Een consult bij een droomcoach

wat heb jij gedroomd vannacht coverIk ben gefascineerd door dromen. Altijd al geweest. Maar dromenboeken heb ik eigenlijk niet in huis. Ik kan daar weinig mee. Maar jaren geleden kwam ik ooit in contact met Nicoline Douwes Isema. Nicoline is een droomcoach. Ze begeleidt en helpt mensen die bijvoorbeeld last hebben van nachtmerries of herhalende dromen… Noem het maar op en Nicoline heeft er wel ervaring mee. Samen met Cathelijne Esser schreef ze het boek: Wat heb jij gedroomd vannacht?
Een boek over dromen en slapen. En het boek legt je ook uit hoe je creatiever om kunt gaan met je dromen. Want de droomwereld is heel bijzonder.

Van nature ben ik heel nieuwsgierig en zoals gezegd: ik heb een fascinatie voor de droomwereld. Nicoline Douwes Isema is droomcoach en verzorgt consulten. Omdat ik al een maanden last had van een terugkerende droom, contacteerde ik Nicoline. Ik sta voor veel open, maar teveel zweverigheid hou ik ook niet van. Nicoline ken ik al jaren via de social media en omdat ze mij al eerder een keer had geholpen met goed resultaat besloot ik om bij haar op consult te gaan.

Nicoline stond daar ook voor open, vooral omdat ze gefascineerd was door het thema en de locatie van mijn terugkerende droom. Een zwembad met een ondiep gedeelte en een diepe koude duikput. En wekelijks, soms elke nacht bevond ik mij in dat zwembad. En dit was al maanden aan de gang. Het consult ging via Skype. Ik koos voor de chatfunctie. Nicoline heeft een duidelijke non-nonsense aanpak: ze stelt gerichte vragen en denkt heel creatief. Ze komt niet met standaard droomverklaringen, maar zoekt ze juist gericht op de persoon.

Daarom is het van belang dat je de droom tot de details uitlegt. En de gerichte vragen leiden tot gerichte antwoorden. Al vond ik het soms  heel confronterend, maar het hielp me wel op een ander manier denken. En zo kwamen we samen tot de droomverklaring! We kwamen ook tot creatieve ideeën. Zoals bijvoorbeeld in de droom de confrontatie aangaan en bij de duikput naar de bodem proberen te zwemmen.

Nicoline waarschuwde mij ook dat er grote kans bestond dat de terugkerende droom weg zou kunnen blijven zodra ik de verklaring had gevonden. Daar had ze gelijk in! De droom is niet meer teruggekomen en dat is een opluchting. Maar het is ook een opluchting dat ik nu weet wat die droom betekent.

Een consult bij Nicoline kan ik iedereen aanraden die last heeft van nachtmerries, vage dromen of zoals ik: terugkerende dromen. Nicoline is heel nuchter, absoluut niet zweverig en wil graag mensen helpen.


3 reacties

 • 9 juli, 2013 om 19:35
  boekblogger zegt:

  Heel interessant, Luna! Wat fijn dat het voor je werkte. Zelf heb ik geen last (meer) van terugkerende dromen – soms als ik heel druk ben, heb ik wel van die herhalende dromen, die maar blijven malen over één ding. Maar ach, ik weet dan waar dat aan ligt.

  Ikhartje(0) deze reactie

  boekblogger Beantwoorden

 • 9 juli, 2013 om 19:45
  Annelies zegt:

  Heel boeiend!

  Ikhartje(0) deze reactie

  Annelies Beantwoorden

 • 10 juli, 2013 om 15:43
  Mieke Schepens zegt:

  Mooi zo! Ikzelf droom ’s morgens in feuilletons…wakker worden en weer verder in de droom !

  Ikhartje(0) deze reactie

  Mieke Schepens Beantwoorden

Reageer op: Een consult bij een droomcoach

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten