DJ van Kluun

DJ coverIk zal het maar gelijk zeggen: ik heb gesmuld van dit boek! Waar kritische recensenten dit boek helemaal afkraken, ben ik er gewoon helemaal weg van!

In DJ volgen we Kluun -niet autobiografisch zegt ‘ie- en hij zit in een lastige scheiding, heeft zijn uitgever in een rugzak op zijn rug hangen, die constant belt over die ene familieroman die nooit afkomt en tenslotte krijgt hij een aanbod: een paar beelden schieten van DJ Thor -een oude jeugdvriend van Kluun- in Las Vegas. Maar Thor leeft in een surrealistische wereld waarin dance, drugs en seks een grote rol speelt.

Roadstory
Kluun reist naar Las Vegas voor deze opdracht. Hij wil Thor interviewen, mooie beelden schieten en hij moet ook nog eens andere bekende DJ’s voor zijn camera krijgen. Hij wordt lekker tegengewerkt door Brandon, de typische, bikkelharde manager die graag voor Thor praat. Thor zelf ziet het leven als een groot pretpark. Wat alcohol en drugs hier en daar, dance, seks… Thor kan alles krijgen, hij neemt ook alles en nog veel meer.

Ondertussen wordt Kluun gebeld of hij al ein-de-lijk goede beelden heeft, belt de uitgever op of hij nog aan zijn familieroman denkt. Tenslotte is er nog Marion, de ex, die voornamelijk tegenwerkt en Kluun het ene schuldgevoel na het andere schuldgevoel aanpraat. Uiteindelijk reist hij mee naar Burning Man, waar het hele ‘feest’ gigantisch uit de hand loopt.

Fictie en vast ook wel wat non fictie
Kluun zet de lezer graag op een verkeerd been. Zo af en toe denk je dat je leest over de echte Kluun. Die zelf immers ook in een scheiding ligt en zijn lezers ook een tijdlang liet wachten op een nieuw boek. Ook refereren andere personages regelmatig naar Kluun’s werk, waardoor je het idee krijgt dat je geen roman leest, maar toch een biografie. Maar ja, wie is DJ Thor dan? Kluun besluit later in het verhaal een biografie te schrijven over zijn jeugdvriend Thor. Dan komt fictie weer om de hoek kijken.

Paprikachips
Dit boek leest heerlijk! Het is alsof je een zak paprikachips opentrekt en helemaal alleen mag opeten, terwijl je de ene aflevering na de andere wegkijkt op Netflix. Dat is misschien lekker fout, maar het is af en toe wel ongelooflijk lekker! Grinniken om de zelfspot en toch weer afvragen: ‘zou dat nou écht gebeurd zijn bij Kluun thuis?’ Of dat je denkt: ‘zou die ex wel echt een samenraapsel van verzinsels zijn, of zijn dit steken onder water naar zijn echte ex toe?’ Ik vind het geniaal bedacht dat hij zichzelf als hoofdpersonage wegzet, omdat dit gegeven zo heerlijk speelt met mijn gedachtes en constant een gevoel van twijfel geeft wat betreft fictie en non fictie!

Daarnaast krijg je een inkijkje in de surrealistisch dancewereld in Las Vegas. Bij alles waarvan je dacht dat zo ging, zo gaat het ook in die wereld. De personages zijn bijna karikaturen, maar ergens geloof ik wel dat het leven in Las Vegas zo over the top is en dat sommige mensen daar zoveel geld hebben, dat ze van gekkigheid niet meer weten wat ze ermee moeten doen. Verder vond ik het ook leuk om mee te reizen naar Burning Man, je krijgt toch weer een inkijkje op een evenement waar je niet snel zult komen.

Vijf sterren
Ik geef vijf sterren, het boek zit erg tof in elkaar, het is met een knipoog geschreven, zit vol zelfspot en ik vond het heerlijk om mee te koekeloeren in de dancewereld waar alles glitter en glamour lijkt.


Reageer op: DJ van Kluun

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten