9 juli 2013

Een consult bij een droomcoach

wat heb jij gedroomd vannacht coverIk ben gefascineerd door dromen. Altijd al geweest. Maar dromenboeken heb ik eigenlijk niet in huis. Ik kan daar weinig mee. Maar jaren geleden kwam ik ooit in contact met Nicoline Douwes Isema. Nicoline is een droomcoach. Ze begeleidt en helpt mensen die bijvoorbeeld last hebben van nachtmerries of herhalende dromen… Noem het maar op en Nicoline heeft er wel ervaring mee. Samen met Cathelijne Esser schreef ze het boek: Wat heb jij gedroomd vannacht?
Een boek over dromen en slapen. En het boek legt je ook uit hoe je creatiever om kunt gaan met je dromen. Want de droomwereld is heel bijzonder.

Van nature ben ik heel nieuwsgierig en zoals gezegd: ik heb een fascinatie voor de droomwereld. Nicoline Douwes Isema is droomcoach en verzorgt consulten. Omdat ik al een maanden last had van een terugkerende droom, contacteerde ik Nicoline. Ik sta voor veel open, maar teveel zweverigheid hou ik ook niet van. Nicoline ken ik al jaren via de social media en omdat ze mij al eerder een keer had geholpen met goed resultaat besloot ik om bij haar op consult te gaan.

Nicoline stond daar ook voor open, vooral omdat ze gefascineerd was door het thema en de locatie van mijn terugkerende droom. Een zwembad met een ondiep gedeelte en een diepe koude duikput. En wekelijks, soms elke nacht bevond ik mij in dat zwembad. En dit was al maanden aan de gang. Het consult ging via Skype. Ik koos voor de chatfunctie. Nicoline heeft een duidelijke non-nonsense aanpak: ze stelt gerichte vragen en denkt heel creatief. Ze komt niet met standaard droomverklaringen, maar zoekt ze juist gericht op de persoon.

Daarom is het van belang dat je de droom tot de details uitlegt. En de gerichte vragen leiden tot gerichte antwoorden. Al vond ik het soms  heel confronterend, maar het hielp me wel op een ander manier denken. En zo kwamen we samen tot de droomverklaring! We kwamen ook tot creatieve ideeën. Zoals bijvoorbeeld in de droom de confrontatie aangaan en bij de duikput naar de bodem proberen te zwemmen.

Nicoline waarschuwde mij ook dat er grote kans bestond dat de terugkerende droom weg zou kunnen blijven zodra ik de verklaring had gevonden. Daar had ze gelijk in! De droom is niet meer teruggekomen en dat is een opluchting. Maar het is ook een opluchting dat ik nu weet wat die droom betekent.

Een consult bij Nicoline kan ik iedereen aanraden die last heeft van nachtmerries, vage dromen of zoals ik: terugkerende dromen. Nicoline is heel nuchter, absoluut niet zweverig en wil graag mensen helpen.

3 reacties

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: