24 december 2012

Drie boekverfilmingen die ik in 2013 wil zien

spijt filmposterJullie weten dat ik dol ben op boekverfilmingen. Ik heb er dit jaar ook een aantal gezien, zoals: The hunger games, De verbouwing, Now is good en dit is nog maar een kleine greep. Ik heb even rondgekeken en in 2013 komen ook een aantal verfilmingen uit die ik heel graag wil zien.

Spijt (naar het gelijknamige jeugdboek van Carry Slee) is een verfilming waar ik heel benieuwd naar ben! Dat boek maakte veel indruk op me! Het gaat over Jochem die het mikpunt is van zware pesterijen. Echter niemand lijkt in te grijpen. Na een zware pesterij is Jochem verdwenen.

David een klasgenoot heeft nooit meegedaan met het getreiter, maar krijgt spijt dat hij nooit heeft ingegrepen. In het voorjaar van 2013 gaat deze film draaien.

Daglicht van Marion Pauw won al de Gouden Strop voor beste thriller, maar in 2013 is deze thriller ook te zien op het witte doek. Met Angela Schijf als Iris en Monique van der Ven speelt haar moeder. Fedja van Huet speelt Ray, die voor moord vast zit in een tbs-kliniek, maar die blijft beweren dat hij onschuldig is. Ik vond Daglicht een goede thriller, de verfilming wil ik dan ook graag zien. Draait ook in het voorjaar van 2013.

Verder wil ik natuurlijk graag Catching fire zien! Het tweede deel van The Hunger Games. Met een beetje geluk draait deze film eind 2013 in de bioscoop. Nog een beetje geduld dus. En dan maar hopen dat ze de film op tijd af krijgen, want ze zijn nog aan de gang met opnames.

Zijn er verfilmingen waar jullie naar uitkijken?

3 reacties

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: