefoon op, alsof het doodnormaal is dat je ’s nachts gebeld wordt.

 

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: