Dochter van de jungle van Sabine Kuegler

dochter van de jungle coverHoe is het om als jonge meisje uit het westen op te groeien bij een stam in de jungle in West-Papoea? ‘Dochter van de jungle’ beschrijft het leven van Sabine bij het Fayu volk. Een gewelddadige en onbekende stam die leeft zoals de mensen in het stenen tijdperk leefden.

Vanaf haar vijfde woont Sabine bij het Fayu-volk. Haar ouders, broer en zus en Sabine zelf komen terecht in een wereld waarin de natuur een belangrijke rol speelt. Sabine speelt in de jungle, zwemt in de rivier, verzamelt insecten en leert van de Fayu stam. Op haar zeventiende vertrekt ze naar een Zwitsers internaat.

De Duitse Sabine bracht daardoor een groot deel door in de jungle. Het was duidelijk een verrijking voor haar leven. Het wonen en leven in een jungle spreekt tot de verbeelding en Sabine geeft de lezer een intiem inkijkje in dat leven. We kunnen ons niet voorstellen hoe het is om ’s morgens wakker te worden in een jungle. Voor Sabine voelt het als thuis.

Sabine’s ouders zijn altijd reizigers geweest. Haar vader Klaus was taalkundige en haar moeder Doris verpleegster. Dat kwam goed van pas in de jungle, want Sabine’s moeder lapte iedereen weer op. Zelfs gemene wonden, infecties en malaria wist ze goed en rustig te behandelen. Zoals sommige mensen nu besluiten te emigreren, zo besloten Sabine’s ouders te gaan wonen in een jungle. Onderwijs kreeg Sabine met haar broer en zus in de jungle zelf met lesboeken die om de zoveel tijd gebracht of gehaald werden.

Als Sabine later naar Zwitserland vertrekt en op een internaat terechtkomt om daar haar diploma te halen, valt ze van de ene verbazing in de andere. Haar klasgenootjes leren haar van alles bij. Maar zelfs van een simpel lesrooster raakt Sabine in paniek. In de jungle bestond de klok niet en was het leven vele malen simpeler. Je leefde naar de zon, ging naar de bed als de maan tevoorschijn kwam en als de zon hoog stond, zocht je beschutting.

Sabine at insecten, slangenvlees en kauwde op vleermuisvleugels alsof het kauwgom was. Ook spinnen zijn rijkelijk aanwezig in de jungle en dus ook in dit boek. Met gedetailleerde passages schrijft Sabine over grote spinnen die naar binnen kwamen bij regen en spinnen die ze groot waren dat ze niet in een potje pasten. Als je niet zo dol op spinnen bent (zacht uitgedrukt ja), dan ben je dus nu gewaarschuwd 😉

Ze voelt zich thuis in de jungle en ziet de Fayu mensen als haar familie. Het is mooi om te zien dat ze ondanks de enorme verschillen dichter naar elkaar toe groeien. Het boek leest erg prettig en vlot. Sabine schrijft beeldend en omschrijft alles, tot aan de junglegeur toe. Je ziet dus alles goed voor je. Het complete boek is min of meer opgedeeld in herinneringen en verhaaltjes. Dat zorgt ervoor dat het boeiend blijft en nergens langdradig wordt.

Na wat googlen kwam ik erachter dat er ook al een verfilming is van dit boek. Die film staat nu op mijn lijstje, want ik vind de trailer erg veelbelovend. Het boek kan ik aanraden als je graag een intiem kijkje wilt in een totaal andere wereld dan waarin wij leven.


Reageer op: Dochter van de jungle van Sabine Kuegler

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten