3 mei 2024

De Christiemoorden van Dominique Biebau

Tot mijn grote verrassing bleek er een nieuw boek van de Vlaamse auteur Dominique Biebau te zijn. Heerlijk, ik gooide dan ook mijn gehele leesplanning om!

In het slaperige Mollendaal werkt Judith als bibliothecaresse. Ze krijgt een nieuwe kracht in de bibliotheek en ze ergert zich mateloos aan hem. Maar al snel krijgt ze iets anders om zich druk over te maken. Elke maandag ontvangt ze een Agatha Christie boek met een vaag briefje. Ondertussen gebeuren er vreemde en grimmige dingen in Mollendaal.

Lees de hele blogpost …

28 december 2020

Tien mooiste boeken van 2020

Ik las veel dit jaar, meer dan honderd boeken! Niet alles wat ik las was leuk of goed. Er zat veel pulp tussen, maar ik las ook juweeltjes! Vandaag zet ik tien bijzondere boeken van het afgelopen jaar nog een keer in de aandacht!

Alle boeken zijn Nederlandstalig. Er staan twee thrillers tussen, een actuele ‘corona-roman’ en een aantal gevoelige verhalen die mij geraakt hebben. Alle boeken heb ik eerder dit jaar uitgebreid besproken, ik bespreek ze in deze blogpost nog even kort, je kan daarna snel doorklikken naar de volledige leeservaring!

Lees de hele blogpost …

25 mei 2020

Russisch voor beginners van Dominique Biebau

‘Russisch voor beginners’ is de winnaar van de Gouden Strop 2020 en won al eerder de Hercule Poirotprijs. Ook staat het op de shortlist van de Hebban thrillerprijs.

Maarten volgt noodgedwongen een cursus Russisch voor beginners om zijn baan te kunnen behouden. Bij die cursus ontmoet hij het stel Lore en Diederik. Zij doen de cursus omdat Diederik zijn grote droom wil najagen: een telegeleid bezoek aan de Kungur-grotten in Rusland. Al snel draait alles in de taalles om dat bezoek. Dit grotten-avontuur wordt echter het fatale keerpunt in hun leven.

Lees de hele blogpost …